Muzica-Amatur

Roger Waters The Wall - Inceputul concertului de la București 28.08.2013

Roger Waters The Wall - Inceputul concertului de la București 28.08.2013

Muzica-Amatur

Super-group rock englez, fondat in 1973, constituit din 2 fosti membri ai trupei Free: Paul Rodgers- voce, chitara si Simon Kirke- tobe,
carora li s-au adaugat chitaristul solo de la Mott the Hoople, Mick Ralphs si chitaristul bass de la King Crimson, Boz Burrell. Managerul
formatiei avea sa fie Peter Grant cel care, in anii precedenti, ii adusese pe Led Zeppelin pe culmile gloriei. Acesta i-a condus pana in 1982,
cand casa de discuri, cu care semnasera contracte, Swan Song(infiintata de Led Zeppelin) si-a incheiat activitatea. Primele lor 3 albume:
"Bad Company"(1974), "Straight Shooter"(1975) si "Run with the Pack"(1976) sunt considerate cele mai de succes, piese de pe acestea
facand obiectul concertului din 3 martie 1976 de la Albuquerque, New Mexico concert pe care vi-l propun, in continuare(rima neintentionata:D )!
(cele 2 CD-uri cu acest concert s-au realizat in 2006 si, din cauza unor vicii de legalitate, au fost curand retrase de pe piata, devenind,astfel,
piese de colectie).

Ultima editare:
C.C.R. - Bayou Country

C.C.R. - Bayou Country

Vinyl back on track - Chapter I
Al doilea album al formatiei Creedeance Clearwater Revival, Bayou Contry, e unul din cel 10 LP-uri pe care am reusit sa le aduc din UK in concediul care, din pacate, tocmai s-a incheiat. Merita ascultate "da capo al fine" cele 7 piese ale albumului cu mentiunea ca dupa primele trei eu trebuie sa ma ridic sa schimb "placa". :)
1.Born On The Bayou
2.Bootleg
3.Graveyard Train
4.Good Golly Miss Molly
5.Penthouse Pauper
6.Proud Mary
7.Keep On Chooglin`

P.S.: Preturile la viniluri variau intre ₤10 si ₤40 in magazinele specializate, cele vechi si originale putand ajunge chiar si la ₤600 - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, in magazinul oficial The Beatles, unde autografele celor patru ajungeau la ₤5000.
Toata lumea care intra in magazin fredona cu voce tare (including me) cantecele care asigurau background-ul in timp ce scormoneau printre discuri, tricouri, postere, magneti de frigider (pasiunea mea vinovata), CD-uri, etc.

Ieri, 2 septembrie, Sorin Chifiriuc si-a serbat a 63-a aniversare, drept pentru care ii uram "La multi ani, cu sanatate!".
Muzician roman, compozitor, chitarist si bassist, solist vocal, s-a facut remarcat in peisajul rock-ului autohton in anii '70, '80
si '90, timp in care a activat in trupe precum Curtea Veche nr.43, Iris, Domino, Sfinx si Roata.
Sorin Chifiriuc era recunoscut de catre public și evitat de catre organele de cenzura pentru nonconformismul sau și pentru
mișcarea scenica foarte energica. Chifiriuc este unul dintre puținii promotori ai subgenurilor punk (aduce influențe Sex Pistols
?n formația Iris), new wave (alaturi de grupurile Domino și Sfinx) și post-punk (parțial cu Sfinx, dar îndeosebi cu Roata).
Va propun cateva piese din repertoriul lui Chifiriuc: alaturi de Curtea Veche nr.43( melodia "Imn-Proiect"/1976), Sfinx("An
dupa an"/1984) si Roata("Ei, si?", "Pana in zori"/1992).

Muzica-Amatur

Vinyl back on track - Chapter II
Deoarece cand e vorba de Jazz mai greu se gasesc albume intregral pe Youtube, colaborarea celor doi, materializata intr-un album aparut in 1962 la Impulse! Records, va trebuie sa-l incropesc din bucati.
Side 1
1.In A Sentimental Mood (D. Ellington - 4'12")
2.Take The Coltrane (D. Ellington - 4'40")
3.Big Nick (J. Coltrane - 4'25")
4.Stevie (D. Ellington - 4'20"
Side 2
1.My Little Brown Book (B. Strayhorn - 5'20")
2.Angelica (D. Ellington - 5'56")
3.The Feeling Of Jazz (D. Ellington, G. Simon, B. Troup - 5'30")
P.S.: Radule sper ca-l ai si pe vinil - sunetul e mult mai colorat. Daca nu "ruleaza" la Galați si merge uns cu un Cotes du Rhone, la fel de colorat, dar mai sec. :)

Ultima editare:
Pardon, mon cher! Ma numesc Iuliu, merci, iar "cotul" (cum zici tu) este un muscat dry sau feteasca regala (nu ti-o lua in p.n.).Raman dator.

Pardon, mon cher! Ma numesc Iuliu, merci, iar "cotul" (cum zici tu) este un muscat dry sau feteasca regala (nu ti-o lua in p.n.).Raman dator.

Cand ajungeti prin zona sunteti binevenit...om gasi si ceva mai putin colorat, dar de soi, prin "crama" de la bloc. :)
De Radu "m-am legat" pentru ca stiu ca e pe litoral si pentru ca m-a umplut de mp3-uri cu Coltrane, printre care si cel de mai sus.
...da cu abrevierea p.n. m-ati bagat in ceata! Sa fie de la "pint/pinta=568ml"? Nu cred, ca astea au mers numai in concediu, da` pline cu bere. :)

Am avut o saptamana anterioara plina : un concert uluitor si un turneu de tenis unde am avut ce vedea si ce juca.
Vizionasem anterior pe youtube concertul lui Waters ca sa stiu la ce sa ma astept. Ajungand cu vreo doua ore inainte am reusit sa prind un loc bun,chiar in spatele pupitrului de mixaj unde sunetul era un perfect surround iar imaginea completa
Ce am vazut si ce am auzit m-a lasat cu gura cascata.Nu are rost sa incerc sa descriu aici ce si cum pt ca imaginatia este saraca fata de ce a fost acolo.
Nu am gasit nici un fragment inregistrat HD de la București,voi pune o versiune "Comfortably numb" de la O2 Arena.La București Waters s-a folosit din plin la aceasta piesa de Palatul Parlamentului,facand niste proiectii magnifice.

+Nascut exact acum 67de ani(tot intr-o zi de joi) la Stone Town, Zanzibar, Farrokh Bulsara, cunoscut ca Freddie Mercury, a fost un muzician,
compozitor și textier britanic, lider al formației britanice de muzica rock Queen. Mercury a fost recunoscut pentru calitațile vocale remarcabile de
tenor și pentru prestațiile live. în calitate de compozitor, a compus multe hituri internaționale, printre care "Killer Queen", "Bohemian Rhapsody",
"Somebody to Love", "We Are the Champions" și "Crazy Little Thing Called Love". Mercury a murit în urma unor complicații ale sistemului imunitar
cauzate de infectarea cu virusul care da Sindromul Imunodeficienței Dobândite.

Deși formația Queen nu a fost foarte apreciata de criticii de muzica rock, ca dovada clara, deși indirecta, fiind nominalizarea sa foarte t?rzie în Rock
and Roll Hall of Fame (doar în anul 2001), aceasta a fost și continua sa fie extrem de iubita și apreciata în întreaga lume. „Marca” Queen a reușit sa
vânda pâna în prezent aproape o jumatate de miliard de albume. Trupa a petrecut mai multe saptam?ni în UK Album Chart decât oricine altcineva
?n istoria muzicii, mai mult, chiar, decat The Beatles. Doua dintre cântecele lui Freddie — "We Are the Champions" și "Bohemian Rhapsody" — au fost
considerate drept cele mai bune cântece din toate timpurile de asociații importante precum Sony Ericsson și Guinness World of Records. în 2006, Time
Asia l-a clasificat pe Mercury drept unul din cele mai importante personalitați ale ultimilor 60 de ani. Pe de alta parte, Mercury a fost criticat ca și-a
ținut secreta originea, preferințele sexuale și âmbolnavirea de SIDA.
Va las, pentru cateva minute, in compania celor de la Queen: Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor si John Deacon.

+Cand Freddie implinea 1 anisor, tot pe 5 septembrie, dar in 1947, in Omaha, USA se nastea Buddy Miles- muzician, compozitor si aranjor muzical
american, de rock, r&b si funk; tobe, chitara, chitara bass, voce, intre octombrie 1969 si ianuarie 1970 il gasim, alaturi de chitaristul bass Billy Cox,
in grupul bunului sau prieten, Jimi Hendrix- Band of Gypsys, cu care a sustinut o serie de concerte la Fillmore East, pe 31 decembrie 1969 si 1 ianuarie
1970, reunite pe albumul "Band of Gypsys", realizat in martie 1970.
Iata un colaj de 6 piese de pe acest album( piesa nr.3, "Changes", este cantata chiar de Buddy Miles, celelalte fiind, in ordine: "Power of Soul", "Lover
Man", "Foxy Lady", "Hey, Joe" si "Purple Haze").

History of Eric Clapton

History of Eric Clapton

Vinyl back on track - Chapter III
History of Eric Clapton (2LP) este o compilatie (prima din istoria muzicii rock care aduna pe un singur album piesele unui muzician din diferite momente, formatii si stiluri muzicale) aparuta in 1972 la Polydor Records ce ni-l prezinta pe Mr. Slowhand in ipostazele petrecute alaturi de The Yardbirds, Cream, Blind Faith și Derek and the Dominos, din care selectez doar cateva piese.
1.I Ain`t Got You
2.Hideaway
3.Tales Of Brave Ulysses
4.Spoonful
5.Blues Power
6.Tell The Truth
Si o reclama interesanta alaturi de "buldogul englez" Sir Winston Churchill.

Muzica-Amatur

Voi ramane la ... superlativul muzicii rock: Pink Floyd, prezentandu-va azi cateva piese sau videoclipuri f.rare.
si cireasa pe tort, inceputurile - the 60's
- - - Actualizat - - -
si un scurt documentar
- - - Actualizat - - -
si o piesa mai apropiata de ... zilele noastre, in stilul care I-a consacrat.

Mircea Florian - La Fagadau` de Piatra

Mircea Florian - La Fagadau` de Piatra

Foarte frumos si plastic. Fagadau - dati fuga la dictionare, eu asa am facut! :)

D J da tenis mai joci;)
- - - Actualizat - - -
Nu ca sa fiu indiscret dar se apropie regalul de la Curtea de Argeș si nu o sa fi in forma:)

Back
Sus