Muzica-Amatur

Aparut în 2007 și fiind considerat unul din cele mai bune albume ale anului, "Raising Sand" face deliciul fanilor Led Zeppelin cu un duet surprinzător dar perfect armonizat vocal a lui Robert Plant alaturi de Alison Krauss. Și, pe lângă frații Everly (compozitorii piesei Gone, Gone, Gone), la piesa Please Read The Letter și-a adus contribuția și Jimmy Page.

Daca aveți chef de o incursiune in anii `70 vă propun un scurt test: Quiz: How many of these 70s album covers do you recognize?

Câte coperte de albume recunoașteți?

Mărturisesc că din 15 coperte n-am recunoscut decât 5, ceea ce mă face și mai nostalgic după vechile albume pe vinyl.

P.S. Deoarece plurarul substantivului "copertă" este coperți sau coperte, l-am ales pe cel de-al doilea pentru că mi se pare că aduce mai bine cu omologul din limba engleză: sleeves.

si eu la fel...
Tuesday 13 May 2014 17.23 BST

Your results
5 out of a possible 15

Ouch. We think your prog-rock needs some prog-ress!

VANGELIS Ask The Mountains

VANGELIS Ask The Mountains

In aceeasi nota (ca a postului anterior): VANGELIS

- - - Actualizat - - -

sau ...
muzica de suflet

Asia

Asia

Realizat la 18 martie 1982, de grupul Asia(compus din Geoff Downes-clape, voce;Steve Howe-chitara solo,
armonie, voce; Carl Palmer-tobe si John Wetton-voce, chitara bass) primul lor album, omonim, patrunde in topul
Billboard 200, atingand in saptamana 15-22 mai prima pozitie, pe care n-o mai cedeaza timp de 9 saptamani.
De asemenea albumul Asia este incununat cu titlul de " albumul anului 1982" de catre revista Billboard.
Sa ascultam si noi inregistrarea, in forma sa de studio.

Billy Sheehan, Clint Strong, and Mike Gage Amazing Jam Session

Billy Sheehan, Clint Strong, and Mike Gage Amazing Jam Session

Earl's Court '75

Earl's Court '75

La exact 2 luni de la incheierea triumfala a turneului nord-american(18 ianuarie-27 martie), Peter Grant, managerul
grupului englez Led Zeppelin, impreuna cu organizatorul de concerte Mel Bush imagineaza o noua aparitie scenica
pentru Jimmy Page & Co, de data aceasta acasa, la Londra, la Earl’s Court( sala cu capacitatea de 17.000 de locuri)
in perioada 23-25 mai 1975. Odata puse in vanzare biletele pentru cele 3 spectacole( cu preturi intre 1 si 2.50 lire),
acestea se epuizeaza in doar 4 ore(!!!), determinandu-i pe initiatori sa adauge inca 2 reprezentatii, pe 17 si 18 mai.
(Pentru promovarea celor 5 concerte Grant si Bush se folosesc de o garnitura de tren, cu reclame ale evenimentului,
botezata ”Zeppelin Express”, atasata curselor Inter City intre Londra si principalele orase din Marea Britanie; aceasta,
pentru a induce idea ca, desi toate show-urile se desfasoara in una si aceeasi locatie, prin intermediul transportului
pe calea ferata, ele sunt accesibile fanilor din toate colturile tarii).
Iata posterul evenimentului si secvente din cele cinci zile de concert, imortalizate in doua pelicule.

Vezi atașament 7653

Jam Session - Steve Lukather, Larry Carlton with Brian May a.m.

Jam Session - Steve Lukather, Larry Carlton with Brian May a.m.

- - - Actualizat - - -

si Joe Bonamassa, Steve Lukather, Lee Ritenour - Give Me One Reason

Yngwie Malmsteen - Trial By Fire - Live In Leningrad 1989

Yngwie Malmsteen - Trial By Fire - Live In Leningrad 1989

Daca aveți chef de o incursiune in anii `70 vă propun un scurt test: Quiz: How many of these 70s album covers do you recognize?

Câte coperte de albume recunoașteți?

Mărturisesc că din 15 coperte n-am recunoscut decât 5, ceea ce mă face și mai nostalgic după vechile albume pe vinyl.

P.S. Deoarece plurarul substantivului "copertă" este coperți sau coperte, l-am ales pe cel de-al doilea pentru că mi se pare că aduce mai bine cu omologul din limba engleză: sleeves.

Iata un test si pentru anii 60:

Aici

P.S.
Ups! Tot cinci am recunoscut.

Daca mi-ar fi "trecut prin mana" sigur recunosteam majoritatea dintre ele. Din pacate acest lucru nu s-a intamplat, desi nu sunt chiar asa de sigur. Am avut ocazia de cateva ori sa intru in magazine de muzica din lumea mare, dar pur si simplu, dupa o zi de cautari si auditii, ieseam naucit, nestiind ce album/disc sa cumpar. Unde mai pui ca preturile erau destul de piperate, pentru noi...
Oricum, mi-a facut placere sa incerc ghicirea lor. Cele pe care le-am recunoscut le-am vazut prin reviste de specialitate sau in prezentari pe net.
O zi buna !

- - - Actualizat - - -

Pe 22 mai 1997, echipa care inregistra cel mai de succes album Fleetwood Mac, "Rumours", cu 20 de ani
mai devreme, in 1987, adica: Lindsey Buckingham-chitara solo,armonie,voce; Stevie Nicks-voce,tamburina; John
McVie-chitara bass; Christine McVie-clape,voce si Mick Fleetwood-tobe se reunea pentru 2 concerte MTV la
studiourile Warner Brothers, Burbank, California, concerte ce au stat la baza realizarii albumului live, "The Dance".
Sa ascultam cele 17 piese ale albumului, asa cum au fost ele interpretate in mai 1997.

The Crossroads Guitar Festival is a music festival and benefit concert first held in 2004 and again in 2007, 2010, and 2013. The festivals benefit the Crossroads Centre founded by Eric Clapton, a drug treatment center located in Antigua.
The most recent festival was held on April 12–13, 2013, at Madison Square Garden

Performers:
Albert Lee
Allan Holdsworth
Allman Brothers Band
Andy Fairweather Low
B.B. King
Blake Mills
Booker T
Keith Richards
Buddy Guy
Quinn Sullivan
Citizen Cope
Dave Biller
Doyle Bramhall II,
Earl Klugh
Eric Clapton
Gary Clark Jr.
Jeff Beck
Jimmie Vaughan
John Mayer
John Scofield
Keb' Mo'
Keith Urban
Kurt Rosenwinkel
Los Lobos
Robbie Robertson
Robert Cray
Robert Randolph
Sonny Landreth
Taj Mahal
Vince Gill

Hei, desteptarea! Inca n-a venit vacanta (concediul) !
Poate va era dor !
The same ... Gary Moore
Ma inclin, cu profund respect ....

Back
Sus