De curiozitate, am cumparat si eu pentru sala unde jucam niste mingi Joola super-P 40+, din plastic...Precizez ca la noi la sala jucatorii acopera cam toata paleta de stiluri si materiale: topspinari, capacari, aparatori cu iarba, cu anti, cu soft de aparare, jucatori cu sandwish pe fh, sau pe bh...majoritatea am apucat sa" exersam" cu noile mingii, mai mult sau mai putin...in general, mai putin, pentru ca cei mai multi au fost dezamagiti de comportamentul acestora comparativ cu al celor din celuloid, clasice.
Pe scurt, mingea sare mai lent din masa, dar are un unghi mai inalt de saritura (din masa), prinde efect mai putin in topspin, iar la topspinurile moi si mai liftate mingea aluneca pe suprafata cauciucului, inconvenient ce se resimte si la mingiile taiate, unde unghiul este altul. Traiectoria este mai dreapta la topspin, viteza o idee mai mica, desi mingea pare putin mai grea. De sunet, nu mai vorbesc, e ca la o minge standard "de pistol", nu cred ca vom mai auzi acel "piuit'' de topspin dat corect...una peste alta, pana la finalul anului ne vom face stocul de mingi de celuloid sa mai jucam un an-doi cu ele, pana se vor gasi solutii pentru mingiiile de plastic ca acestea sa sara mai "normal"...A-pro-pos de saritura, aceasta este foarte aleatoare, mingea neavand aceeasi saritura nici macar la contre, ba sar prea sus, ba uneori parca se "desumfla" pe masa...Un singur plus pentru ele, la capace, unde este mult mai usor de returnat un topspin, indiferent cat spin imprima adversarul...
La final, dezamagire totala, si nimeni nu mai vrea sa auda de ele...decat daca nu mai au ce face...