Galos Alex
senior
FELICITARI organizatorilor pentru modul cum au dus la bun sfarsit un turneu greu, in conditii de umiditate crescuta, cu multi jucatori valorosi! In ultimii ani Circuitul AMATUR s-a dezvoltat foarte mult atat prin aparitia multor jucatori tineri si valorosi cat si a unor jucatori straini care dau valoare acestui circuit. Totodata in cei aproape 15 ani de cand particip in aceasta competitie nu am intalnit ca in ultima perioada atatea aspecte legate de indisciplina si lipsa totala de FAYR - PLAY. Ca om de sport nu voi tolera aceste aspecte drept pentru care le voi aduce la cunostinta si Conducerii AMATUR. Ma refer la comportamentul unor jucatori tineri (14-20 ani) care au venit in sala de sport fara ca cineva sa-i invete ce inseamna respectul fata de competitie, fata de organizatori, fata de adversarul direct, fata de ceilalti jucatori de la mesele invecinate, nu mai spun de educatia primita si respectul fata de cei mai in varsta.Tot mai des auzim tot felul de tipete disperate care nu au ce cauta intr-o sala de sport si practicand un sport asa de frumos.De neinteles lipsa interventiei organizatorilor care nu iau nici un fel de masuri in acest sens( atentionare,avertisment sau in ultimul caz eliminare- asa cum prevede regulamentul). Cu o singura exceptie: turneul A+ de la Brasov de anul trecut, cand Gelu Vladoiu in calitate de organizator a eliminat un jucator de 19 ani pentru comportament verbal agresiv fata de Eugen Mutrescu din Timisoara, fara a sta pe ganduri. Nu am vrut sa dau exemple, dar poate numai asa vom reusi sa stopam aceste aspecte.Un exemplu este jucatorul Andi Pantelimon, pe langa tipetele disperate, loveste masa cu paleta in mod repetat(ultima data chiar sub privirile lui Iulian Gherasim-organizatorul acelui turneu, cat si a celorlalti care am ramas fara cuvinte.... nu stiu daca organizatorul ia dat masa acasa si l-a pus sa plateasca contravaloarea ei...suprafata mesei a fost profund afectata! ).Un alt exemplu este Iordan Marc Gabriel din Bucuresti, un jucator din Israel cu ochelari... nu stiu exact numele.. Tot la lipsa de FAIR PLAY pot mentiona pe Galos Alexandru (de altfel un jucator care in ultimul timp a explodat practicand un tenis spectaculos si constant... personal l-am sunat si felicitat pentru meciurile facute) care in mod intentionat spune scorul gresit. As fi trecut cu vederea(este inca un copil!) daca nu mi-ar fi spus si altii, chiar am asistat la cateva..este a treia oara cand procedeaza asa si asta dupa ce i-am atras atentia in 2 randuri si fata de cei care urmareau meciul in sine. Insa trebuie sa inteleaga ca fara un comportament sportiv exemplar nu poate atrage respectul fata de ceilalti.
In primul rand felicitari tuturor pentru rezultatele obtinute,si felicitari organizatorilor pentru turneu si pentru atmosfera placuta! Eu am fost invatat inca de cand m am apucat de acest sport ,de catre doamna antrenor ,ca fair play ul este cel mai important.Nu am primit astfel de reclamantii pana la dvs domnule Dinca. La scorul de 2-2 la seturi,am intrebat la un moment dat daca este 5-2 sau 4-2 pentru mine,chiar nestiind acest lucru,asteptam un raspuns calm de la domnul Dinca ,insa acesta a inceput scandalul . Intr-adevar a fost si greseala mea ca nu am tinut scorul,fiind derutat si implicit obosit dupa un meci lung ,dar pana la urma am convenit ca este 4-2 ,dupa minute in sir de scandal eu incercand sa ma fac inteles ca nu vreau sa fur la scor,ci pur si simplu chiar nu mai stiam,de aici nu inteleg nemultumirea domnului Dinca care la finalul meciului a mentionat ca din cauza acestui incident el a pierdut,mentionand la finalul meciului ca am un caracter jegos chiar daca joc bine. In trecut a mai fost un incident la turneul de la Navodari , cu un stop la o minge,mingea intrase in teren ,dar punctul fusese terminat, atunci nu a spus nimic domnul Dinca ,cum ca ar vrea sa repetam,insa prin setul 4 (acest incident intamplandu se in setul 2) ,si a amintit de acea minge , cum ca de asta pierde,din nou . Imi pare rau ca ma considerati o astfel de persoana,in continuare am respect pentru dvs pentru ca stiu ca ne putem intelege si chiar as vrea sa stiu la ce meciuri ati asistat dvs cand "am furat" la scor sau cand am mai primit reclamatii cum ca nu as fi fair play,cred ca multa lume ar putea confirma faptul ca sunt o persoana fair play si ca nu au fost probleme cand m au avut in fata la masa de joc,de altfel cred ca pot confirma si persoanele prezente in sala de cele intamplate. Multumesc si o zi buna!