Stimati colegi,
Domnule Lilian,
Trebuie sa va marturisesc ca am stat mult sa ma gandesc daca sa mai raspund sau nu,in privat sau aici,acestui subiect dezbatut
deja prea mult fata de importanta sa.Intr-un final,am fost sedus de optiunea de a-l continua aici,considerand ca poate fi considerat
tot legat de logica,respectiv de logica formala a discursului si comunicarii.
Pentru cei dintre dumneavoastra care nu cunosc "istoria" subiectului,o sa fac un foarte scurt rezumat:
- Pe data de 09.02 d-nul Lilian posteaza o problema : "Gaseste numarul lipsa : 3,4,5 ,12,21,x,71,..."(#112)
- Pe data de 09.02 d-nul Antal Denes gaseste si posteaza solutia corecta a acestei probleme (#113)
- Pe data de 09.02 d-nul Lilian posteaza :"felicitari,era o problema de cl2." (#114)
- Pe data de 09.02 ,ca urmare a a acestei postari a d-nului Lilian,eu am reactionat prin urmatoarea postare :
"Domnule Lilian,daca era o problema de clasa a 2-a,de ce ne-o propui noua spre rezolvare ? Ne desconsideri fatis pe toti sau vrei
sa te ajutam la teme ?" (#116)
Asa cum v-am spus si m-am pronuntat deja,parerea mea este ca formularea dumneavoastra de la #114 a fost neglijent aleasa,neinspirata
si nefericita.Ati fi putut evita acest lucru daca ati fi mentionat inca de la enuntul problemei,ca o curiozitate,ca este o problema
data la un concurs de matematica unor elevi de clasa a 2-a,cu un grad de dificultate foarte mare,mult peste nivelul lor.Sau daca nu
ati facut acest lucru inca de la inceput, ar fi trebuit ca in continuare sa-l tineti sub tacere, iar dupa rezolvarea d-nului
Antal Denes sa va rezumati la a transmite doar felicitari.Oricat de grea ar fi o problema de clasa a 2-a,NU poti felicita la modul
serios niste oameni maturi pentru rezolvarea ei,fara a fi suspectat de ironie.Faptul ca d-voastra ati intampinat dificultati in
rezolvarea ei,asa cum spuneti : "la care eu ,va spun sincer ,am avut dificultati in a o rezolva",este doar o chestie particulara si
subiectiva...Daca la Londra ploua,la Paris poate fi soare,nu

? Eu observ cu placere ca exista multi oameni cu minti foarte bune
si cu abilitati certe in rezolvarea acestor probleme,printre care domnul Grasomega, pe care l-as pune printre capii de serie pe
tabloul principal!
Ar fi trebuit ca inainte sa scrieti sa va ganditi bine si sa aveti ATENTIA si INSPIRATIA necesara pentru o formulare care sa
reuseasca sa menajeze suspiciunile si SENSIBILITATILE celor care vor citi.Pentru ca,va asigur d-nule Lilian,formularea dumneavoastra
"felicitari,era o problema de cl2.",a reusit sa nemultumeasca si sa intristeze,CULMEA !,atat pe cei care au stiut sa rezolve ca si
pe cei care nu au reusit sa rezolve problema ! Primii s-au vazut minimalizati in efortul lor, iar ceilalti ... Cum credeti ca s-au
simtit ceilalti,domnule Lilian,care au aflat ca nu au fost in stare sa rezolve o problema de clasa a 2-a ?
Eu sunt convins ca nu ati avut intentia si nu ati urmarit sa suparati sau sa ofensati pe nimeni,dar prin cele scrise de mine pana
acum am incercat sa va demonstrez ca asta ati reusit sa faceti,din pacate.Ati sustinut si sustineti ca formularea d-voastra a fost
corecta si ca numai un om rau intentionat si pus pe cearta,adica eu,poate da o alta interpretare.Apropo de interpretare,va rog sa
incercati sa dati o tenta ironica enuntului dumneavoastra("felicitari,era o problema de cl2."),folosind EXACT aceleasi cuvinte !
Cum ar suna ???
Domnule Lilian,poate ar fi trebuit sa va dea putin de gandit faptul ca reactia mea din #116,cat si ulterioarele pe aceasta tema, au
reusit sa adune cateva sustineri(va multumesc !) din partea putinilor colegi care frecventeaza aceasta sectiune de probleme de
logica,spre deosebire de postarile dumneavoastra care nu au avut deloc parte de o asemenea sustinere.Asta insemna ca eu
nu sunt singurul care nu am fost de acord cu dumneavoastra ,fiind si altii de aceeasi parere cu mine.
Faceti referire la un set decisiv,eu cred ca s-a terminat in 4 seturi ,prin prisma sustinerile pe care le-am avut din partea "arbitrilor" nostrii colegi ...
Doriti dumneaostra,domnule Lilian,sa aveti neaparat dreptate ? Pana la urma nu este important ceea ce cred si sustin argumentat eu,
nu este important nici chiar ceea ce incercati sa sustineti dumneavoastra,importanta este parerea majoritatii celor ce citesc si
analizeaza cele scrise de noi.Acolo este ADEVARUL ! Stima tuturor!