Propuneri modificare regulament 2012

Ar trebui sa luam masuri si contra organizatorilor care nu se incadreaza in timp, in regulamentul Amatur. Sa aplicam calificative. Nu trebuie sa se supere nimeni. Critica constructiva duce la progres.
Personal nu sunt de acord cu asta. Oamenii care organizeaza turnee ne fac noua tuturor un serviciu, sa luam masuri impotriva lor mi se pare absurd, mai ales ca vina e in alta parte. Cum ar fi sa i reprosam domnului Sorin Botirca ca in cele, nu stiu... cel putin 8 ore pe care le a petrecut cu capul intre harti nu a mai alergat si printre mese sa vada daca sefii de grupa isi fac datoria?

... Ar trebui sa luam masuri si contra organizatorilor care nu se incadreaza in timp, in regulamentul Amatur. Sa aplicam calificative. Nu trebuie sa se supere nimeni. Critica constructiva duce la progres.

Si care ar fi criteriile care stau la baza incadrarii in timp? Facem un normativ si spunem: turneele de 200 de oameni trebuie sa se termine in 12 ore? Personal cred ca e utopic sa spui asa ceva, cand sunt atatia factori de influenta. Nu spun ca nu exista lacune de organizare, dar depinde foarte mult de fiecare dintre noi si de cele mai multe ori organizatorul nu poate decat sa constate!

La open, personal as merge pe ideea de a face grupe inferioare de 4-5 persoane care nu sunt capi de serie si calificarea sa se faca direct pe un tablou de eliminatorii unde sa intre in concurs direct si capii de serie (propunerea de stabilire a capilor de serie ar fi media turneelor A si nu clasamentul Amatur - a se vedea si formula de clasament propusa de mine intr-unul dintre topicurile anterioare).
La Amatori ar trebui sa ramanem la sistemul actual usor cizelat, cu grupe care sa nu depaseasca 4-5 jucatori decat in situatii in care raportul intre numarul de jucatori si numarul de mese este favorabil desfasurarii unui sistem cu grupe cu un numar mare de jucatori - de ex. se poate juca o grupa de 10 pe 3 mese!

Ok, Anomis, ai dreptate.
Dar cum ii deosebesti?
Nu cred ca e greu sa-i deosebesti.
Daca un jucator repeta incidentul de doua trei ori, sau in repetate ori, asta spune totul despre atoitudina lui, nu? Repet. Nu discut si argumentez EXCEPTIILE. dar cand un jucator are obiceiul sa vina la truneu cu intarzaiere, sau cu 5 minute inainte de ora de start... nu e greu sa-l deosebesti de cei care fac eforturi sa vina cu 30 de minute inainte.

La open, personal as merge pe ideea de a face grupe inferioare de 4-5 persoane care nu sunt capi de serie si calificarea sa se faca direct pe un tablou de eliminatorii unde sa intre in concurs direct si capii de serie (propunerea de stabilire a capilor de serie ar fi media turneelor A si nu clasamentul Amatur - a se vedea si formula de clasament propusa de mine intr-unul dintre topicurile anterioare).

La Amatori ar trebui sa ramanem la sistemul actual usor cizelat, cu grupe care sa nu depaseasca 4-5 jucatori decat in situatii in care raportul intre numarul de jucatori si numarul de mese este favorabil desfasurarii unui sistem cu grupe cu un numar mare de jucatori - de ex. se poate juca o grupa de 10 pe 3 mese!
Nici vorba.E ok asa cum e acum.Sa se joace cu capi de serie,nu cu calificare direct in eliminatorii.In grupe se pot intampla multe surprize.S-a dovedit acest lucru.

"Fata de anul 2010, numarul total de participari a crescut de aproape doua ori, iar la turneele A de 1,4 ori. " - este o concluzie a statisticii realizata de d-l Dan Bodeanu dupa analiza nr de participanti in primul semestru din 2011.
In schimb, cu cateva exceptii, nr. de mese pe care se desfasoara turneele a ramas aproximativ acelasi; de aceea cred ca se impune, la turneele A si A+, sa se inceapa la ore diferite turneul de open fata de cel de amatori(cel putin grupele inferioare, sau cel putin la anumite turnee la care se depaseste un anumit raport nr. de jucatori/nr.de mese)); au existat cateva turnee anul acesta la care s-a inceput dimineata simultan open si amtori, iar la ora 7-8 seara nu erau incepute grupele superioare; cred ca oricine prefera sa aibe o pauza legata de 2-3-4 ore decat sa faca pauze de cate 1-1,5 ore intre meciurile din grupele inferioare.
Plus ca deriva avantaje evidente de transport si cazare: majoritatea jucatorilor care vor alege sa se cazeze, vor putea asfel sa elimine una din noptile de cazare, iar majoritatea jucatorilor care vor alege sa vina si sa plece in aceeasi zi, vor putea efectua cel putin unul dintre drumuri la o ora mai decenta.

din REGULAMENT AMATUR 2011
MODALITATI DE DEPARTAJARE
pct.b setaverajul pentru 3 sau mai multi participanti cu acelasi meciaveraj SA SE FACA PRIN IMPARTIRE
pct.d setaverajul general al grupei sa se foloseasca tot metoda coeficientului si nu diferenta in cazul egalitatii la meciaveraj.
Sustin aceasta deoarece se favorizeaza cei care au mai multe seturi castigate la aceasi diferenta.

Problema in acest caz este ca de multe ori ultimul meci din cele 3 se joaca intre cel care va termina cu +2 si cel care termina cu -1, dar cu victorie la primul clasat. Cel cu +2 si-a facut deja calculele si este clar calificat de pe pozitia 1, iar daca lasa meciul cu 3-2 si se face raportul cel cu care joaca se califica si el.

Avand in vedere ca sistemul de joc aplicat la Topoloveni va fi cu siguranta folosit si la alte concursuri, vom avea foarte multe grupe de 4 jucatori unde aceasta situatie se poate intampla destul de frecvent si eu cred ca actualul mod de departajare este un pic mai adecvat.

Problema in acest caz este ca de multe ori ultimul meci din cele 3 se joaca intre cel care va termina cu +2 si cel care termina cu -1, dar cu victorie la primul clasat. Cel cu +2 si-a facut deja calculele si este clar calificat de pe pozitia 1, iar daca lasa meciul cu 3-2 si se face raportul cel cu care joaca se califica si el.

Avand in vedere ca sistemul de joc aplicat la Topoloveni va fi cu siguranta folosit si la alte concursuri, vom avea foarte multe grupe de 4 jucatori unde aceasta situatie se poate intampla destul de frecvent si eu cred ca actualul mod de departajare este un pic mai adecvat.

Cristi, doar bunul simt poate opri aranjamentele.
Uneori vad cum se fac, si nu pot face nimic.
Mai devreme sau mai tarziu, toti ajung sa o pateasca.
De obicei sunt cei care joaca nesportiv.
Mai bine eliminam acei jucatori. Era o lista neagra pe aici.

Personal nu sunt de acord cu asta. Oamenii care organizeaza turnee ne fac noua tuturor un serviciu, sa luam masuri impotriva lor mi se pare absurd, mai ales ca vina e in alta parte. Cum ar fi sa i reprosam domnului Sorin Botirca ca in cele, nu stiu... cel putin 8 ore pe care le a petrecut cu capul intre harti nu a mai alergat si printre mese sa vada daca sefii de grupa isi fac datoria?

Poate nu stiti toti, dar Sorin chiar a alergat pe la toate mesele si s-a interesat de stadiul de desfasurare al meciurilor.
Dar, este imposibil ca, un singur om sa faca fata atitor indatoriri.
Pe viitor, aceste responsabilitati trebuie transferate sefilor de grupe.
---------- Post added 20-Oct-2011 at 11:49 ----------

Foarte corect!

GRUPELE de min 6 jucatori vor fi dezavanjate in clasament la calculul prin diferenta. Pot exista toti jucatorii cu acelasi nr de victorii si nu se incurajeaza spiritul castigarii de seturi.In multe sporturi ptr. departajare se foloseste metoda coeficientului in cazul de egalitate. La grupele de 4 intradevar se sesizeaza putin dezavantajul stabilirii ordinii prin diferenta dar cu cresterea nr de concurenti in grupa apar dezavantaje in spiritul jocului.ACEASTA PROBLEMA O RIDIC DE 2 ANI .

"Avand in vedere ca sistemul de joc aplicat la Topoloveni va fi cu siguranta folosit si la alte concursuri"- citat Cristi. S-a stabilit deja la nivel de organizatori?

"Avand in vedere ca sistemul de joc aplicat la Topoloveni va fi cu siguranta folosit si la alte concursuri"- citat Cristi. S-a stabilit deja la nivel de organizatori?
Inca nu, totusi semnalele primite dupa turneul de la Topoloveni au fost mai multe pozitive decat negative.
In plus sistemul in sine are o serie de avantaje importante fata de vechiul sistem, mai ales prin prisma schimbarilor preconizate, in special eliminarea mesei.

Nu am stabilt, dar rezultatele turneului, in care punctul forte - scurtarea programului -nu a fost atins, nici nu sunt deocamdata sanse de generalizare. Organizatorii care doresc sa-l foloseasca la turnee A sau B o pot face in turneele proprii, dar in turneele A+ nu se vor mai face experimente, dupa doua incercari consecutive nereusite. Daca rezultatele ulterioare, dupa imbunatatirea sistemului vor duce la scaderea timpului de joc si la satisfactia participantilor, vom relua discutia.

NB nu se poate elimina masa, deoarece este o piesa importanta a jocului. Insa Este posibil sa coborim fileul :)

"Fata de anul 2010, numarul total de participari a crescut de aproape doua ori, iar la turneele A de 1,4 ori. " - este o concluzie a statisticii realizata de d-l Dan Bodeanu dupa analiza nr de participanti in primul semestru din 2011.
In schimb, cu cateva exceptii, nr. de mese pe care se desfasoara turneele a ramas aproximativ acelasi; de aceea cred ca se impune, la turneele A si A+, sa se inceapa la ore diferite turneul de open fata de cel de amatori(cel putin grupele inferioare, sau cel putin la anumite turnee la care se depaseste un anumit raport nr. de jucatori/nr.de mese)); au existat cateva turnee anul acesta la care s-a inceput dimineata simultan open si amtori, iar la ora 7-8 seara nu erau incepute grupele superioare; cred ca oricine prefera sa aibe o pauza legata de 2-3-4 ore decat sa faca pauze de cate 1-1,5 ore intre meciurile din grupele inferioare.
Plus ca deriva avantaje evidente de transport si cazare: majoritatea jucatorilor care vor alege sa se cazeze, vor putea asfel sa elimine una din noptile de cazare, iar majoritatea jucatorilor care vor alege sa vina si sa plece in aceeasi zi, vor putea efectua cel putin unul dintre drumuri la o ora mai decenta.
Sorin,
ai tu ceva dreptate,dar nu uita ca la Curtea de Argeș in acest an,la 154 de jucatori,ambele turnee au inceput si terminat in acelasi timp -pe 16 mese-.(cam la aceeasi ora cum s-a intamplat acum 2 ani pe 12 mese,dar cu 112 jucatori,acum un an pe 15 mese cu 120 jucatori).
Turneul din acest an a a inceput efectiv la ora 10.30,iar la 23.10 a inceput finala(care a durat 22 minute).-si retii ca au fost si momente cand au fost si mese libere.(cam ce spune dl.Cozma-s-ar termina mult mai repede daca am elimina timpii morti)
Daca voi mai organiza si la anul turneu la Curtea de Argeș.. (daca sala noua o sa fie gata si altele),cred ca am sa procedez la fel ca in acest an( ca ambele turnee sa se joace in acelasi timp),de ce nu varianta veche de A+.
Pana atunci mai trag concluzii din experienta altora ca si pana acum,si probabil ca am sa ajung la acelasi mod de organizare.
Prima regula in marketing si nu numai"ce merge bine,nu se schimba "

Ultima editare:
Inca nu, totusi semnalele primite dupa turneul de la Topoloveni au fost mai multe pozitive decat negative.

In plus sistemul in sine are o serie de avantaje importante fata de vechiul sistem, mai ales prin prisma schimbarilor preconizate, in special eliminarea mesei.

e ok noul sistem initializat la Topoloveni,cu mici reglaje,cred ca se poate implementa foarte bine pe viitor,iar micile intarzieri aparute la Topoloveni sunt rezolvabile...cu siguranta.

Cel mai potrivit indicator care arata cat de aglomerat este un este raportul Jucatori/masa.
Am extras cele mai aglomerate turnee pentru o scurta analiza:

Data Turneu..................... Tip Organizatori................... Nr part. Nr mese J/M
22 ian București Top Tenis A Rares Leorda- Dan Bodeanu 223 23 9.70
5-Feb Brașov………………..... A Alex Bondoc Dan Bodeanu 151 16 9.44
9-Apr Baicoi………………....... A Lucian Bozga Dan Bodeanu 183 16 11.44
7-May Reghin………………...... A+ Rares Leorda 205 20 10.25
25-Jun Mangalia……………..... A Dragos Motisan Dan Bodeanu 160 16 10.00
6-Aug Brașov………………...... A Alex Bondoc Dan Bodeanu 164 16 10.25
10-Sep Curtea de Argeș…….. A Vali Suta Sorin Botirca 156 16 9.75
17-Sep București Top Tenis… A Vali GTIDan Bodeanu 184 23 8.00
1-Oct Cluj…………………… A Laszlo Toth 170 16 10.63
15-Oct Topoloveni…………. A+ Sorin Botirca 209 24 8.71
Cel mai aglomerat turneu pe care l-am organizat a fost acum 2 ani la Moreni, cu 144 de participanti la 12 mese (12 participanti /masa) si s-a incheiat inaintea orei 24.
Optiunea de a incepe separat turneele a scazut timpul de participare la amatori intre orele 10 si 20-21, iar la OPEN intre orele14 si 23-24. Totodata, intre orele 16-20 -de obicei perioada cea mai agitata a turneului- atmosfera in sala a fost mai relaxata, de obicei fara condens, argumente convingatoare pentru aceasta optiune la turneele aglomerate.

ora de terminare,la toate turneele indiferent de nr.mese/jucator,de incepere separata open/amatur a fost peste ora 11 pm.
Timpul cel mai pretios se pierde la inscrieri,confirmari de participare,unul intarzie,de altul nu se stie. mai vine-nu vine,d'astea.(aprox.2 ore,daca nu mai mult.aici ar trebui umblat cumva).
Am si eu o varianta,o mai gandesc putin si am sa o postez.

ora de terminare,la toate turneele indiferent de nr.mese/jucator,de incepere separata open/amatur a fost peste ora 11 pm.
Timpul cel mai pretios se pierde la inscrieri,confirmari de participare,unul intarzie,de altul nu se stie. mai vine-nu vine,d'astea.(aprox.2 ore,daca nu mai mult.aici ar trebui umblat cumva).
Am si eu o varianta,o mai gandesc putin si am sa o postez.
Chiar in postul #2, eu am sugerat ca inscrierile sa se incheie cu o seara inaintea turneului, iar grupele sa se faca tot in seara respectiva. Cu siguranta se va recupera cel putin o ora din timpul alocat jocului. Si in scurt timp se va simti o imbunatatire si in disciplina jucatorilor (a unora) care au obiceiul sa intarzaie la turneu. Daca tot s-au incercat diferite variante, de ce nu incercati si varianta asta, la cateva turnee consecutiv. Ganditi-va la posibilitatea asta.
Succes

Sorin,
ai tu ceva dreptate,dar nu uita ca la Curtea de Argeș in acest an,la 154 de jucatori,ambele turnee au inceput si terminat in acelasi timp -pe 16 mese-.(cam la aceeasi ora cum s-a intamplat acum 2 ani pe 12 mese,dar cu 112 jucatori,acum un an pe 15 mese cu 120 jucatori).
Turneul din acest an a a inceput efectiv la ora 10.30,iar la 23.10 a inceput finala(care a durat 22 minute).-si retii ca au fost si momente cand au fost si mese libere.(cam ce spune dl.Cozma-s-ar termina mult mai repede daca am elimina timpii morti)
Daca voi mai organiza si la anul turneu la Curtea de Argeș.. (daca sala noua o sa fie gata si altele),cred ca am sa procedez la fel ca in acest an( ca ambele turnee sa se joace in acelasi timp),de ce nu varianta veche de A+.
Pana atunci mai trag concluzii din experienta altora ca si pana acum,si probabil ca am sa ajung la acelasi mod de organizare.
Prima regula in marketing si nu numai"ce merge bine,nu se schimba "

Salut, Vali,
nu ma refeream la turneul de la Curtea de Argeș(nici nu mai tin minte la ce ora au inceput grupele superioare acolo si nici o parte din cheful de dupa..);de altfel am evitat sa exemplific un turneu anume pentru a nu se interpreta ca un repros la adresa vre-unui orgaznizator, atata timp cat nu asta era scopul;mi-am exprimat o simpla parere, nu sunt neaparat sigur ca e si cea corecta, avand in vedere ca am participat la destul de putine turnee in comparatie cu altii; voi participa insa pe viitor la cat de multe voi putea, indiferent de sistemul in care vor fi organizate;spor la discutii si sa ne revedem curand!

Back
Sus