?n timpul unei vizite oficiale în Anglia, Iohannis e invitat la un ceai de către Majestatea sa, Regina. Și Iohannis o întreabă:
Mi-ați putea răspunde la o întrebare ?
Desigur.
Aveți o experiență lungă în fruntea unei țări. Care este secretul unei bune conduceri ?
Cu un zâmbet suav, regina răspunse:
In opinia mea, filosofia minimală a conducerii cere să fii înconjurat de oameni inteligenți.
Și cum ?ți dai seama cine este inteligent și cine nu ? - insistă Iohannis.
Foarte simplu, spuse regina, permiteți-mi să vă arăt. Il sună pe Boris Johnson, puse telefonul pe speaker și spune:
Domnule prim-ministru, vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde la o întrebare: mama dvs. are un copil, tatăl dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele, nici sora dvs. Cine este el ?
Boris Johnson răspunse fără ezitare:
Sunt exact eu, Majestate.
Corect, spuse regina . Mulțumesc și la revedere.
Apoi, privindu-l pe Iohannis:
Ați înțeles, domnule președinte ?
Da, majestate ! Foarte interesant! Fiti sigură că o să folosesc această lecție!
Odată ?ntors la București, Iohannis se hotărăște să îl supună la test pe Ludovic Orban.
Convocat, acesta vine la Cotroceni.
Ludovic, mă întreb dacă ești capabil să-mi răspunzi la o întrebare:
Desigur, d-le președinte.
Ei bine, mama ta are un copil, tatăl tău are un copil, copilul ăsta nu este nici fratele, nici sora ta. Cine este el ?
Ludovic își rotește câteva clipe ochii între tavan și podea și în final îl întreabă pe președinte dacă i-ar putea acorda un răgaz de g?ndire.
?ntors la Guvern, convoacă miniștrii alături de care zăbovește câteva ore asupra problemei, fără să ajungă la o soluție.
Pradă disperării, îl sună pe Ponta:
Ascultă, zi-mi și mie : maică-ta are un copil, taică-tău are un copil și acest copil nu este nici frate-tău, nici soră-ta. Cine este el ?*
Ponta răspunde pe loc:
E simplu, sunt eu.
Ludovic fuge glonț înapoi la Cotroceni și intră g?f?ind în biroul lui Iohannis.
Știu răspunsul, domnule ! Știu cine este blestematul ăsta de personaj! E Ponta! ! !
La care Iohannis, cu o nedisimulată grimasă de dezaprobare, ?i zice:
Esti într-o mare eroare! E Boris Johnson.