Razvan :
1. Chiar nu este clar ca , citind acel fax primit de la club , ca NU A FOST NICIO CONVOCARE PENTRU BALCANIADA DE TINERET ? Ce naiba , scrie negru pe alb "IN VEDEREA PREGATIRII SEZONULUI INTERNATIONAL 2007 /2008 ,LA NIVELUL LOTURILOR DE JUNIORI ( culmea este ca Ovidiu a cam terminat-o cu juniorii !!!) SI TINERET ? Am mai spus,SI MA REPET ,nici in convorbirea telefonica cu Dl. Mircea Chisling nu s-a pomenit cuvintul BALCANIADA !!!!!!!
2. Convocare lui Ovidiu nu a fost facuta cu doua saptamini inainte ! 22.08 ( ziua cind trebuia sa se prezinte la Buzău ) minus 15.08.2007 fac exact 7 zile . Daca mai punem la socoteala faptul ca abia seara am vorbit cu Ovidiu la telefon , si ca el abia a doua zi l-a putut instiinta pe presedintele clubului TTF LIEBHERR OCHSENHAUSEN , dl Rainer Ihle , cum trebuia sa faca el cu biletul de avion care era deja cumparat de pe 7.08.2007 ! Chiar crezi ca Ovidiu isi poate schimba singur programul facut de clubul din Germania cind " vrea muschii lui "? Cred ca stii foarte bine si ca in acea perioada la Ochsenhausen s-a desfasurat un cantonament cu Lotul National de Seniori al Italiei fapt pentru care dl Rainer Ihle NU A FOST DE ACORD CU PLECAREA LUI OVIDIU lucru pe care i l-am comunicat si dlui Mircea Chisling care a recunoscut ca instiintarea a fost facuta in scurt ! Si ca sa-ti mai dau o " tema de casa " , te rog frumos Razvan sa cauti in arhiva FRTM ( nu stiu daca ai acces la ea , dar pentru stabilirea unor adevaruri trebuie sa apelam la anumite documente ) si sa publici pe acest site , raspunsul pe care l-a transmis FRTM in primavara acestui an la o adresa primita de la TTF LIEBHERR OCHSENHAUSEN ! Adresa avea , aproximativ, urmatorul continut : VA RUGAM RESPECTUOS SA INSCRIETI SPORTIVUL NOSTRU , IONESCU OVIDIU , LA DOUA CONCURSURI INTERNATOIONALE . PE CHELTUIALA SPORTIVULUI ! AM FI RECUNOSCATORI DACA RASPUNSUL DVS. AR FI UNUL POZITIV ! Stii ce a raspuns FRTM ? Tot aproximativ , bineinteles : IONESCU OVIDIU NU POATE FI INSCRIS LA CONCURSURI INTERNATIONALE si ...VA RUGAM SA NU VA MAI IMPLICATI IN PROBLEMA LUI OVIDIU !
3. Cred ca FRTM sufera de un profesionist in redactarea documentelor oficiale ! Fara se punem la sosoteala greselile de ortografie , modul de exprimare lasa mult de dorit ! Stau marturie toate raspunsurile pe care le-am primit in ultimii doi ani ! Daca ar fi stiut cineva sa faca aceasta convocare si DACA S-AR FI DORIT ( pentru ca tu sustii ca nu are nimeni ceva cu Ovidiu ) , trebuia facuta o convocare DIRECT PE NUMELE LUI OVIDIU , PE ADRESA CLUBULUI DIN GERMANIA ( nu cred ca poti sa spui ca nu au aceasta adresa la federatie !) IN CARE SA SE SPUNA CLAR : SPORTIVUL IONESCU OVIDIU ESTE CONVOCAT IN LOTUL NATIONAL DE TINERET CARE VA PARTICIPA LA BALCANIADA DE LA ISTAMBUL , IN PERIOADA 2 - 5.09.2007 . PLECAREA SPRE ISTAMBUL SE VA FACE IN ZIUA DE 1.09.2007 , LA ORA DE... DIN LOCUL... Daca s-ar fi procedat asa , CU MINA PE INIMA pot sa spun ca s-ar fi gasit o modalitate sa vina ! Cum schimba avioanele singur de la virsta de 9 ani , putea sa vina cu avionul DIRECT LA ISTAMBUL ! Repet , daca se dorea acest lucru , macar ca o compensare a lipsei de doi ani si doua luni din lotul national , nu cred ca trebuia sa fie chemat la un cantonament , unde am aflat MAI TIRZIU ca au fost si niste trialuri pentru participarea la Balcaniada . In niciun caz DE FRICA TRIALURILOR nu a venit , dar mircea dinu chiar mai avea nevoie sa-l vada ? El nu aflat de bilanturile lui din Germania , nu a aflat ca la turneul din Suedia fost singurul european in primii opt , restul numai chinezi , japonezi , taiwanezi ? Si , apropo de cantonamente si trialuri facute pina in ziua plecarii la competitie , la vestita sedinta a Comitetului Director din data de 4 iulie 2005 ( la care am participat impreuna cu sotia mea , sedinta pe care am s-o relatez pe larg cu alta ocazie ) , domnul Bozga a spus ca E NEVOIE DE IONESCU OVIDIU LA EUROPENE pentru ca la Balcaniada din acel an si la open- ul Poloniei Lotul de Juniori obtinuse rezultate proaste ( Ovidiu nu fusese inclus in lot de dinu mircea !!!) . Intrebat daca e nevoie de fiul meu , mircea dinu , cu capul putin aplecat , si cu o oarecare " teama " a spus DA ! Cantonamentul pentru acele EUROPENE incepea de a doua zi la Bistrița ! Pentru ca era sigur ca Ovidiu nu va face deplasarea , mircea dinu a plecat din timpul sedintei ( dupa ce a spus acel DA mormait - fara sa argumenteze , bineinteles - cu masina spre Bistrița cu urmatorii jucatori : Oancea Ionut , Cazacu Alexandru si Voinea Radu si Cioran Sorin ! Deci totul fusese aranjat cu mult timp inainte ! La sfirsitul sedintei , l-am chemat pe Ovidiu la federatie ( impreuna cu el , venisem de simbata in București ca sa se antreneze cu Otilia Badescu pentru ca dinu mircea nu-l mai baga de mult in seama la antrenamente !!!( Chiar , nu-si aminteste acest antrenor de lot cind intra in sala si trecea pe linga Ovidiu fara sa-i dea vreo indicatie , si fara sa-i lase nici pe Badea Danut , Simion Mugurel si Banaru Edi sa stea de vorba cu el ? ) . Conducerea federatiei a hotarit atunci ca Ovidiu trebuie sa semneze o Conventie ! ABIA ATUNCI A SEMNAT fiul meu un document cu FRTM , dar care era valabil NUMAI CIT TIMP ERA IN LOTUL NATIONAL !!!! Si cred ca si dl Bozga , si Otilia Badesu si dl .presedinte de la ASPOl ( imi cer scuze , imi scapa numele ) si dl , Balan Virgil isi amintesc cit s-au rugat de Ovidiu sa semneze aceasta Conventie , ca sa poata merge la EUROPENE ! Stii de ce ii era teama lui Ovidiu sa semneze ? CA SA NU-I INFLUENTEZE IN MOD NEGATIV ACTIVITATEA VIITOARE ! Vazindu-l atit de speriat am intrat in sala de sedinte si am anuntat Comitetul Director ca Ovidiu REFUZA sa semneze , pentru ca ii este frica de ce se poate intimpla in viitor ! Intre timp fiul meu a fost convins , pentru ca cei care incercau il incurajau erau niste nume mari din tenisul de masa romanesc , si a semnat !( Bineinteles , ca dupa Europene , in majoritatea adreselor facute de FRTM catre noi se facea referire la acel document , uitindu-se in ce conditii a fost semnat !!!!) Imediat l-am urcat in masina si, noaptea tirziu , am ajuns in cantonamentul de la Bistrița cu doar o pereche de chiloti si doua tricouri ! Noroc ca avea paleta cu el pentru ca se antrenase cu Otilia Badescu ! ! Bineinteles , faptul ca noi sintem in relatii foarte bune cu Otilia Badescu a reprezentat o " piatra de moara " , lucru care i l-a reprosat si mircea dinu lui Ovidiu inaintea alegerilor de la FRTM " ROAGA-TE SA IASA BADEASCA ...."
Imi cer scuze pentru aceasta paranteza dar, stii ce a facut dinu mircea in acel cantonament ? Cu toate ca fusese CHEMAT SPECIAL CA SA AJUTE ECHIPA LA EUROPENE ( atunci Ovidiu credea ca este titular !!!) a participat la renumitele trialuri !!! Cu moralul la pamint si nepregatit de proptiul antrenor la club , a trecut cu bine de aceste trialuri si a participat la EUROPENE ! Aceea a fost ultima convocare , pentru ca ce a urmat nu poate fi numit decit CEL MAI NEGRU COSMAR !
4 . Razvan , ca sa vezi cit ne-am dorit ca lucrurile sa REINTRE in normal , de la inceputul acestui an am facut urmatorii pasi :
- in data de 10 ianuarie 2007 am depus la FRTM adresa nr 23 adresata special dlui. presedinte Cristinel Romanescu ! Poti sa o citesti la federatie ! In mare , pot sa spun ca am dorit sa fie ca un " porumbel al pacii " prin care noi l-am asigurat de " liniste " totala pe frontul de est !
- in februarie 2007 TTF LIEBHERR OCSENHAUSEN trimite adresa la care m-am referit anterior
- dupa ce Ovidiu a terminat al doilea sezon competitional si a venit acasa s -a hotarit sa - si incerce singur norocul , si a mers la mircea dinu , Dupa aproape doua ore de discutii a plecat de la el foarte confuz . Mi-a spus ca nu a inteles nimic !
- in luna iunie Ovidiu isi ia " inima in dinti " si-l suna la telefon pe dl. Cristinel Romanescu . Acesta i-a refuzat o intilnire de 5 minute in Buzău ! Concluzia a fost ca ... s -a incercat totul si nu mai e nimic de facut , si ca situatia lui e incheiata definitiv , chiar daca vine la federatie sa mai incerce ceva !
- revoltati de atitudinea presenintelui fata de fiul nostru , incalcam " pactul " si mergem in data de 12.06.2007 in audienta la dl Capatina , director la ANS , care l-a chemat si pe dl Sterea Vasile . Secretarul federatiei a spus ca nu mai e nimic de facut si ca oricum inscrierea la europene ERA FACUTA DEJA ( exact cum a spus PINGPONG !) , si ca oricum ei nu iau in considerare jucatori care nu sint in clasamentul mondial . Recunosc ca am avut un acces de furie , si i-am spus ca nici macar nu-mi cunoaste copilul si este ultimul in masura sa vorbeasca despre valoarea lui ! Dar ce autoritate are acest domn secretar general care , in nenumarate rinduri ne-a spus ca EL E PREA MIC si ca STA SI IN CAP DACA I SE SPUNE ! Sint convis ca este un om bum la suflet dar eu mi-as da demisia in locul dinsului ! Ca sa continui , dl Capatina a spus ca trebuie ca tara sa fie reprezentata cu ce are mai bun , altfel le TAIE FINANTAREA ! DL Director a facut referire si la faptul ca in luna februarie s-a modificat regulamentul si nu mai au niciun motiv sa fie AUTOSUSPENDAT !!! DL. Sterea a recunoscut ca termenul de AUTOSUSPENDARE folosit de FRTM fost gresit formulat !!!
- in data de 1306.2007 mergem in audienta la dl PRESEDINTE al ANS , OCTAVIAN BELLU . Vreau sa spun de la inceput ca am crezut in acele momente cit am stat la dinsul in birou ca am scapat de toate necazurile ! Cunostea totul despre Ovidiu , performate , ce face in Germania , ce facuse in Suedia ! Si a spus un lucru foarte clar : DACA UN SPORTIV ESTE DOPAT POATE LUA 2 ANI DE SUSPENDARE , si dupa aceea e " curat". ( pedeapsa cea mai mare care poata fi aplicata unui sportiv ! ) In opinia dinsului Ovidiu nu a facut nimic grav in cariera lui si ca ar fi un mare pacat ca un sportiv valoros ca el sa nu ne reprezinte tara ! La sfirsit ne-a facut o promisiune : " Chiar daca imi depasesc putin competentele , pentru ca federatiile sint autonome , pentru Ionescu Ovidiu ma voi implica ! Voi vorbi cu dl . Romanescu si totul se va rezolva !"
- in aceeasi zi , 13.06.2007 depunem o noua adresa cu nr 363 la FRTM prin care solicitam reanalizarea situatiei fiului nostru avindu-se in vedere modificarea din regulamentul de transferari internationale si solicitam sa " POATA FI LUAT IN ATENTIA NATINALEI DE JUNIORI DEOARECE NU A FOST EXCLUS DIN LOT PE CONSIDERENTE VALORICE SI SA POATA FI INSCRIS LA COMPETITIILE INTERNATIONALE CHIAR SI PE CHELTUIALA PROPRIE ATUNCI CIND SPORTIVUL IONESCU OVIDIU VA SOLICITA ACEST LUCRU "
- pentru ca interesul pentru rezolvarea era " la ordinea zilei " normal ca federatia nu ne instiinteaza in termen de 30 de zile ci, la rugamintea noastra , primim urmatorul raspuns , in data de 7.08.2007 ( data postei ) care face referire la reg. de transferari :" SPORTIVUL NU POATE FACE PARTE DIN LOTUL NATIONAL PINA LA TERMINAREA JUNIORATULUI " SI " PENTRU MOMENT NU POATE FI INSCRIS LA COMPETITIILE INTERNATIONALE " semnat : presedinte FRTM , CRISTINEL ROMANESCU .
Cam asta am facut , si nu cred ca am avut in intentie sa " omorim " pe cineva " solicitind ca Ovidiu sa fie lasat sa REPREZINTE ROMANIA ! Iar ce am scris acum , ma repet , SCRIU FARA ACORDUL FIULUI MEU ! Trebuie sa se faca o distinctie clara intre noi , parintii lui, si sportivul Ionescu Ovidiu ! El este acum MAJOR si daca cineva are nevoie de el NUMAI SI NUMAI LUI trebuie sa i se adreseze ! Nu si-a schimbat numarul de telefon ! Noi am iesit din joc ! In acest fel trebuia procedat la aceasta Balcaniada ! Dar nu s-a procedat asa si ii dau dreptate lui PINGPONG cind spune ca FRTM avea nevoie de un " inscris " ! Nu stiu daca cei care si-au creat acest "ALIBI" au curajul sa se uite in ochii fiului meu si sa-i spuna ca a refuzat convocarea la Nationala de Tineret !
Nu stiu daca Ovidiu va uita vreodata ce i s-a intimplat ! E problema lui ! Un lucru ne este clar noua , parintilor lui : avem incredere totala in el ca va sti sa-si gestioneze VIITORUL !
Razvan , imi cer scuze pentru ca acest text iti este adresar tie , dar asa a fost conjuctura ! Mi-as fi dorit foarte mult sa existe FORUMUL FRTM pentru ca acolo trebuia publicat ! Sper , totusi , sa il citeasca toti cei ale caror nume le-am amintit ! Un lucru am facut rau , am inceput cu sfirsitul povestii ...Dar mai e timp sa le pun pe toate cap la cap , cine stie , poate iese de o carte !
P.S. In ianuarie am fost in Germania si am vazut acel meci extraordinar din Liga Campionilor : OCHSENHAUSEN - CHARLEROI ! M-am bucurat ca s-a terminat 3 -0 dar sincer mi-ar fi placut si un 3-1 ! Numai in felul acesta puteam sa vad un meci intre Adi si Samsonov !!!
Razvan , daca nu ai imagini de la acest meci sa stii ca am avut camera video cu mine !
Te salut si mult succes lui Adi !