Este greu sa stea cineva sa pazeasca (pe viitor) sa nu intre-n concurs vreun participant profi care nu este "nascut" in Amatur. ...nu cred ca ne vor invada profesionistii, asa ca LIBER!
Parerea mea este ca decat sa ne complicam in organizare mai bine acces neconditionat si gata. Nu cred ca putem selecta fetele de baieti, sau pe cei care joaca mai bine de cei care joaca mai putin bine. A zis Titi mai devreme ceva de discriminare,... păi nu are dreptate?
Sa stiti ca la sedinta de sfarsit de an s-a dezbatut problema celor din div A, si v-as ruga sa va uitati in primul post de la propuneri, ...numai ca in urma discutiilor legate de o noua sectiune/categorie Masters s-a ajuns la concluzia ca este peste m?nă sa organizezi un concurs cu trei-zece jucatori profesionisti, sa cumperi separat materiale de premiere, sa se intarzie concursul din ziua turneului, s.a.m.d.
Tot despre aceasta problema s-a discutat pana acolo incat profesonistii sa joace amestecat la open iar dupa inferioare primi doi sa plece in superioare Masters si urmatorii doi in superioare Open. In fine, asa ceva s-a desfasurat la Brăila si cine cunoaste stie...nu comentez., dar totusi exista varianta sa vrei sa nu te califici in superioare numai ca sa pleci pe ramura cealalta.
Una peste alta se mai stie ca regulamentul s-a modificat an de an, dar numai la sfarsitul anului. Chiar daca este prost, cum spunea dl.DanT, el a fost actualizat conform necesitatilor sau problemelor ivite in anul in curs.
Dupa cate cunosc, nici in regulamentul vechi nu exista posibilitate ca cei din div A sa joace in Amatur. Culmea, era o exceptie (controversata, discriminatorie) in care fetele aveau voie, ba chiar la Amatori, nu la open.
S-a modificat regulamentul, s-a inlesnit intrarea profesionistilor in acest circuit, si daca cititi atent, nu mai este nevoie sa se astepte acea perioada lunga, ci pur si simplu, de ex. Noro daca se hotaraste ca maine sa se intoarca la noi e liber sa o faca.
Tot personal va spun ca mi-e dor de George(Durdun) sa-l vad la turneele noastre, la fel si Cristi R cu Alex C care colora turneul cu finalele lor, asadar sunt de parere ca daca se face o schimbare să se facă, dar nu merge pur si simplu o derogare.
Apropo, au vb unii despre derogari,...ca s-au mai facut, stie cineva despre asa ceva? Eu nu cunosc ca cineva din div A sa fi avut derogare sa joace concomitent si in Amatur. Sa nu confondati cazul Rares care intai a renuntat la div A si dupaia a cerut acceptul, iar in decembrie s-a discutat si aprobat ca toata lumea sa aibe acelasi regim, adica intrarea in Amatur daca nu mai esti legitimat (renunti) la div A.
Acest sondaj este bine venit, trebuie lasat macar 30 zile pt cvorum si sunt convins ca se va tine cont de el, dar nu sunt convins ca se schimba ceva in cursul anului.