Domnilor din Directorat,
1.
1 a spus:
4.2.Organizatorii turneelor
Organizatorii turneelor trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani și răspund în toate privințele de buna organizare a turneelor: relația cu autoritățile locale, închirierea sălii, oferte pentru masă, cazare, asigurarea condițiilor optime de joc.
Conteaza in context?
2.
Organizatorul imputernicit al turneului a fost taciturn in acea seara, a folosit numai reactii scurte ("ba, de ce nu jucati la ambele mese", "ba, nu-ti dau niciun ban" (catre dl Guluta), "jucati, ba, cat vreti, dar inafara concursului"), din cauza problemelor de sanatate din acea zi nefericita. Un organizator trebuie instruit cum sa foloseasca dreptul de a avertiza: te uiti in ochii jucatorului, ii dai avertismentul clar si concis, si te asiguri ca jucatorul a inteles la ce se expune in faza a doua in cazul unei recidive, anume, eliminarea.
Imi spuneti cum i-ati instruit, dnilor Directori? Cand a fost ultima verificare psihologica si medicala a acestora?
Conteaza in context?
3.
Conteaza contextul in vreun fel?
(prelate partial din manifestul meu din acest
thread)
Orice eveniment, orice lucru intamplat poate fi inteles dupa cate nivele de constientizare exista pe aceasta planeta, insa contextul in care el se intampla e intotdeauna unul singur si unul exact. De aceea, este foarte important a prezenta contextul obiectiv:
In momentul cand au inceput grupele superioare la Avansati, Incepatorii terminasera deja competitia, la Open se juca semifinale, la Elite nu cunosc situatia de atunci, insa toate grupele superioare de la Avansati se puteau juca cate o grupa la doua mese, pentru ca s-a putut permite situatia meselor. Toate grupele au jucat la "parter", mai putin prima grupe cu pricina, care nu a mai avut loc la parter si a desemnata la "etaj", unde se aflau mese diferite calitativ si aspectual fata de cele de la "parter", dar atat cat si intre cele doua mese, intre ele, de la "etaj" si, anume: ambele erau lucioase si cu diferente considerabile de grosime de placaj intre ele, iar lumina ambientala de la etaj era neprietenoasa, cel putin datorita efectului de sticla al suprafetei meselor.
Acuma, in acest context, cu incarcarea meselor prezentata, probabilitatea era ridicata ca in 30min sa se elibereze macar 2-3 mese de la parter. Astfel ca meciurile de etaj ar fi putut fi jucate pe o singura masa (2 sau 3 meciuri), iar restul sa se mute la "parter" ulterior, daca s-ar fi gasit mese disponibile, astfel incat sa nu se intarzie graficul competitional. Si cumva aceasta previziune era buna, dupa 40min eu am apreciat la 8 mese care s-au eliberat. Nu mai zic de situatia de a juca 2 grupe la 3 mese cumva si sa se fi jucat toate grupele la "parter", rebalansand ulterior mesele.
Eu si dl Guluta am fost de acord sa jucam la etaj, insa doar la una dintre mese, cea cu blatul mai gros, pe care, de altfel, asa s-a si jucat. Iar toti membrii grupei au fost in deplin acord cu asta, sa disputam meciurile pe aceeasi masa, beneficiind cumva toti de aceleasi proprietati ale mesei si ale environmentului. Si poate ne-am fi mutat ulterior la mese de la parter, daca ar mai fi facut sens pentru fiecare jucator al grupei.
4.
Solicit, cu urgenta, pronuntarea pentru punctul 6.5.4, ca sa inteleg daca ma mai deplasez in weekend la turneul organizat la Ploiești. Daca va fi doar doar
avertisment din partea dniior voastre, consider ca va fi
unul bun de inspiratie si referinta pentru Organizatorii de turnee, pentru situatii deosebite.
123 a spus:
6.5.4 Orice eliminare din concurs va fi luată în discuție de către Comitetul Director care poate să avertizeze sau să suspende jucătorul pe o perioadă de 3 luni.
Vis-a-vis de situația creată la Turneul A "Sun Plaza" din data de 21.07.2019 Comitetul Director a luat cunoștință de punctele de vedere expuse de Organizatorul Tehnic, de Dl. Florin Guluță, de Dl. Vasile Moca, precum și de alți Organizatori prezenți la concurs.
Conform Regulamentului AmaTur, Dl. Dena Corneliu, care este Organizator AmaTur indiferent dacă este sau nu trecut în Anunțul Turneului, a luat decizia eliminării din concurs a domnilor Vasile Moca și Florin Guluță, ca urmare a refuzului acestora de a juca grupa superioară pe ambele mese desemnate.
înainte de pronunțare, Comitetul Director solicită și punctul de vedere al Dl. Dan Bodeanu, Coordonatorul AmaTur prezent la turneu.
Mulțumim anticipat!