Turneu "A" București AMATouR-Chrotex

eu tot nu inteleg, de ce nu pune toata lumea inca 5 lei in plus ? chiar nu e o suma asa mare....si luand in calcul ca suntem 80-90 de jucatori, asta ar insemna inca 400-450 ron in plus, masa e 15lei/h (probabil) deci ar mai fi de jucat inca 3-4 ore de la fiecare masa...

Va propun o varianta apropiata de cea pe care am mai prezentat-o de curand.
Pentru cele 9 mese care vor putea fi utilizate in sala, pot fi inscrisi 64 participanti la cat. Amator si 32 la cat. Open, fiecare din cei care participa in calificari avand garantat un numar de minim 6 meciuri (3 din 5) si intre orele 10.00 si 18.00.
Sistemul va avea un turneu preliminar, in doua trepte, cu recalificare si un turneu final, format din doua faze, prima pe grupe, a doua eliminatorie. Desi par multe, aceste faze sunt gandite in ideea intrarii si iesirii din turneu pe criterii valorice.
Organizarea a fost calculata pentru 9 mese. Daca cea de-a noua masa nu va fi utilizata, timpul s-ar putea prelungi cu aprox. o ora.
Iata cum:

Turneu preliminar

Faza 1
Ora 10.00
Primii 16 participanti din turneul A si primii 8 participanti din turneul O sunt calificati direct in turneul final.
A 48 participanti =12 grupe X 4 6 mese 2x6=12 jocuri la o masa timp prognozat 2 h
O 24 participanti =6 grupe X 4..3 mese 2x6=12 jocuri la o masa timp prognozat 2 h

Se califica direct in turneul final numai castigatorii grupelor,
A 12 participanti
O 6 participanti

Faza 2
Ora 12.00
Se compun grupele doua cate doua cu participantii de pe locurile 2,3 si 4 la care se pastreaza rezultatele din primele grupe.

A 36 participanti =6 grupe X 6 6 mese 9 jocuri la o masa timp prognozat 1,5 h
O 18 participanti =3 grupe X 6..3 mese 9 jocuri la o masa timp prognozat 1,5 h

Se califica primii doi din fiecare grupa.
A 12 participanti
O 6 participanti.

Turneu Final
Faza 3
Ora 13.30
Se compun grupe din cate 5 participanti (doi direct calificati, 1,5 castigatori de grupe si 1,5 recalificati)
A 40 participanti = 8 grupe X 5 6 mese 15 jocuri la o masa timp prognozat 3 ore
O 20 participanti = 4 grupe X 5 3 mese 15 jocuri la o masa timp prognozat 3 ore
Se joaca la 8 mese
Se califica primii 2 din fiecare grupa

Faza 4
Ora 16.30

A Eliminatoriu, de16 1,5 ore
O Eliminatoriu de 8. 1 ora

Numar total de meciuri 331
Premiere Ora 18.00

Sunt totusi cateva probleme la sistemul descris de Dan2 :

- cei 16+8 au de asteptat foarte mult timp pana joaca primul meci (cam 4h)
- cei 12+6 au si ei de asteptat cam 2h pana vor juca din nou
- vor exista ceva discutii pentru desemnarea celor 16+8, fapt care va reduce si mai mult timpul efectiv de joc (daca lumea se prezinta cu 30 min mai devreme se poate rezolva)
- grupele de gen A2,A3,A4,B2,B3,B4 din care se califica doar primii 2 sunt cam injuste pentru A4 si B4 in sensul ca au sanse extrem de mici sa se duca mai departe
- cei 16+8 pot castiga turneul jucand doar 9 meciuri, comparativ cu 12 (cei care castiga primele grupe preliminarii) sau 15 (cei care se claseaza pe 2-4 si se recalifica pe 1-2) ..... mi se pare cam mare discrepanta ... 3-6 meciuri in plus inseamna si un consum fizic suplimentar care cu siguranta va juca un rol (discutabil cat de important)

E prea mult de calculat si pierdem vremea intre grupe.......mai bine jucam in timpul ala.

Sau facut corecturile de rigoare Oradea/Deva . Scuze , sint f. aglomerat .
Repet dl. Dan , ati facut calcul pentru 9 mese , eu am 8 cea ce schimba complet cursul . Pe masa 9 nu se poate juca , spatiul e mic si masa se afla chiar linga culoarul de trecere , si nimeni nu o sa vrea sa joace acolo . Tot ce e "notat" aici luam in cosiderare si aplicam tot ce se poate .

Fiti linistiti ca o sa gasim o solutie buna , pina la urma nu sintem asa multi , o rezolvam si o sa " jucam si tenis" .

S-a mai intrebat dar revin : in ce masura ora 18:00 poate fi modificata daca in ciuda prevederilor ne intindem mai mult ?

Mai e si problema la amatori cu desemnarea capilor de serie care nu va fi in nici un caz corecta din cauza numarului mare de jucatori noi.

Re: turneul de la bucuresti - precizare

Re: turneul de la bucuresti - precizare

mateidumitru a spus:
matei dumitru este din deva nu din galati
relativ la inscrierea lui popa radu din deva la open, o sa va lamuriti dupa ce o sa numarati pe cati jucatori buni din open ii va bate.
de asemenea, a avut rezultate bune si la primul lui turneu de la reghin.

Eu nu contest valoarea lui ci faptul ca nu are drept de participare.....
Pentru a intra direct in grupa open trebuie sa ajungi in semifinale la un turneu A, sau sa mergi bine la minim 3 turnee (cazul lui Florescu care e admis in Open)

cred ca ar fi bine sa se inchirieze sala pentru toata ziua , chiar daca ne costa mai mult ! sau , daca vin mai multi se strang si bani mai multi , pt. ca nu vad prea bine refuzul doritorilor sa participe ! parerea mea !

ursuleanvasile a spus:
cred ca ar fi bine sa se inchirieze sala pentru toata ziua , chiar daca ne costa mai mult ! sau , daca vin mai multi se strang si bani mai multi , pt. ca nu vad prea bine refuzul doritorilor sa participe ! parerea mea !

exact, pentru 5 lei in plus...am facut eu un calcul mai sus :D

am vazut mai sus ca nu se mai pot inscrie .... doresc sa fac shi eu un ultim apel la inscriere;) rog pe domnu valy care ma cunoaste sa ma inscrie shi pe mn ! pls! la grupa open deoarece sunt legitimat!

asta daca inca se mai poate deshi crd ca participarea unui om in plus nu ar deranja cu nik turneul:) acum las la latitudinea voastra;)

Pentru Rflash:
Sunt pertinente obiectiile tale, dar voi incerca sa-mi apar oferta:
- Cei 16+8 sunt desemnati cu o zi inaintea turneului si vor incepe turneul la ora anuntata. Au timp sa vina din provincie si vor juca compact meciurile, in doar cateva ore.
-cei 12+6 asteapta ~2 ore, dar in cazul unui turneu de 10 timpul mediu de asteptare intre jocuri este de ~ o ora. Cel putin ei asteapta concentrandu-se pe turneul final, depasind o treapta dificila(poate).
-Perntru A4 si B4 este intr-adevar putin probabil sa se califice, dar este mult mai convenabil decat sa priveasca turneul de pe margine prin nepartricipare sau prin eliminare. Si sa nu uitam ca un jucator poate fi pe locul 4 in clasament, dar cu acelasi nr de puncte ca locurile2 si 3.
-cei 16+9 au un avantaj, dar si un handicap. Avantajul de a juca direct in turneul final se datoreaza pentru OPEN mai mult valorii, dar, poate, si perseverentei, iar pentru amatori perseverentei, dar, poate si valorii. handicapul este ca vor juca neincalziti. Care din ele predomina?
Cei mai slabi vor juca 6 meciuri (George crede ca ar fi multumitor si cu 5, dar in regulament scrie ca se garanreaza un nr minim de 6 jocuri...
In privinta celor cu 15 jocuri, ce sa zic... de-aia sunt calificari, sa joace mai mult pentru a-si atinge scopul, iar recalificari… ca sa joace si mai mult decat primii... In privinta oboselii, iti dau exemplul meu de la Miercurea Ciuc: In grupe am jucat 11 meciuri lamentabil si derutat (la sfarsit si plictisit) de 8 ierbari, iar turneul de 5 a fost (pentru mine) memorabil.
Sunt convins ca pot exista si variante mai bune decat aceasta, dar ar fi bine sa le vedem, sa le intelegem si apoi sa le criticam, deoarece este mult mai usor a critica ceva -poate imperfect dar functional- decat a construi ceva mai bun decat ceea ce criticam
In privinta calculului, nu este nimic de calculat: se creeaza niste simple grile, care daca sunt corect intocmite si respectate, totul vine de la sine.
Numarul de 9 mese a fost luat in calcul numai pentru faza preliminariilor si modificarea pentru jocul pe 8 mese nu poate modifica decat in mod neesential timpul de joc.

Loc

Loc

Ce s-a grabit lumea

Ma inscriu si eu la open daca mai e loc.

Poate uita cineva sa se trezeasca...

Legitimat in onoare, joc cand apuc... :D

Bye

valigti a spus:
Participantii la AMATORI :
Daniel Gheorghe Buc
Ursulean Florin Suceava
Milos Geanni Alexandria
Chelu Dan Alexandria
Aurel Onut / Buc
Frusina Marius Buc
Daniel Cioata Buc
Nitescu Horia Ploiești
Nicolae Andrei Ploiești
Balan Mihai Ploiești
George Ghita Ploiești
Arseni Florin București
Laurentiu Necula Buc
Mihai Silviu Micu Buc
Bratu Bogdan Buc
Rozescu Valentin Buc
Robert Tivriu Buc
Leolea Andrei Ct
Chipaila Mircea Ct
Fratea Aurel Ct
Lica George Ct
Gabriel Afunz Ct
Stanescu Marian Ct
Gainuse Nicu Ct
Bud Aurelian Buc
Pantelin Sergiu Buc
Ionescu Dumitru Ct
Popa Irinel Buc
Doru Tivriu Buc
Arseni Florin Buc
Gutu Victor Galați
Rosca Virgil Galați
Dutu Constantin Galați
Mocanu Eugen Galați
Dumitrache Marius Galați
Zainescu Corneliu Galați
Cumelschi Sergiu Galați
Cumelschi Eugen Galați
Pop Alexandru Cimpina
Chiru Andrei Cimpina
Grigore A. Mihai Cimpina
Popa Liviu Buc
Gigi Nastase Buc
Sechea Serban Buc
Dinu Gheorghe Buc
Nicolae Radu Buc
Grama Victor Adjud
Iordachi Adrian Adjud
Dinicescu Ion Pitești
Doba Vasile Pitești
Participantii la OPEN :
Florin Apian Bistrița
Eugen Dona Buc
George Vaduva Buc
Paul Chiru Buc
Mocanu David Buc
Matache Liviu Buc
Vasile Viorel Buc
Alexandrescu Marius Buc
Dumitru Marius Buc
Bogdan Trifu Buc ?
Leorda Rares Reghin
Daniela Stefan Buc
Razvan Nuta Buc
Mircea Alexandru Buc
Mircea Valentin Buc
Ciobanu Alexandru Buc
Barbu Mihai Buc
Panea Ovidiu Buc
Ispas Emil Alba
Cristian Rusu Buc
Marian Puiu Buc
Ursulean Vasile Suceava
Iacob Claudiu Oradea
She Ming Yau Buc
Octavian Savu Buc
Deci sintem 50 cu 24 . In total 74 persoane .
Deja multi , sper sa vina toti cei care s-au inscris , daca ceva nu e in ordine anuntati-ma va rog .

Sal Vali
Vezi ca Barbu Mihai s-a inscris la amatori si l-ai pus la open.mersi

Mai inscriu si eu pe:

Calcaianu George,Adjud , grupa open-legitimat div Onoare
Scurtescu Ovidiu,Targoviște, grupa Open-legitimat div Onoare

leordarares a spus:
Mai inscriu si eu pe:
Calcaianu George,Adjud , grupa open-legitimat div Onoare
Scurtescu Ovidiu,Targoviște, grupa Open-legitimat div Onoare

Rares... ce sa mai zic ?
Sa vina ca rezerve .. dak nu vin cei inscrisi atunci inlocuim , sau .. nu stiu , poate gasim o varianta...
Mai sint 2 pe "tuse " Angelescu si Macabinschi
Vedem , nu pot promite nimic .
Barbu a fost trecut la categoria amatori .

Back
Sus