filo a spus:
Deocamdata sistemul de joc va fi cu 5 grupe inferioare la amatori si 3 la open.
La Amatori se vor califica din fiecare grupa primii 3 + cel mai bun de pe locul 4 intr-un eliminatoriu de 16 fara grupe superioare, jucatorii care pierd primul meci in eliminatoriu vor mai juca un meci pentru departajarea locurilor 9-12 de 13-16.
Organizarea in grupe va fi dupa sistemul localitatilor (jucatorii din aceeasi localitate vor fi `imprastiati` in toate grupele) si nu dupa cel al capilor de serie.
La Open mai avem libere cateva locuri in ideea ca vom face 3 grupe din care se vor califica in functie de timp (aici probabil ca grupele vor tine mai mult) pe tablou eliminatoriu de 8 sau o varianta cu 12 calificati dar tot fara grupe superioare. Aici se va aplica sistemul capilor de serie dupa clasamentul AMATouR si valoarea eventuala a jucatorilor care nu au mai participat pana acum.
Sistemul prezentat de Dan2 trebuie incercat la un turneu cu mai putini jucatori sa vedem cum iese organizarea+punctarea+intelegerea de catre jucatori si apoi putem sa tragem o concluzie.
Rugamintea mea ar fi ca toti jucatorii sa se prezinte la sala cat mai rapid pentru a da drumul la turneu la 9 - 9 si ceva, sa ne incadram in timp.
Jucatorii care doresc sa participe si inca nu sunt inscrisi pot sa participe la turneu daca dintre cei inscrisi nu se prezinta la concurs (de obice nu vin cativa), deci daca un jucator nu vine inscriem altul in concurs. Eu cred ca aprox. inca 10 persoane ar putea fi considerati ca rezerve (dintre cei care se inscriu de acum incolo) pentru turneul de amatori. La turneul Open avem inca 6 locuri libere si 4-5 locuri pentru rezerve.
Asadar, pt. turneul amatori sa ne oprim la 50 (adica 5 grupe de 10) plus, minus rezervele... Cred ca este arhisuficient, ca iar se pleaca noaptea spre case!!
Oricum se va pleca seara! dupa o usoara aritmetica, 5 grupe de 10, 3 de 10 la open, 8 mese,
45 meciuri intre cei 10 oponenti, cu seturi de 3 din 5 la fiecare masa/grupa inf. cam cat inseamna in timp?... o medie de 4 seturi pe meci ori 45 meciuri/grupa ori cca. 3 min. setul, o sa fie jale...=9 ore?! sper sa fi gresit eu undeva... mai bine jucam 3 din 5 pana la 6 puncte!

eu sunt de acord cu 3 din 5, (mai ales ca la galati am batut de patru ori cu 2-0 si niciodata la 2-1, insa am pierdut 4 jocuri la 2-1!) insa facand un calcul simplu, o sa dureze mult grupele...asta e viata! ... o sa ne luam vitamine!... merinde, apa... apoi in eliminatoriu o sa fie mai simplu, mai rapid! ca sa ramanem la 3 din 5, trebuie sa ne limitam la maxim 80 participanti! (50+30) asta e clar! ... nu-mi revin! grupele 9 ore?! unde am gresit?
FILO, VALI, ganditi-va serios si la o varianta B cu doua grupe de cate 6 la fiecare masa... se limiteaza nr de jocuri si creste un pic si nr participantilor care vad ca se tot inscriu si se poate ajunge la max. 60 amatori... 10 grupe de 6 = 30 meciuri la masa in loc de 45 si merg primii 3 cu doi de pe locul 4. tablou de 32, apoi se merge repede in eliminatoriu... ce ziceti? castigam mult timp astfel!... 15 meciuri de masa mai putin nu-i de neglijat!!...
cele doua grupe de la fiecare masa vor juca intercalat si astfel se evita si pauzele lungi si neplacute intre meciuri daca astepti 8 jocuri(plus, minus 1 sau doua) sa-ti vina randul...