"Georgica",ti-ai facut un user numai pentru atat? Ok, am spus ca este mult de scris, si "cine cunoaste stie", pe altii (interesati) care sunt in cauza i-am lamurit personal, si totusi....
...mi-e teama ca se pune la indoiala ca nu stiu ce fac (sau ca am luat spaga

),....si totusi ma bazez pe ratiune, permitandu-mi sa fac sistemul asa cum trebuie , si pentru a nu-mi bate joc de un concurent care a facut 1000 km si care a luat locul doi in grupa sup, dar din pacate a ajuns pe trei, am studiat (desi stiam) si am gasit o portita , repet, pentru a indrepta aceasta nedreptate.
Nu vreau sa dau nume pentru ca ajungem sa vorbim de probe (anticipez) si nu cred ca mai am nervi, si totusi am sa fac un mic efort sa clarific "logica" sau "ca sa ce?"
Acum sa va recapitulez ca in anuntul turneului se arata ca locul 2 se califica.... si binenteles trage la sort...., dar tot in anuntul turneului scrie si faptul ca "Bye" se acorda locurilor celor mai bine clasati in gr sup.
Ce inseamna locurile cele mai bune din superioare?...inseamna locurile 1...pai daca am 10 locuri 1, si 10 locuri 2 inseamna ca intru pe tablou de 32 cu 20 jucatori, deci mai am si 12 Bye-uri.
Ce fac cu cele 12 Bye-uri?...le acord primilor 10 din sup (asa am promis in anunt) si mai raman 2 Bye-uri, care se pot atribui catre cine?...pai am de ales, adica sa le arunc in urna celor 10 clasati pe locul 2, sau sa iau doi din cei mai bine clasati (locul 3) .
Facand socotelile pentru cei mai bine clasati (locul 3) am avut "norocul" ca unul dintre cei doi sa fie tocmai cel nedreptatit la grupa din care a facut parte. Stiam ca nu toata lumea cunoaste "ca sa ce?" dar mi-am asumat raspunderea redresand din mers o situatie care nu avea sa loveasca in regulile de bun simt.
Sincer, mie-mi pare rau ca David Dumitra a reusit sa faca doua-trei "victime" cu clasarea de care a beneficiat, ... acestor persoane/"victime" le cer scuze, cu mentiunea ca Dl Florin Toma desi face parte din acestia are un caracter de invidiat, spunand ca NU are nimic impotriva.
Faza cu 10 locul 1, 10 locul 2, plus 2 din locurile trei (cei mai buni prin staveraj) s-a practicat si se va mai practica si la alte turnee, iar organizatorul decide si poate sa anunte acest aspect, dar nu numai ca nu este contrar regulamentului AmaTur ci sunt si situatii in care "da cu virgula" si nu se poate opri un turneu pentru a intreba "sesizanti" daca sunt de acord, ....iar daca se pune la indoiala ca nu stiu ce fac, pot da un test, si daca nu-l trec ma retrag....
Acum in incheiere sunt de parere ca asa cum eu mi-am apelat cunostintele (in caz de ceva), orientandu-i catre ce este mai bine, asa am si eu speranta ca se intampla in situatii de genul acesta. Apropo! Nr meu de telefon personal este public, dar il amintesc 0722315757.