Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: Această funcție se poate să nu fie disponibilă în anumite browsere.
Buna, ai uitat sa ne inscrii si pe noi, Florea Gigi si Uzuneanu Costica, amatori .
Penalizare pt. domnul Giosan Marcel = 2 beri.
Uzuneanu Costică, Amatori - Galați;
Florea Gigi, Amatori - Galați.
R.A.R. a spus:Basmul și legenda, prieteni, nu-și au locul decât în Bucovina. V-o spun ca un obcinolog de elită ce sunt.
Unde să-și păzească Făt-Frumos grădina cu mere de aur dacă nu pe o obcină ?nverzit-mioritică, lângă o mănăstire miniaturală și un p?r?iaș, desigur, zglobiu?
Unde să-și găsească "salățile" ursul și Harap Alb, dacă nu lângă feericul cătun păstoresc bucovinean, multicolor, presărat pe colnice ?nflorite, cu cărări și plaiuri ne?ndoielnic și pe deplin baladiste?
Veniți în Bucovina! Veți fi acasă, obcinenii sunt ?nvățați cu turiștii mai ceva decât telefilul cu telenovela.
Veți descoperi civilizația vacii până la a mînca smântână cu smântână și veți afla ce ?nseamnă să mănînci cinci-șase feluri la o masă, până explodezi.
E o mare pierdere pentru un colecționar adevărat să nu treacă în catalogul său neprețuit un blid de sărmăluțe cu smântână, o tochitură de purcel cu smântână, niște plăcinte de br?nză cu smântână și un borș de hribi... cu smântână!
De la Comănești:
Bulubasa Nicusor
Rosu Gabriel
Muntenu Ion
Darie Gabriel
Negrea Petrut
Abia am terminat de citit si foamea m-a răzbit,as mai adauga puiul cu smântână si mămăliga calda care il am eu la masa acum(OB)?CINA? CEA DE TAINĂ
Dat fiind cele spuse mai sus de Radu Anton Roman, cel mai mare șoc "cultural" pe care l-am avut în momentul în care am dat Bucovina pentru meleagurile dunărene, a fost lipsa smântânii de la masă.
Nu tu ciorbă cu smântână, nu tu sărmăluțe cu smântână ... nici măcar pește cu smântână. Ehei, și ce bun mai era păstrăvul cu sos de smântână, mujdei și mămăliguță.
Sau atunci când nu găseai să pui m?na pe ceva dulce era suficient să așterni un strat "ca la vreo două degete" de smântână pe o felie de p?ine și s-o tapetezi cu zahăr și un praf de cacao și desertul era gata.
între timp, și să tot fie 20 de ani de când m-am rostuit la mal de Dunăre, am trăit șocul și invers: am ajuns să mănînc la Rădăuți chiar borș de fasole ... cu smântână.
Dar care să fie oare rostul introducerii de mai sus?
Care altul decât un schimb cultural între civilizația vacii și civilizația peștelui, între Bucovinenii și Dunărenii aflați față în față la masa de tenis, cărora, deopotrivă, le vom pregăti mici desfătări culinare.
Dar să nu anticipăm....