Cupe și Blide!
Cupe și Blide!
Acum n-o să o dau cotită: orice bucovinean prezent la turneul dunărean (sala e chiar lângă BAC) via Moldova-Siret-Dunăre nu poate decât să-mi aline dorul de
Bucovina, care e așa cum spuneam mai sus un dor de albastru, un dor de bucium și un dor de brad.
Dar în egală măsură, orice dunărean, fie el din Galați, Brăila, Tulcea, Călărași sau chiar mai departe de Dunăre, care prinde drag de
Bucovina nu poate fi decât un prieten câștigat, care într-o bună zi va lua drumul țării de sus să vadă Pietrele Doamnei, Capela Sixtină a Orientului de la Voroneț și toată salba de mănăstiri sucevene, va merge la turneele de tenis de la Gura Humorului, Fălticeni, Vatra Dornei - și poate, într-o bună zi Câmpulung Moldovenesc - și va încerca neapărat bucătăria bucovineană, despre ale cărei desfătări vom mai pomeni aici, în topicul concursului.
Și pentru introducerea
Bucovinei în contextul turneului nostru am ales să premiem câștigătorii cu Cupe și Blide (?n anunțul turneului le-am numit pretențios - plachete) meșteșugite din vestita ceramică neagră de
Marginea.