TURNEU A- CUPA SARB.DE IARNA,editia lll-Fălticeni,18.12.2010

N-am facut decat sa ma conformez regulamentului:) Am avut o problema simiara la un turneu B cu Gabi Nemtoi,care s-a retras la un moment dat avand vreo 5-6 victorii,l-am trecut ultimul.Atunci mi s-a atras atentia ca am procedat gresit,cel care se retrage primeste la sfarsit punctele pt.victoriile obinute pana cand s-a retras.Poate dl Apian explica mai bine ce si cum.

Nu la asta m-am referit. Sigur ramane cu victoriile (asa am facut si eu tot timpul in turneele pe care le-am organizat), doar ca cei care nu au apucat sa joace cu respectivul castiga automat cu 3-0 si atunci clasamentul se schimba. Aici nu mai pot exista interpretari . Sa spunem ca Boris ar fi avut 12 victorii inaine de meciul cu tine iar tu te-ai fi retras. Cine castiga turneul ?

In mod normal la alcatuirea clasamentului punctajul este urmatorul :
- 2 puncte - victorie
- 1 punct - infrangere
- 0 puncte - neprezentare
Deci chiar daca Boris ar fi avut 11 victorii si Catalin 13, iar Catalin se retragea, castigator ar fi fost Boris care acumuleaza 12*2+3*1=27 puncte, Catalin acumuleaza 13*2+1*1+1*0=27 puncte, dar Boris are "victorie" directa.

Sincer,nu stiu cum se interpreteza regulamentul aici..Catalin Orza s-a retras cand mai avea trei meciuri,cu Moro,V.Spanu si Dan Chirap,din cauza unor probleme urgente la serviciu.Avea in acel moment 6 victorii,pe care i le-am trecut in clasament.La cei cu care nu a jucat,nu am trecut nimic.Daca e nevoie,Fl.Apian va modifica nr de victorii si pozitia atunci cand va acorda punctele.
Daca se considera ca cele 3 meciuri nedisputate sunt castigate de adversari cu 3-0,singura modificare in clasament este :Chirap trece pe 10,cu acelasi nr victorii ca Orza,dar "victorie"directa.Florin va modifica clasamentul daca e necesar

Dupa regulament, acela care inca mai exista, daca cineva pleaca inainte de terminarea grupei i se bareaza toate meciurile, deci se considera ca n-a jucat deloc - asta pentru clasamentul grupei in vederea calificarii. La sfarsit, i se vor numara totusi victoriile si va primi punctele corespunzatoare.
Sint cel putin doua motive pentru care facem asa:
- unii jucatori buni pot sa piarda la respectivul, iar altii slabi sa beneficieze de victorie prin neprezentare cu 3-0;
- daca persoana in cauza este un jucator mediu probabil va vrea sa i se puna punctele respective, a muncit pentru ele si a plecat din cauze obiective;

Sunt facute de un reporter al ziarului online www.suceavasport.ro .Acolo gasesti un mic reportaj despre turneu.Omul avea niste scule adevarate.Am facut si noi ceva poze,dar calitatea e mult mai slaba

daca merge gluma ,
as zice ca ,,ciobanu-i cioban" ,
si se cheama Ciobanu G......
si daca nu merge gluma , o sa sterg mesajul si ramane doar :
SARBATORI FERICITE !!!

d-nul Cozma poarta ochelari de vedere sau de deruta? Eu ca aplica tactici din alte sporturi de masa.

Ultima editare de un moderator:
Back
Sus