AmaTur: Turneu A Turneu A EMI-TT & "Papa Sam"-Turneu Inaugural - Dumbravita 17 Octombrie 2015

P.S.
La Victoria turneu cu peste 200 de participanti majoritatea au vrut sistemul cu 4 ,doar Nea Matei si cu Gelu au fost contra,la Mangalia turneu cu peste 100 de participanti la amatori doar 2 au fost pt sistemul de 6, Bodeanu si Gigi Spin ,la Gura Humorului toti au vrut grupe de 4 nu a fost nimeni impotriva ,sunt cateva sute de participanti care de fapt nici nu ii intereseaza sistemul de joc ,ci vor doar sa joace 5-6 meciuri si daca se poate cat mai placute,iar prin sistemul de 4 propus de mine sa vazut ca nr de meciuri pt cei din spatele clasamentului este de 6-8 jocuri nu ca la sistemul de 6 doar de 5 si in a doua parte meciuri echilibrate cu rezultate de 3-2,nu ca la celalalt sistem infrangeri 5 si la 6-7 pct per meci ,asa cum isi doreste Nea Titi sa umileasca cativa incepatori.
Iar in a doua parte in superioare dispare complet posibilitatea aranjarii meciurilor ceea ce mie mi se pare o chestiune de bun simt pe cand la grupele de 4 aranjarea meciurilor sunt deja o caracteristica a turneelor ceea ce eu o numesc inselatorie ,si lipsa de respect pt ceilalti participanti.

In al treilea rand nr echilibrat de jocuri intre toti participantii ,doar de aceea este taxa la fel pt toti ,scurtarea turneului la jumatate fara a defaforiza pe nimeni si posibilitatea de a avea timp si pentru latura indragita atat de mult in Amatur, SOCIALIZAREA. Eu m-am simtit extraordinar de bine la turneele unde am putut dupa incheierea lui sa ramanem o parte si sa servim o zeama acra ,iarna de exemplu (vezi Turneu 3 ian Victoria) ,(terasa Cupidon august)(gratar Gura Humor) (gulas 2 mai Dumbravita)etc,etc,

EMI

Ultima editare:
Este nu stiu acata oara cand se trezeste cate un sa comenteze la sistemul de joc chiar daca nu sunt argumente concrete impotriva si am demonstrat de fiecare data ca am lasat la alegerea participantilor sistemul careil doresc sa il joace si de fiecare data a fost ales cu majoritate covarsitoare (peste80-90%)sistemul propus de mine.

In atentia celor ce nu le convine acest sistem ce a fost de multe testat sunt rugati sa nu mai frecventeze turneele unde sunt eu implicat.pt unu doi care tot comenteaza la adresa organizatorilor sa stiti ca rabdarea mea a ajuns la limite.Apropo nea matei pt aceasta atitudine s-ar putea sa nu ai pe ce juca la urmatorul turneu.
Emi

Emi, eu sunt unul dintre cei ce apreciaza foarte mult ceea ce faci tu pentru noi. Asta nu inseamna ca nu pot sa-mi exprim punctul de vedere. Nu am pretentia ca toata lumea trebuie sa gindeasca la fel ca mine. Eu am vrut doar sa atrag atentia ca, in cazul programarii a doua turnee in aceeasi zi, cel a carui dasfasurare va fi dupa sistemul grupelor de 4, ar putea fi defavorizat ca numar de participanti, fata de celalalt turneu. Este parerea mea si s-ar putea sa nu am dreptate. Nu vad de ce trebuie sa te superi pentru asta. Viitorul va decide ce sistem de joc e mai bine sa folosim.

Cu respect, al tau fan, Titi !

P.S. Cred ca posturile astea nu-si au locul aici. Ar trebui mutate.

Emi, eu sunt unul dintre cei ce apreciaza foarte mult ceea ce faci tu pentru noi. Asta nu inseamna ca nu pot sa-mi exprim punctul de vedere. Nu am pretentia ca toata lumea trebuie sa gindeasca la fel ca mine. Eu am vrut doar sa atrag atentia ca, in cazul programarii a doua turnee in aceeasi zi, cel a carui dasfasurare va fi dupa sistemul grupelor de 4, ar putea fi defavorizat ca numar de participanti, fata de celalalt turneu. Este parerea mea si s-ar putea sa nu am dreptate. Nu vad de ce trebuie sa te superi pentru asta. Viitorul va decide ce sistem de joc e mai bine sa folosim.

Cu respect, al tau fan, Titi !

P.S. Cred ca posturile astea nu-si au locul aici. Ar trebui mutate.

Supararea vine dupa cum sti foarte bine Nea Titi ca la fiecare turneu organizat de mine de 2-3 ani incoace apare 1-2 persoane cu aceste mesaje reticente la propunerile noi ,si sunt tot aceleasi,inclusiv tu, dar dupa ce privim realitatea foarte multe lucruri sau implementat ,pozitv.

Punctul de vedere poti sa ti-l exprimi liber ori decate ori vrei Matale,dar cand devine repetativ si asta nu lua in calcul odata la 3-4 luni,iau ca la fiecare turneu organizat de mine cu acest sistem apare,si sau ori de cate ori este vorba de sistemul asta.

Cu nr de participanti sunt mult mai multe necunoscute si variabile in calcul.De aceea ma abtin sa fac comentarii dar daca studiezi istoria turneelor din zonele unde m-am implicat eu vad doar rezultate pozitive si nici decum negative.Sa luam zona centrala unde nr part. este foarte mare 6-700 juc. ,turnee cu peste 2oo de jucatori au fost doar unde am fost implicat ,iar abundenta de inscrieri in primele zile ale postarii turneului este specific dealtfel acestei zone dar detine si recordul de retrageri si nr participantilor este mai mic decat nr de locuri asigurat,ceea ce la turneele mele nu se intampla,nr de inscrisi este constant de 4-7 pe zi ,si de cele mai multe ori depaseste nr preconizat ,dar retragerile sunt record de mici 3-4 per turneu si nici decum jumatate din nr de participanti.

Multumesc pentru sustinere Nea Titi,
Acelasi Emi.

P.S. De cate ori ma indreptam spre zona de Vest treceam prin Deva ,acum cand multe din proiectele noastre sunt indreptate spre Vest au dat drumul la Autostrada si drumul meu se pare ca ocoleste Deva.;)

P.S.2 Aceste subiect nu se vor muta de aici ,deoarece apartin acestui subiect si eu sunt deacord cu aceste subiecte in topicul turneului,si sunt total impotriva de a muta discutii,chiar si contradictori care au loc pe teme de bunul mers al circuitului si implicit a turneului ,in sectiunea Fight.Multumesc.

Cred ca acest sistem cu 4 in grupe inferioare nu este perfect inteles de toti amaturistii , cu toate ca si eu sunt de parere ca e cel mai corect ( mai ales daca e dus pana la capat asa cum trebuie si nu apar carcotasi care sa se retraga dupa prima infrangere din eliminatorii ) . De multe ori obisnuinta devine a doua fiinta si doar mai multe turnee in acest sistem l-ar putea face sa fie mai bine inteles ( dar in Amatur eu nu l-am prins decat de 2 ori organizat de Emi ) .

Este bun, corect si cum vreti sa l numiti atata timp cat se face un singur rand de grupe de 4 oameni si apoi eliminatoriu. Cu 2 randuri de grupe de 4 tot o strutocamila este. Singura varianta corecta cu 2 randuri de grupe de 4 este cand nu exista un clasament, o ierarhie a valorilor si primul rand de grupe are rolul de distribuire, de ierarhizare si pozitionare in al doilea rand de grupe.

Sunt surprins pentru nu stiu a cata oara ca sistemul propus la acest turneu nu este inteles.

""SISTEMUL DE JOC.-Minim 6 jocuri per jucator.3 din 5 seturi
-Grupe inf de 4-5 juc,capii de serie dupa MP,se califica 3 ,locurile 4-5 joaca pt ultima patrime,(cincime )a clasamentului.
-Grupe sup de 3 dupa o cheie aleatoare,se califica 2 ,pozitia 3 sist elim pt pozitionare mai exacta.
-Eliminatori (se joaca pentru locul 3-4)""

Deci inca o data nu este vorba nici de grupe de 4 si se califica 4 mai departe si nici despre sistemul dublu K.O.
Este sistemul clasic implementat si jucat in Amatur de f multi ani ,si anume grupe inferioare din care se califica doar un procent ,urmat de grupe superioare din care se califica un procent urmat de eliminatori clasice.

Ca sa facem deosebirea intre cele 2 sisteme mai fac odata precizarile.

EXEMPLU

La 36 de participanti in grupe de 6 sunt 6 grupe de unde se califica 24.
La 36 de participanti in grupe de 4 sunt 9 grupe de unde se califica 27.

Avantaj ;-se califica 3 in plus fata de cei care oricum nu se calificau si plecau acasa doar cu infrangeri (1 vict)
-cei care nu se califica mai au posibilitatea de a juca inca 3 meciuri cu jucatori de valoare apropiata si pozitionare mai exacta a locurilor 28-36 (un feedback pozitiv din partea acestor jucatori la toate turneele)

La superioare de 4 cu 6 grupe se califica 12.
La superioare de 3 cu 9 grupe se califica 18.

Deci incaodata un nr mai mare de calificati ,iar pt cei care nu s-au calificat si au jucat doar 5 meciuri un sistem eliminatoriu de inca cel putin 1 meci sau 3 pentru o pozitionare a locurilor 19-27 cred ca este un bonus acceptat de majoritatea.

Si toate aceste intr-o perioada mult mai scurta de timp.Demonstrata si se poate si calcula.

Multumesc de atentie.EMI

S-a intimplat de vreo citeva ori la turnee, ca un jucator care s-a calificat deabia de pe locul 4 din inferioare, la final, sa se claseze pe podium sau, chiar sa cistige turneul. De ce sa le taiem craca de sub picioare acestora, doar pentru faptul ca, poate, au avut ghinion in inferioare si nu s-au putut clasa pe locul 1 sau 2 ?!

S-a intimplat de vreo citeva ori la turnee, ca un jucator care s-a calificat deabia de pe locul 4 din inferioare, la final, sa se claseze pe podium sau, chiar sa cistige turneul. De ce sa le taiem craca de sub picioare acestora, doar pentru faptul ca, poate, au avut ghinion in inferioare si nu s-au putut clasa pe locul 1 sau 2 ?!

Deci Nea Matei acela ce s-a clasat pe locul 4 in grupele de 6 va fii 100% in grupele de 4 pe 2 sau cel mai rau ca pe 3 dar imposibil pe 4 sa i se taie craca.Cei de pe pozitile 5 si 6 matale unde ii clasezi la mine in sistem ,pe pozitia 1 .Multumesc.

Deci la un turneu de 36 cu grupe de 4 cel de pe locul 4 este calificat de pe pozitia 18-24.
La un turneu cu grupe de 4 cel de pe locul 3 ocupa pozitia 18-27.

Ce nu este clar ca daca ma vede Doamna invatatoare cu calculele acestea matematice ma lasa repetent.
Scuzati-mi expresia dar cine mai vine cu astfel de exemple il consider greu de cap si renunt la explicati logice pt ca nu ne aflam pe aceiasi lungime de unde.

Nu mai raspund mesajelor care nu sunt insotite de o explicatie logica .
EMI

Sistemul propus la acest turneu este mult mai bun decat cel traditional ( grupe inferioare de 6 ) , avantajele le-a enumerat deja organizatorul.
As dori doar sa adaug cateva cuvinte pe marginea experientei mele de incepator in amatur si sistemul de joc.
Practic am un an de cand particip la turnee si din pacate prima data cand aud de acest sistem insa de acum incolo pe cat posibil o sa particip la turnee cu acest sistem si sper sa fie cat mai multe in zona .(aproape de Arad )
Banuiesc ca toata lumea este de acord ca un numar mai mare de participanti este benefic din toate punctele de vedere si prin urmare acest sistem clar poate atrage un numar mai mare de incepatori prin simplul fapt ca iti ofera sansa sa joci si meciuri echilibrate .
Multi jucatori incepatori renunta dupa unul sau maxim doua turnee sa mai vina deoarece pierd categoric toate meciurile . Altfel ar sta situatia daca ai avea sansa sa joci si meciuri echilibrate .Toate astea va spun din experienta proprie deoarece si eu am vrut sa renunt insa noroc ca am cativa prieteni experimentati in amatur si care m-au ajutat sa trec mai usor peste infringerile umilitoare .Cu toate astea am hotarat personal ca daca pana la sfarsitul lui 2016 nu voi iesi regulat din grupele inferioare de 6 nu voi mai veni la turnee amatur . Raspunsul este evident : nu prea am parte de meciuri echilibrate ( da , imi doresc sa castig dar daca nu pot macar sa am parte de cateva meciuri echilibrate ) si in plus turnee pentru incepatatori sunt o raritate .Desigur in sistemul propus la acest turneu mi-as reconsidera pozitia insa din pacate putine turnee folosesc acest sistem . Pana acum nu am fost la nici unul cum ziceam si mai sus . (Arad,Oradea,Lugoj)
Sper ca organizatorii de turnee si conducerea amatur sa promoveze mult mai puternic acest sistem .
Numai bine tuturor.

Sistemul propus la acest turneu este mult mai bun decat cel traditional ( grupe inferioare de 6 ) , avantajele le-a enumerat deja organizatorul.
As dori doar sa adaug cateva cuvinte pe marginea experientei mele de incepator in amatur si sistemul de joc.
Practic am un an de cand particip la turnee si din pacate prima data cand aud de acest sistem insa de acum incolo pe cat posibil o sa particip la turnee cu acest sistem si sper sa fie cat mai multe in zona .(aproape de Arad )
Banuiesc ca toata lumea este de acord ca un numar mai mare de participanti este benefic din toate punctele de vedere si prin urmare acest sistem clar poate atrage un numar mai mare de incepatori prin simplul fapt ca iti ofera sansa sa joci si meciuri echilibrate .
Multi jucatori incepatori renunta dupa unul sau maxim doua turnee sa mai vina deoarece pierd categoric toate meciurile . Altfel ar sta situatia daca ai avea sansa sa joci si meciuri echilibrate .Toate astea va spun din experienta proprie deoarece si eu am vrut sa renunt insa noroc ca am cativa prieteni experimentati in amatur si care m-au ajutat sa trec mai usor peste infringerile umilitoare .Cu toate astea am hotarat personal ca daca pana la sfarsitul lui 2016 nu voi iesi regulat din grupele inferioare de 6 nu voi mai veni la turnee amatur . Raspunsul este evident : nu prea am parte de meciuri echilibrate ( da , imi doresc sa castig dar daca nu pot macar sa am parte de cateva meciuri echilibrate ) si in plus turnee pentru incepatatori sunt o raritate .Desigur in sistemul propus la acest turneu mi-as reconsidera pozitia insa din pacate putine turnee folosesc acest sistem . Pana acum nu am fost la nici unul cum ziceam si mai sus . (Arad,Oradea,Lugoj)
Sper ca organizatorii de turnee si conducerea amatur sa promoveze mult mai puternic acest sistem .
Numai bine tuturor.
Adevarat ce spuneti.
Daca un adult incepator trece greu peste astfel de infrangeri, nici mie nu mi-a fost usor :-), pentru copii trebuie sa fie, cu siguranta mult mai greu. Nu mi-a fost usor sa il mentin conectat la aceste turnee Amatur pe fiul meu, care, se straduieste sa tina tot mai multe mingi pe masa, deocamdata fara prea mare succes.
Pentru un amator la 11 ani, si nu doar la aceasta varsta, nu exista motivatia ( pe vechiul sistem) sa te trezesti cu noaptea in cap, sa mergi la un turneu, sa joci 5 meciuri, sa pierzi cu 3-0 (aproape fara exceptie) fiecare meci si sa te intorci acasa obosit. Apoi sa mai vezi si fetele dezamagite ale celor care afla ce mare branza ai reusit sa faci tu la turneu...:-)
Si apoi stam si ne miram cu totii de ce media de varsta a participantilor la turneu este atat cat este.
In noul sistem, chiar daca la inceput meciurile vor fi mai dezechilibrate, ultimele vor fi sustinute intre jucatori care vor avea cu siguranta valori apropiate.
Ca sa nu mai vorbim de acuratetea cu care se va determina clasamentul turneului...
Felicitari pentru initiativa, d-le EMI!

Multumesc tuturor pt sustinere,si sa fi-ti convinsi ca cei ca dumneavoastra care la sfarsitul turneelor mele au venit si m-au felicitat pt ca l-am creeat ocazia sa joace si cu jucatori apropiati valori lor m-au facut sa continui in proiectele mele.la victoria sunt f multi jucatori care nu mai frecventeaza alte turnee din acelasi motiv.

Multumesc incaodata si va astept sambata cu mic cu mare la inaugurare.

Acelasi emi

Este nu stiu acata oara cand se trezeste cate un sa comenteze la sistemul de joc chiar daca nu sunt argumente concrete impotriva si am demonstrat de fiecare data ca am lasat la alegerea participantilor sistemul careil doresc sa il joace si de fiecare data a fost ales cu majoritate covarsitoare (peste80-90%)sistemul propus de mine.

In atentia celor ce nu le convine acest sistem ce a fost de multe testat sunt rugati sa nu mai frecventeze turneele unde sunt eu implicat.pt unu doi care tot comenteaza la adresa organizatorilor sa stiti ca rabdarea mea a ajuns la limite.Apropo nea matei pt aceasta atitudine s-ar putea sa nu ai pe ce juca la urmatorul turneu.
Emi

Este cel mai bun sistem de organizare a unui turneu.Pana la Emy,l-am intalnit la Novi Sad.Imi faceam probleme ca nu am timp sa vizitez orasul.La ora 16,turneul a fost gata.Cca 60 participanti pe 12 mese.Asigura pe langa 6 jocuri/participant (minim) o continuitate a concursului,fara timpi morti,fara pauze intre inf-sup.Ar trebui introdus obligatoriu in toate turneele.

Deci Nea Matei acela ce s-a clasat pe locul 4 in grupele de 6 va fii 100% in grupele de 4 pe 2 sau cel mai rau ca pe 3 dar imposibil pe 4 sa i se taie craca.Cei de pe pozitile 5 si 6 matale unde ii clasezi la mine in sistem ,pe pozitia 1 .Multumesc.

Deci la un turneu de 36 cu grupe de 4 cel de pe locul 4 este calificat de pe pozitia 18-24.
La un turneu cu grupe de 4 cel de pe locul 3 ocupa pozitia 18-27.

Ce nu este clar ca daca ma vede Doamna invatatoare cu calculele acestea matematice ma lasa repetent.
Scuzati-mi expresia dar cine mai vine cu astfel de exemple il consider greu de cap si renunt la explicati logice pt ca nu ne aflam pe aceiasi lungime de unde.

Nu mai raspund mesajelor care nu sunt insotite de o explicatie logica .
EMI

Ai dreptate !

La mesajul asta poti sa-mi raspunzi :D

Emi actualizeaza lista la open
Ce-i cu saracia asta fratilor!!!!
Hai ca sparg gheata:) Roman Bogdan - open

Bogdane,acuma ca ai spart gheata trebuie sa ma tin tare cu inscrierile.la anul pe vremea asta nu o sa mai facem fata la participanti.:D

Ultima editare:
Back
Sus