Re: Turneu A la MORENI! 04 APRILIE 2009
jonsonel2000 a spus:
Sunt GEORGESCU COSTIN( SPARTAC) fost divizionar A acum un an si ceva.
As dori sa fiu lamurit de organizatorii de competitii AMATOUR, asupra neparticiparii mele la aceste turnee. Nu sunt un jucator foarte valoros dar as dori sa particip la aceste competitii (mai ales cele care sunt aproape de BUCURESTI).
La VALENI unde am participat (pentru prima oara) DOAR in grupa inferioara, am fost descalificat pe motiv ca am jucat in divizia A (doritorii pot sa se uite pe rezultatele mele la aceste meciuri (pierdute cu 0-3 aproape toate) si mi s-a comunicat dupa terminarea grupelor inf. ca nu mai pot juca decat grupa superioara in afara consursului. Bineinteles ca nu am mai jucat, deoarece NU AM DORIT SA OBOSESC JUCATORII DIN GRUPA SUPERIOARA AVIZI DE PUNCTE( nu neaparat cei din grupa unde eram eu, am si eu "prietenii" mei).
Am dorit sa joc in afara concursului, dar mi s-a spus ca daca sa zicem castigam grupa superioara nu mai pot juca mai departe pt ca multa lume vine de la sute de km distanta pt aceste turnee si eu le iau locul. Nu ma intereseaza punctele AMATOUR, nici diplome sau ce se mai ofera ca premii.
Inteleg ca este un regulament AMATOUR si o sa astept sa-mi expire "suspendarea"pt a participa si eu "legal".
Sper ca am fost bine inteles. Dorinta mea este doar sa joc cu diverse "maini" si diverse stiluri.
Multumesc celor care m-au inteles si sustinut chiar si celor carora le e "frica" de mine.
Am primit astazi un mesaj care m-a dezamagit profund. As vrea sa-ti spun ce anume, pentru ca explica o parte din motivele pentru care nu oricine poate participa in AmatuR:
Mesajul venea de la un tanar fost jucator de divizia A, care spunea ca-i place spiritul Amatur, ca in Amatur nu e ca in turneele profesioniste, ca e viata, distractie, voie buna, jucatori buni si ca spera sa joace si el.... cat de curand.
Mi-a placut dorinta si perseverenta lui si l-am invitat sa vina la Moreni, sa joace... in afara concursului; mi-a raspuns ca ar veni, dar ca sta prost cu banii. Nici o problema, putem merge impreuna, e invitatul meu si nu banii sunt piedica... M-a intrebat ce ar avea de castigat in acest caz? I-am raspuns ca ar castiga numai experienta si l-am rugat sa nu ma mai caute, decat dupa ce-si schimba intentiile.
Un alt fost divizionar A, pe care l-am intalnit acum 4 zile mi-a spus ca la implinirea celor doi ani de non combat va veni cu siguranta in AmatuR... bineinteles ca a uitat ca in urma cu vreo 10 luni a aparut incognito la un turneu la care erau invitati D-l Petrescu si D-l Toma de la Mioveni, s-a interesat de premii si a incercat sa se inscrie ca amator, iar la refuzul meu politicos.. a replicat suparat ca... de unde-l cunosc eu? Lumea e mica, domnule tenisman...
Al treilea exemplu: La Valenii de Munte au venit doi participanti care au fost contestati.., si care au jucat in afara concursului; mai precis numai unul a jucat si in turul doi, dupa ce a fost contestat, si l-am urmarit jucand din placere, in timp ce al doilea a preferat sa nu se mai oboseasca (pe el si pe posibilii concurenti)- nu stiu motivul dar am vazut rezultatul.
Nu vreau sa generalizez si nici sa incriminez pe cineva, dar am constatat ca multi jucatori divizionari ar juca si ei, un turneu, doua pe langa casa, dar numai daca ar fi ceva de castigat.
Daca nu ai asemenea intentii, fii sigur ca vei fi bine venit anul viitor, cand se vor implini doi ani de la ultimul joc oficial.
Oricum, tin sa-ti multumesc inca o data pentru fotografiile de la Valeni prezentate pe site. Calitatea si expresivitatea lor sunt deosebite; sunt convins ca le-ai facut din placere...
Inca ceva: raspunsul de mai sus nu este unul ?oficial?, ci unul amical. Raspunsul oficial ar tine probabil cont de tintele diferite ale celor doua organizatii, de separarea clara a profesionistilor de amatori, etc, etc. Tema a mai fost discutata si poate ca vei primi si un raspuns ?oficial?.