Imi permit sa fac cateva consideratii referitoare la organizarea concursului de la Roman, cu speranta ca atat aspectele pozitive, cat si cele negative, vor fi avute in vedere la viitoarele concursuri din aceasta locatie ( si, poate, nu numai din aceasta locatie ). Evident, daca organizatorii vor fi deschisi sa le ia in considerare. Stiu ca e usor sa dai sfaturi, mai ales fara sa te implici, insa o fac din perspectiva celui care bate tara in lung si in lat pentru a participa la aceste concursuri.
Organizatorii au incercat sa faca totul foarte bine si asa cum se intampla cand muncesti, in mod special atunci cand esti la inceput de drum, au fost si plusuri si minusuri. Intre plusuri as enumera dorinta organizatorilor de a face lucrurile bine, sala foarte spatioasa si curata, amabilitatea organizatorilor ( fara ca aici sa includ oamenii de ordine, care au fost ridicoli cu atitudinea, cu limbajul si cu exigenta exagerata, insa sunt convins ca astea au fost conditiile de punere la dispozitie a salii ).
Nu mi-am propus sa mentionez fiecare minus pe care l-am constatat, pt ca n-as vrea sa fiu prea critic cu munca unor oameni cat timp nu ma implic in organizarea unor concursuri, insa sunt trei-patru aspecte pe care le-am constatat si pe care sigur nu as vrea sa le mai intalnesc, iar aici vorbesc din perspectiva persoanei care cheltuieste anual destul de multi bani ca sa isi satisfaca placerea de a participa la aceste concursuri. Intre aceste minusuri:
- lipsa de fermitate a organizatorilor, atunci cand aceasta se impunea: open-ul a avut 4 mese pe care s-au disputat cele 4 grupe inferioare si desi pe doua dintre ele se terminasera toate meciurile din celelalte grupe, la celelalte doua nu s-au pus meciuri pt ca cei din grupa in care nu se terminasera meciurile nu vroiau sa joace pe ele ?! Adica pe mesele pe care noi jucasem ?! Motivul ar fi fost lumina proasta. E adevarat ca lumina prea puternica ce se reflecta in mese ne-a incurcat pe toti, probabil, insa asta nu e un motiv ca toata lumea sa astepte cam 1 ora in plus pentru acele trei-patru meciuri. Si, astfel, inferioarele s-au terminat pe la 20.30, desi se puteau termina mult mai devreme;
- daca te-ai hotarat sa anunti ca acorzi premii castigatorilor si anunti si sumele, atunci trebuie fie sa le dai, asa cum singur ai stabilit, fie sa anunti inainte de concurs ca nu le mai acorzi sau ca le diminuezi. In toate cazurile trebuie sa anunti din timp modificarile. Nu poti sa-i promiti copilului ala ca-i dai 100 sau 120 de RON daca castiga concursul si la sfarsit sa-i pui in plic 40 sau 50 de lei fara sa-i spui nimic.
Au mai fost cateva probleme care m-ar determina in mod cert sa stau acasa daca as sti dinainte ca le intalnesc, insa nu am sa le mai enumar aici.
Si mai am o constatare, care nu este din vina organizatorilor: in una din grupe in care erau participanti din acelasi oras rezultatele meciurilor nu se treceau pe foaie pana la finalizarea grupei, iar la finalul acesteia - functie de rezultatul care ii era necesar unui sau altuia dintre respectivii - treceau pe foaie ce rezultat le convenea. Evident, in detrimentul altora. Din punctul meu de vedere, acele persoane nu au ce cauta in AmaTur. Sau, cel putin, eu nu vreau sa-mi petrec ziua de sambata in preajma lor.
Le multumesc organizatorilor pentru toate eforturile facute ca noi sa ne simtim bine si sper sa nu-mi ia in nume de rau remarcile de mai sus, pt ca in mod cert nu sunt facute din dorinta de a face rau.