AmaTur: Turneu A Turneu A la Roman, pe data de 19.11.2011

lament amatur
In grupe de 4 cu situatia de victorii 3 1 1 1 ,grupe de5 cu situatia de 2 2 2 2 2 toti jucatorii sau in grupe de 6 cu situatia 5 22222sau 33333o sau alte situatii rezolvarea conform regulament amator nu este echitabila cu toate explicatiile de lipsa sportivitate din partea jucatorului favorit sau cel mai bun.
UN CRITERIU APLICAT ODATA CARE NU REZOLVA PROBLEMA NU SE MAI REVINE LA EL.
IN CAZUL DE FATA TREBUIA FACUT SETAVERAJUL GRUPEI .
SETAVERAJELE, INTRE 3 SAU MAI MULTI JUCATORI CU ACELASI NR DE VICTORII PRECUM SI SETAVERAJELE TOTAL AL GRUPEI TREBUIESC EFECTUATE PRIN IMPARTIRE .DC EGALITATEA SE MENTINE SE TRAGE LA SORTI.
ATENTIE LA ORDINEA IN FUNCTII DE VALOAREA COEFICIENTULUI PT VALORI SUBUNITARE SI CELE SUPRAUNITARE,

Domnule Dinicescu, nu sunteti factor de decizie, va rog sa nu dezinformati.
In momentul in care se va lua o decizie de modificare a regulamentului veti fi anuntat. Deocamdata va rog doar sa propuneti la topicul de propuneri.

Imi permit sa fac cateva consideratii referitoare la organizarea concursului de la Roman, cu speranta ca atat aspectele pozitive, cat si cele negative, vor fi avute in vedere la viitoarele concursuri din aceasta locatie ( si, poate, nu numai din aceasta locatie ). Evident, daca organizatorii vor fi deschisi sa le ia in considerare. Stiu ca e usor sa dai sfaturi, mai ales fara sa te implici, insa o fac din perspectiva celui care bate tara in lung si in lat pentru a participa la aceste concursuri.
Organizatorii au incercat sa faca totul foarte bine si asa cum se intampla cand muncesti, in mod special atunci cand esti la inceput de drum, au fost si plusuri si minusuri. Intre plusuri as enumera dorinta organizatorilor de a face lucrurile bine, sala foarte spatioasa si curata, amabilitatea organizatorilor ( fara ca aici sa includ oamenii de ordine, care au fost ridicoli cu atitudinea, cu limbajul si cu exigenta exagerata, insa sunt convins ca astea au fost conditiile de punere la dispozitie a salii ).
Nu mi-am propus sa mentionez fiecare minus pe care l-am constatat, pt ca n-as vrea sa fiu prea critic cu munca unor oameni cat timp nu ma implic in organizarea unor concursuri, insa sunt trei-patru aspecte pe care le-am constatat si pe care sigur nu as vrea sa le mai intalnesc, iar aici vorbesc din perspectiva persoanei care cheltuieste anual destul de multi bani ca sa isi satisfaca placerea de a participa la aceste concursuri. Intre aceste minusuri:
- lipsa de fermitate a organizatorilor, atunci cand aceasta se impunea: open-ul a avut 4 mese pe care s-au disputat cele 4 grupe inferioare si desi pe doua dintre ele se terminasera toate meciurile din celelalte grupe, la celelalte doua nu s-au pus meciuri pt ca cei din grupa in care nu se terminasera meciurile nu vroiau sa joace pe ele ?! Adica pe mesele pe care noi jucasem ?! Motivul ar fi fost lumina proasta. E adevarat ca lumina prea puternica ce se reflecta in mese ne-a incurcat pe toti, probabil, insa asta nu e un motiv ca toata lumea sa astepte cam 1 ora in plus pentru acele trei-patru meciuri. Si, astfel, inferioarele s-au terminat pe la 20.30, desi se puteau termina mult mai devreme;
- daca te-ai hotarat sa anunti ca acorzi premii castigatorilor si anunti si sumele, atunci trebuie fie sa le dai, asa cum singur ai stabilit, fie sa anunti inainte de concurs ca nu le mai acorzi sau ca le diminuezi. In toate cazurile trebuie sa anunti din timp modificarile. Nu poti sa-i promiti copilului ala ca-i dai 100 sau 120 de RON daca castiga concursul si la sfarsit sa-i pui in plic 40 sau 50 de lei fara sa-i spui nimic.
Au mai fost cateva probleme care m-ar determina in mod cert sa stau acasa daca as sti dinainte ca le intalnesc, insa nu am sa le mai enumar aici.

Si mai am o constatare, care nu este din vina organizatorilor: in una din grupe in care erau participanti din acelasi oras rezultatele meciurilor nu se treceau pe foaie pana la finalizarea grupei, iar la finalul acesteia - functie de rezultatul care ii era necesar unui sau altuia dintre respectivii - treceau pe foaie ce rezultat le convenea. Evident, in detrimentul altora. Din punctul meu de vedere, acele persoane nu au ce cauta in AmaTur. Sau, cel putin, eu nu vreau sa-mi petrec ziua de sambata in preajma lor.

Le multumesc organizatorilor pentru toate eforturile facute ca noi sa ne simtim bine si sper sa nu-mi ia in nume de rau remarcile de mai sus, pt ca in mod cert nu sunt facute din dorinta de a face rau.

Din cate am vazut din posturile de dupa terminarea concursurilor organizatorii s-au confruntat cu o problema:un nr mult mai mare de jucatori participanti decat cei inscrisi pe forum sau telefonic.Nr de grupe propus inainte de concurs,desi cu locuri libere nu a putut fi optim. Cu un tel situatia se putea rezolva zic eu;se faceau la Open 6 grupe de 6 si 7 cate 3 gr la 2 mese gr inf s-ar fi termnat MAX la orele 17 00.La fel si la Amatori.Una peste alta e bine ca baietii din Roman au putut obtine Polivalenta,concursul de la anul va fi sigur mai reusit!

are dreptate si dn. Radu si dn. Cozma,
dar speram , data viitoare sa fie mult mai bine , ca organizatorii o sa tina cont de parerile participantilor...
succes pt. urmatoarele turnee la Roman !!!
---------- Post added 21-Nov-2011 at 23:29 ----------
bravo Ciooo_Li , ca numa tu ai reusit sa bati campionul:D

referitor la cele spuse de d-l Radu sunt deacord mai ales in privinta diminuarii premiilor anuntate. greseala e ca trebuia anuntata aceasta decizie si acum imi pare rau ca nu am facuto . mii de scuze/
noi initial am vrut sa organizam concursul la gramada deoarece costurile ar fi fost mai mici pentru noi si aici ma refer la cupe si premiile in bani.
ni sa cerut sa il facem open si amatori plus copii iar asta ne-a cam dat peste cap socotelile noastre avand in vedere bugetul redus si lipsa de sponsori . am incercat sa impacam toate trei categoriile in asa fel incat sa fie toti multumiti dar se vede ca nu am reusit.
promit ca data viitoare nu se mai repeta acest aspect neplacut mai ales ca acum vom beneficia de sprijinul d-lui primar care a ramas si el surprins de amploarea turneului
in privinta lipsei de fermitate as spune ca e pe jumatate adevarata deoarece imediat dupa ce mi-am dat seama ca cei de la grupa cealalta nu vor sa joace la alte mese am luat masuri si in mare masura sa rezolvat. sincer nu credeam ca se poate ajunge aici avand in vedere ca cei de la masa respectiva sunt persoane care participa de ani buni la astfel de turnee si cred ca e si interesul lor sa termine cat mai repede. se pare ca m-am inselat. una peste alta consider ca turneul a fost reusit iar noi am facut tot posibilul sa die cat mai multa lume multumita si sper ca sa vazut.
multumesc din nou participantilor in numar foarte mare si sper ca la anul vom face unul si mai frumos in aceeasi sala si cu o organizare mai buna

Filmarea dintre calin mihai si mosneagu marius din optimi o aveti ?

Filmarea dintre calin mihai si mosneagu marius din optimi o aveti ?

Multumesc pt aprecieri.
Dorin a castigat meritat, dar e greu - cel putin pt mine - sa joc la aproape 1 noaptea. In aceasta finala doar m-am prezentat la masa de joc, pt ca de jucat nu mai puteam. In plus, din pacate, in ambele meciuri jucate cu baietii de la CSM Iași ( Calin Mihai - semifinala si Dorin - finala ), au fost doua pene de curent care ne-au intrerupt jocurile timp de cate un sfert de ora. E greu sa continui dupa acele intreruperi.
Il felicit pe Dorin si ii urez mult succes.

?mi pare rau ca nu am filmat acel meci, am doar câteva secunde de filmare mai putin relvante. Speram sa te pot filma în finala si de aceea nu am filmat meciul tau cu dl. Mosneagu din optimi. A mai filmat un domn dintre organizatori mai mult din partida ta cu Mosneagu. Se numeste Nastase Costica si îl poti contacta la tel. 0765340446

Cum spunea dl.raducu este urat sa anunti niste premii si sa nu le acorzi.Totusi nu inteleg de ce nu s-au acordat premiile cum au fost anuntate initial,intrucat s-au strans foarte multi bani din taxa de inscriere.(110 concurenti x 30 lei inscrierea =3300 lei).Daca socotim ca sala a fost pusa gratuit(presupun intrucat a fost si primarul de fata) la dispozitie de catre primarie ne intrebam unde s-a putut duce toata suma colectata.O pitza costa sa zicem 20-30 lei care era impartita la 4-5 persoane,deci reiese 30 pitza(x4=120 persoane)x20=600 sau x30 lei =900 lei.Mere cu indulgenta 100 lei.Cafea=50 lei.Mingi concurs=50 lei.Mai socotim cupele si diplomele=400 lei(nu ma pricep cam cat ar costa, zic cu aproximatie).Sa zicem ca s-au cheltuit in total 1500 lei,dar tot a mai ramas(1800 lei) o suma consistenta din care se puteau acorda premiile anuntate.Sau ne intrebam daca organizarea unui turneu(cu multa munca recunosc)nu a devenit pentru unii o afacere???
Apropo, interesati-va de turneul "A" de la Rădăuți si aflati ce premii(super)s-au acordat si dupa aceea sa mai discutam.......
Scuze de cele de mai sus,dar asta am constatat eu.

e foarte simplu de vorbit dar mult mai greu de facut
informativ pentru tine, daca te intereseaza , poate vei face si tu un turneu
sala a costat 200 lei
pizza+ cafea + mere1100 lei (o pizza din aia care ai vazuto tu acolo costa 60 lei si se chiama PIZZA GIGANT pe care am taiato in 6)
cupe+diplome+anunturi prin oras 400 lei
premii open + amatur+ copii 260 lei
mingi 100 lei
mese transportate de la P.Neamț si Sabaoani 150 lei
mese inchiriate din oras 100 lei
transport mese prin oras +o gramada de chestii marunte 100 lei (motorina)
o gramada de timp pierdut + multa oboseala acumulata si stres cat incape astea nu le mai pun
acum fa tu un calcul si vezi ce afacere am facut noi aici la Roman
daca ti se pare rentabil te rog fa si tu un concurs si vom veni cu placere

oameni buni !
sunt foarte rari organizatorii care ies pe profit,
si cu acel putin profit nu se poate plati munca si stresul care il au organizatorii,
stiu ce inseamna sa fi organizator ca am organizat si eu candva turnee,
,,daca" trebuiau calculate cheltuielile cu lumina si caldura din sala, noi participantii trebuia sa mai scoatem multi bani din buzunar...
asa ca , sa le multumim , si sa participam cu placere , la care putem...

Ultima editare:
Sensul mesajului meu nu a a avut in vedere de ce s-au diminuat premiile, ci ca ar fi trebuit anuntat acest lucru. Stiu ca este o munca enorma cu organizarea fiecarui turneu, asa ca nu am cum sa-i judec pe organizatori pt eventualele castiguri. Asta, daca exista, ca de multe ori nu exista. Si, din punctul meu de vedere, as vrea ca fiecare organizator sa poata avea un castig dintr-un asemenea efort, pt ca nu prea e normal ca unii sa faca munca patriotica pt ca noi sa ne distram. Chiar daca platim pt distractie.

Turneul de la Roman a fost foarte reușit, lipsa de experiența a organizatorilor fiind de departe eclipsata de bunavoința și daruirea lor, eforturile depuse, condițiile din sala etc. Le-aș sugera prietenilor noștri romașcani sa organizeze mai des asemenea evenimente, orașul fiind optim plasat pe harta pentru a fi accesat de catre toate județele din Moldova, motiv pentru care de altfel la acest turneu prezența amaturiștilor a fost peste așteptari și sunt convins ca la urmatoarea ediție vor fi necesare mai multe mese :)
Mulțumesc în numele meu și al concitadinilor mei pentru acest eveniment deosebit.

Back
Sus