IonMarius2491
senior
Fuică Benone-Amatori
Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: Această funcție se poate să nu fie disponibilă în anumite browsere.
marcelgiosan a spus:ACS Magic Spin Brăila vă invită la o degustare matinală de icre de "Cyprinus carpio" și, mai spre ora prânzului, la un aperitiv cu "Engraulis encrasicolus", lăm?ie și usturoi.
"Născută pe malul Dunării, într-o țară bogată mai ales în sare, saramura sigur că exprimă sărăcie și grabă: nu tu oale, nu tu uleiuri sau smântânuri fine, poate că nici timp să nu fi fost destul pe vremea haiducilor Brăilei (Terente :wink: și Codin), doar ?ciuști=chipăruși? de la vecinii bulgari și verdeață dintr-o grădiniță dintre stufuri.
Dar uite că tot lucrarea veche e bună: carnea coaptă pe sare are o savoare, o frăgezime și o finețe excepționale. însă odată desfăcută de pe pielea solzoasă, se cuvine udată cu o lingură două din zeama în care a zăcut, precum și cu o cană de vin de baltă, o Rozișoară de la Mavrodin sau din alte vii de pe lângă Dunăre. E un vinuț alb-roz, nici prea mare nici prea mic, cinstit și de masă adică, ca și mămăliga fără de care saramura e ciungă.
?n general, bucatele fluviului și ale Deltei, făcute din pește osos de apă dulce, în felul simplu, aproape rudimentar, al foamei pescărești, nu cheamă furculița, ci mai cu folos se mănîncă ele cu m?na și trecând des mămăliga prin sosul subțire dar iute." - Radu Anton Roman (pentru ca Gordon Ramsey nu e la fel de savuros)
![]()
înainte de a merge la odihnă echipa de organizatori a întâlnirii amicale de sâmbătă vă urează Somn liniștit (hmm, somn...crap...morun...lipan...caras...novac, etc.) și drum bun m?ine dimineață.
Și ca să fim în ton cu noile sărbători importate din Vestul sălbatic vă urăm și Halloween fericit! (All Hallow`s Even - Sărbătoarea tuturor sfinților)
P.S.1 Bostanul (așa i se spune la Dovleac în Bucovina) l-am sculptat astă-noapte între 1 și 3 folosindu-mă de bisturiul cu care tai fețele. Bună ustensilă!
P.S.2 Stai liniștit Gigi. Am schimbat lama când am tăiat Tenergy-ul pentru Jhang Jike ALC.![]()
Multi ani sa traiti !Noi am inceput deja turneul cand joi am facut traditionalul MAGIC NIGHTS ,urmat apoi de aniversari ;a subsemnatului si a dnului Anghel Adrian . Cifre apropiate , 2 juniori , eu 56 iar Adrian 60. Le multumim baietilor pentru participare....Va asteptam cu drag chiar daca vremea se mai indoieste ...
1 | Manea Mihaita | Badache Andreea | Constantinescu Rares | Hutanu Adrian | Firica Lucian | Cretu Marian |
2 | Gaitan Tiberiu | Osman Metin | Nicola Marian | Stoian Nicolae | Toma Andrei | Alexandrescu Florin |
3 | Teodorescu Sandica | Giosan Marcel | Dimache Maria | Anghel Adrian | Fuica Benone | Petcu Liviu |
4 | Staicu Dan | Sandu Mihai | Pana Remus | Apostu Ionel | Vantdevara Silviu | Bodea Tudor |
5 | Samoila Ion | Mitu Manuel | Florea Gigi | Neculai Radu | Socaci Marian | Trocaru Remus |
6 | Ciurusniuc Costel | Socaci Sorin | Oancea Marian | Petrin Mitica | Moise Viorel | Meregiu Gheorghe |
7 | Valeanu Cosmin | Silvestru Nicu | Stolearenco Igor | Benko Paul | Vasile Razvan | Aurica Costica |
8 | Stanciu Stelian | Dochita Mircea | Hanganu George | Coclea Ionel | Chirila Laurentiu | Pascariu Nelu |
9 | Valeanu Vlad | Dodu Costica | Bolocan Daniel | Barac Andreea | Carata Catalin | Vachente Eugen |
10 | Dobrila Petru | Solcan Florin | Panait Adrian | Pavel Nicolae | Anton Cristian | Dutu Constantin |
11 | Ivan Adrian | Mocanu Delia | Roscan Nicusor | Budescu Marian | Rujan Adrian | Avramides George |
12 | Spoiala Cristinel | Peiu Cosmin | Mureșan Ioan | Pascu Gabriel | Plesoianu Daniel | Sirbu Iulian |