AmaTur: Turneu B+ "WTTD - AmaTur România", Odorheiu Secuiesc - 08.04.2019 (E/O/A/Î)

Ne intalnim cu totii la sala, vin si ciucanii, iar doi dintre gazde le vom ceda locul la fata locului.

Se inscriu si Kincses Jozsef din Praid si Kadar Levente din Odorheiu Secuiesc. Vor juca si ei, incercam sa folosim opt mese.

Podiumul:

Primul din stanga, Farkas Gabor, loc 1, 6 victorii (fiecare a jucat 6 meciuri) (langa el, organizatorul, Balint Gabor, caruia i-a cedat medalia).
Primul din dreapta, Kiss Janos, loc 2, 5 victorii (a pierdut doar de la Gabi).
Primul din mijloc, ;) Farkas Bence, loc 3, 4 victorii, dar meciuri castigate si la Kincses si Tokos, tot cu 4 victorii.
Al doilea din dreapta, Kincses Jozsef, loc 4, 4 victorii, a jucat o departajare cu Tokos, neavand meci direct.

Mai revenim.

ce program ai folosit?

Inventie proprie.

Am jucat primul tur ca in eliminatoriile AmaTur (ma refer la cifre): 1-16, 2-15, 3-14,... 8-9 (principiul fiind pastrat si la imperecherile din tururile urmatoare)
Turul doi cei cu 1 victorie ( 8 ) cu un adversar tot cu o victorie, cei cu o victorii ( 8 ) cu un adversar similar.
Turul trei cei cu 2 victorii ( 4 ) cu un adversar tot cu 2 victorii, cu 1 victorie ( 8 ) cu un adversar similar, si tot asa si cei cu o victorii ( 4 ).
Turul patru cei cu 3 victorii ( 2 ) impreuna, cei cu 2 victorii ( 6 ) cu un adversar similar, cei cu 1 victorie ( 6 ) si cei cu o victorii ( 2 ) cu un adversar similar lor.
In turul cinci a trebuit sa regam un pic, acolo avand 1 juc. cu 4 victorii, 4 cu 3 v., 6 cu 2 v, 4 cu 1 v si 1 cu o v si imperecherea celui mai bun cu urmatorul cel mai bun (sistemul elvetian bazandu-se pe neintalnirea unui adversar cu care ai jucat deja), respectiv a celui mai slab cu urmatorul mai slab un pic complicand lucrurile.
In turul sase am intrat asa: 1 juc. cu 5 victorii, 2 cu 4 v., 5 cu 3 v, 4 cu 2 v si 4 cu 1 v.

Revenim mai tarziu cu clasamentul.

Am jucat 16 insi pe 8 mese, incontinuu, numai asteptand sa se termine ultimul meci din tura (plus 2 minute de distribuire a meciurilor) aproximativ 2 ore si un sfert de la 18:45 pana la 21:05.

Farkas Emese, sotia lui Gabi ne-a ajutat cu contabilizarea rezultatelor. Respectiv au fost si situatii in care in ultimele ture doi jucatori s-au inteles sa joace 2 din 3, aici contand numai castigatorul, setaverajul nu.

Ideea cu sistemul elvetian este a lui Beltechi Dumitru, am inteles ca deja experimenteaza la turnee locale la Mediaș.

Dintre ciucani a prins locul si Vivien (Daradics fiind galantul), taica-su fiind numai antrenor azi, el fiind al 17-lea astfel...

Revenim.

Sistemul asigura un echilibru fain, asa mi se pare:
Favoritul 1 de exemplu a jucat in afara de primul tur cu favoritii 2,3,5,6,8
Favoritul 5 cu favoritii 1,2,4,6,7,12
Favoritul 9 cu favoritii 8,10,13,14,15,16
Favoritul 14 cu fav. 3,4,6,9,11,12

Buna seara.
Super turneu,super bine organizat,multuim frumos Pali.(Feliciari si pentru Domnul Balint Gabor).:thumbup::clap::clap::clap:

Clasament Open/Amatori: :)

Loc 1 - 6 victorii
1. Farkas Gabor, Targu Mureș
Loc 2 - 5 victorii
2. Kiss Janos, Miercurea Ciuc - 5 victorii
Loc 3 - 4 victorii++
3. Farkas Bence, Targu Mureș
Loc 4 - 4 victorii+
4. Kincses Jozsef, Praid
Loc 5 - 4 victorii-
5. Tokos Pal, Odorheiu Secuiesc

Loc 6-10 - 3 victorii
6-10. Denes Ferenc, Praid
6-10. Nagy Robert, Odorheiu Secuiesc
6-10. Balint Gabor, Odorheiu Secuiesc
6-10. Pap Sandor, Cristuru Secuiesc
6-10. Vass Csaba, Odorheiu Secuiesc

Loc 11-14 - 2 victorii
11-14. Fekete Elod[/url], Cristuru Secuiesc
11-14. Tamas Vivien[/url], Miercurea Ciuc
11-14. Benedek Arpad Csaba[/url], Odorheiu Secuiesc
11-14. Sala Zsolt[/url], Odorheiu Secuiesc

Loc 14-15 - 1 victorii
15-16. Adorjan Zoltan[/url], Miercurea Ciuc
15-16. Kadar Levente[/url], Odorheiu Secuiesc

Multumesc, Bogdan, pentru ajutorul cu Tapatalk, asa e mai maricica poza decat daca o postam eu.

In primele 16 coloane apar rezultatele fiecarui jucator, cu plus victoriile, cu minus infrangerile.
In urmatoarele sase coloane, sub cifrele romane de la I la VI apare, rand pe rand, cinecate victorii avea dupa fiecare runda, pana in runda a patra (antepenultima) sistemul permitand ca fiecare sa joace cu un concurent care avea acelasi numar de victorii. - dupa aceea la numar impar de jucatori cu acelasi numar de victorii au fost imperecheati cu cel mai aropiat juctor ca rezultate, plus va MP AmaTur.
Ultima coloana prezinta primele 5 pozitii din clasamentul final.

Cam asa arata noua creatie a lui Florin pentru Sistemul Elvetian.Cam 20 de minute am castigat azi la etapa de la Mediaș.

Nu prea inteleg excelul de la Mediaș, vad niste cifre ciudate. :)`

In orice caz, azi la etapa din Divizia A locala oraseneasca cativa participanti la turneul AmaTur de luni au tot intrebat daca mai facem antrenamente nevinovate de acest gen. E greu sa asiguri fix 16 participanti punctuali, de exemplu (jumatate e cam putin) si ne-a fost greu fara calculator.

Oricum, asta e o chestie de curiozitate pentru a competitie cu cativa jucatori, Va mai intreb de detalii in privat.

Back
Sus