Am vazut multe postari in legatura cu componenta si numarul de echipe care se pot prezenta. Nu am sa adaug nimic la aceasta pentru ca Regulamentul acestui concurs mi se pare ok cu o mica precizare; as propune ca ordinea de desfasurare a meciurilor sa fie Hobby, Avansati , Open si la urma Elite asta pentru că jucatorii de la Elite sunt cei mai buni si cei mai experimentati dintr-o echipa si in caz de 2-1 sau 1-2 la meciuri mi se pare normal ca presiunea sa fie pe jucatorul cel mai experimentat si nu pe cel de la Hobby. Stiu , o sa imi spuneti ca daca cei de la E+O+A isi fac treaba atunci pe cel de la Hobby nu e nici o presiune. Din pacate, am observat si la Tg. Mures ca situatia prezentata de mine a fost reală in multe meciuri; nu va dau alt exemplu decat al unei echipe din Iasi ( nu mai stiu numarul ) care a jucat cu castigatoarea din anul trecut, in formatie cu Simon Csaba si totusi meciul s-a terminat 2-2 datorită Avansat+Hobby dar presiunea care a fost pe ultimul a fost extrema si la o echipa si la cealalta. Unele echipe chiar isi doreau sa se ajunga la meciul celopr de la Hobby avand jucatorii " pregatiti bine " ; am vazut jucatori la Hobby care au servit pendulum invers urmat de atac la mingea a treia cu topspin curb cum n-am vazut la multe meciuri de Elite !!!!! Dar asta a fost la Tg Mures , sunt convins ca anul asta la Cluj jucatorii vor fi mult mai bine pregatiti. Asta este contextul in care vine propunerea mea de a nu schimba nimic structural ci numai ordinea meciurilor. Sa ne vedem sanatosi la Cluj domnilor, domnisoarelor si doamnelor ( daca e cazul si sper sa fie )
Vă salut și vă mulțumesc frumos pentru propunere.
Am primit propunerea legată de ordinea disputării meciurilor de la mai multe persoane.
Personal nu am nici o problemă cu acest lucru.
Singura ezitare pe care o am legată de acest aspect este următoarea: cele mai spectaculoase și așteptate partide sunt, în general, cele dintre jucătorii Elite, acolo nivelul de joc fiind cel mai ridicat. Prin ordinea propusă de dvs riscăm să avem meciul Elite vs. Elite la scorul de 3-0, când nu prea mai contează. Ca și o remarcă pe care am sesizat-o la precedentele ediții ar fi și faptul că, în general, jucătorii de la Elite și/sau Open își cam pierd interesul în momentul în care nu mai există o miză clară sau posibilitatea de a câștiga partida pe echipe. Pe când la Avansați și, mai mult, la Hobby încă arde "flacăra" aia de la începuturi, când nu prea te interesează pentru ce joci, ești bucuros că joci.
Da, există și presiune, dar presiunea este la fel pentru ambii combatanți.
Dacă privim spre toate tipurile de concursuri din lume, la probabil toate sporturile, "balul" este deschis de cei mai valoroși componenți, iar cei de pe locurile 3-4 din echipă au rolul de a "închide" meciul sau de a-l relansa.
Oricum, pentru ediția de anul acesta nu o să facem modificarea propusă, dar pentru anii viitori este posibil să o implementăm.
Vă așteptăm la Cluj!