AmaTur: Turneu A 3 august CUPA ' VIVA SPORT ' ,TURNEU A Amatori + Open 3 august 2013

LOC I GR 1
LIBER
LOC II GR 6
LOC II GR.7
LOC I GR 5
LOC II GR. 3
LOC II GR 2
LOC I GR. 4
LOC I GR. 3
LOC II GR. 1
LOC II GR. 4
LOC I GR. 6
LOC I GR. 7
LOC II GR. 5
LOC I GR. 2
LIBER
Eu nu sunt de acord cu acest tabel de eliminatoriu, deoarece in acest fel, se pot face aranjamente in grupele superioare ( cedez meciul sa ies pe locul 2, deoarece imi convine mai mult sa joc cu locul 1 din grupa X decat locul 2 din grupa Y)
In schimb sunt de acord cu metoda pe care o aplica Florin, cu trasul la sorti si reorientat pe partea de sus sau pe partea de jos a clasamentului.

Ultima editare:
Dl.BEBE felicitari pt. jocul tau bun din ultimul meci din superioare si primul meci din eliminatorii. Cu putina sansa puteau fi castigate ambele partide pierdute cu 3 la 2, in cea ce privesc aranjamentele se fac si pana la tragerea la sorti.

Dl.BEBE felicitari pt. jocul tau bun din ultimul meci din superioare si primul meci din eliminatorii. Cu putina sansa puteau fi castigate ambele partide pierdute cu 3 la 2, in cea ce privesc aranjamentele se fac si pana la tragerea la sorti.
Va multumesc mult pentru felicitari. Cat despre Dl. Bebe nu cred ca este cazul sa imi spuneti domnul deoarece as putea sa va fiu nepot.
Sunt de acord cu dumneavoastra ca exista, insa ele trebuie eliminate. Cea mai simpla varianta pentru eliminarea aranjamentelor este tragerea la sorti.
Aranjamentele in grupele inferioare se fac pe riscul propriu, deoarece acolo nu stie nimeni in ce grupa urmeaza sa pice ( din cauza ca exista mai multe variante de alcaturie a grupelor si nu se anunta care varianta se foloseste)

Cunoscand algoritmul pe care il aplica Dan, pot sa spun ca Roman a devenit cap de serie 9, deoarece s-au rearanjat cei care veaneau de pe locul 2 in superioare. Aici lucrurile trebuiau tratate cu atentie. Cu putina atentie se putea pune Roman cap de serie 10 si nu 9, pentru a evita intalnirea celor 2 pentru a doua oara. Lucrurile se denatureaza atunci cand se folosesc doua randuri de grupe: inferioare si superioare. Oricum, acum e tardiv, dar putem trage invataminte, daca vrem!

Ordinea favoritilor 1-7 a fost cea data de castigatorii grupelor superioare (la dorinta organizatorului turrneului).
Deoarece au fost 7 grupe, cel de-al optulea favorit a devenit cel mai bine clasat dintre jucatorii de pe locul 2. Alegerea favoritului 8 prin tragere la sorti sau ales la intamplare nu ar avea logica. Poate ca in acest caz puteam schimba favoritul 7 cu favoritul 8, dar pe moment nu mi-a venit ideea,
Oricum, si in acest caz consider ca cei 7 castigatori de grupe superioare aveau drepturi egale si trebuiau asezati in ordinea clasamentului.
Asezarea favoritilor in ordinea grupelor castigate este logica doar pentru varianta grupe+eliminatorii.

In alta ordine de idei, organizatorul a dorit sa afle ce varianfa doresc participantii: grupe+eliminatorii sau grupe inf + grupe sup+ eliminatorii. In numar covarsitor (peste 80%) au preferat grupe inf+grupe sup+eliminatorii, cam 10% au fost neutri, logica majoritatii fiind: jucam mai mult, punem in prim plan socializarea, iar cei buni se concentreaza pe performanta din turul II.
Eliminarea grupelor superioare are ca efect cresterea dorintei de performanta, a jocului la rezultat, a agresivitatii (in spirit sportiv de cele mai multe ori), in dauna jocurilor in spirit amical.

Cred ca era Smena din ala rusesc si a uitat sa bage filmul in el orwo sau kodac:lolno:

Back
Sus