AmaTur: Turneu S BUTTERFLY Romanian Table Tennis Team Cup - IN MEMORIAM ROCSANA ȘIPOȘ,29-30 aprilie 2023,Cluj-Napoca

O intrebare referitoare la mancare, daca ni s-a spus ca nu mai este mancare pe tichete si am ramas cu tichete, se poate face ceva ?

Ca format, organizare, emoții, a fost cea cea mai frumoasă competiție la care am participat vreodată în circuitul Amatur. Mă bucur foarte mult că am făcut parte din echipa Brașovului chiar dacă, poate, nu sunt cel mai valoros la categoria Avansați din Brașov, dar am participat la această competiție RESPECTÂND REGULAMENTUL.
Mă bucur că am rezolvat o neînțelegere pe care am avut-o la un turneu anterior cu Dușan Marcel de la Arad și, dacă tot amintesc de băieții de la Arad, aceștia, cu noi și încă câțiva am fost cel mai aproape de litera și spiritul Regulamentului acestei competiții.
Vreau să felicit echipa județului Teleorman pentru combativitate, entuziasm, fair play, atitudine. Eu personal, pe ei îi consider adevărații câștigători ai turneului.
Îi felicit pe organizatori pentru efortul făcut și le mulțumesc pentru faptul că ... ”nu a fost greu la Cluj” ci, chiar foarte bine.
Trebuie să spun apăsat și lucrurile pe care nu le consider în ordine, chiar dacă am o să-mi atrag multe critici din partea unora (în cele mai multe cazuri adevărul doare) și anume:
  • Dacă este o competiție între județe bazată pe clasament, apăi să fie pe clasament și nu pe tot felul de tertipuri prin care să fie aduși în competiție, nu numerele 1 din clasament ci, cei care sunt cei mai valoroși pentru fiecare categorie. Am văzut la Hobby jucători peste nivelul mediu de la Avansați și ținuți artificial acolo doar pentru această competiție, la Avansați, jucători care participă în mod frecvent la Open și chiar au rezultate acolo, dar care își reglează grila astfel încât să nu depășească categoria (am văzut jucători care iau medalii la un turneu și apoi pierd pe linie sau au cel mult o victorie în inferioare la următorul turneu. Același lucru se întâmplă și la Open;
  • Cum să vii cu rezervă care este mult mai valoroasă decât titularul, dar este clasată la multe locuri depărtare de locul titularului și să joci cu ea în majoritatea meciurilor astfel încât să-ți creezi un avantaj nemeritat. Nu este asta lipsă de fair play față de adversari?
Cum văd eu rezolvarea acestor probleme:
  • Dacă se merge în continuare pe locul din clasament, astfel încât să fie stimulată participarea la turnee, calculul poziției din clasament să se facă doar cu punctele câștigate la categoria la care se dorește participarea;
  • Dacă se modifică regulamentul astfel încât jucătorii eligibili să fie desemnați pe baza MP-ului (eu consider că ar fi foarte bine), atunci MP-ul să fie calculat doar pe baza punctelor câștigate la categoria la care jucătorul este eligibil;
  • Dacă se dorește cu adevărat reprezentativitate la nivelul întregii țări, atunci locurile disponibile la această competiție să fie ocupate astfel:
    • În prima etapă se înscriu echipele eligibile din fiecare județ;
    • În a doua etapă se înscriu echipele eligibile nr. 2 din fiecare județ și tot așa până se ocupă toate locurile disponibile;
    • În a treia etapă, dacă mai rămân locuri, se înscriu alți doritori între care departajarea să se facă pe baza clasamentului de la categoria Elite.
Ce o mai dăm după cireș, este clar că toate județele vor dori să vină cu cei mai valoroși jucători și pentru asta vor face tot posibilul să ocolească regulamentul, unii chiar făcând presiuni asupra jucătorilor eligibili să nu participe (sunt 100% convins că există astfel de cazuri). Reglementați în sensul acesta competiția, astfel încât să nu ne batem joc unii de alții.
Nu lăsați această competiție, care este deosebită, să devină precum societatea în care trăim astăzi, unde minciuna , vicleșugul, drumul ocolit sunt considerate virtuți.
Fac un apel la cei care apelează la astfel de practici: oameni buni, opriți-vă în a folosi astfel de practici, urcați în ierarhia Amatur firesc ... NU VĂ POTICNIȚI, ALTFEL MEDALIILE OBȚINUTE NU SUNT DECÂT NIȘTE SIMPLE TINICHELE.
Vă transmit gânduri bune și .... BUCURAȚI-VĂ DE TENIS!

FELICITARI TELEORMAN, si continuare, mult succes și multă determinare pentru a va atinge toate obiectivele și pentru a va depăși mereu limitele în acest sport minunat. Nu uitati să continuati să vă antrenati și să vă faceti mereu timp pentru a juca și pentru a va îmbunătăți jocul. Veti fi cu siguranță o sursă de inspirație pentru toți cei care iubesc tenisul de masă!​

Back
Sus