Caut un lemn care sa vibreze

Cred ca ati vrut sa spuneti durata,nu amplitudine(care este influentata de forta impulsului aplicat).Durata vibratiilor este micsorata de materiale compozite precum arylate,zylon sau de un lemn moale ca balsa.
 
am doua intrebari 1cind,cum si ce va face sa decretati ca un lemn vibreaza si la ce ajuta asta unui om care are probleme cu vederea ?
2 cum v-ati dat seama ca paleta lui Timo Boll vibreaza?
 
Nu-l ajuta bre pe om cu nimic. El vede prost si macar pentru asta vrea sa nu-si ia teapa. Dupa parerea mea, o investitie mai buna ar fi in ochelari, pentru ca daca nu va atinge mingea nu va simti nici o vibratie din cel lemn.
Toate lucrurile din univers vibreaza si toate rezoneaza la o anumita frecventa. Inclusiv Timo Boll sau paleta sa :)
 
Eu am un lemn confectionat de cineva din Călărași. Cu ceva asemanator joca Dorinel Dinca, care a c?stigat turneul de la Galați, si va pot spune ca are un control nemaipomenit. Eu sunt incepator si cu acest lemn mi-am format ,,deprinderile'' in ale tenisului. Incerca-l, merita.
 
Si inca ceva...am citit mai demult printr-un topic pe-aici pe forum, ca cineva care a dat cu Nittaku Septear avea impresia ca nu vibreaza si dupa ce a dat cu un lemn cu carbon in el a ajuns la concluzia ca totusi Septear-ul vibreaza...nu sunt 100% sigur, dar e posibil sa fie VISCO (Aurel Onut) persoana in cauza.

Sa inteleg din afirmatia de mai sus ca lemnele cu carbon vibreaza foarte putin sau deloc? Eu sunt in cautarea unui lemn care sa vibreze cat mai putin...
 
Din ce am testat pe propria piele (si mana mai ales) pot sa spun ca lemnele cu carbon vibreaza mai putin decat cele all-wood (desi poate nu e relevant ce spun eu pentru ca am dat numai cu doua lemne allwood : xiom amadeus si nittaku septear, dar amandoua le-am simtit vibrand mult mai accentuat decat sa zicem un Donic WDC sau Xiom Strato sau Primorac/Schlager Carbon).
 
Intr-adevar e un lemn apreciat Innershield ZLF (in special de "aparatorii moderni") dar eu am jucat cu el si mi s-a parut cam mort ca si feeling fata de alte lemne cum ar fi Viscaria, Donic Waldner Carbon, Nittaku Septear sau Acoustic. Toate lemnele enumerate mi se par excelente, cu vibratie foarte placuta si feeling bun. Un lemn care isi merita toti banii este Septearul. La pretul lui mi se pare ca ofera cel mai bun raport pret/calitate. Pe aproape ar fi si Donic Waldner Carbon (insa doar cu maner flared, manerul drept mi se pare excesiv de mic desi eu nu am palme foarte mari). Daca iti permiti ceva mai scump mergi pe Acoustic daca preferi lemnele all-wood sau daca chiar vrei ceva cu carbon (arylat) ia o Viscaria. Are o vibratie foarte placuta si un feeling unic, excelent in joc. Bafta si sa ne zici ce ti-ai luat pana la urma :)
 
Ultima editare:
:)) ... n-am vazut cand a fost initiat postul.. e tare... omul poate s-a lasat de tenis intre timp... :)
 
caut lemn care sa vibreze

caut lemn care sa vibreze

informatia, sfatul a fost solicitat pentru a ajuta cumva o persoana cu un anumit handicap. Nu cred ca se cade sa fie luat la misto subiectul, mai ales dupa 2 ani:crazy:. Ca il ajuta sa nu, un asemenea lemn, cine stie....(sau l-a ajutat sau nu).
 
Ultima editare:
Nu am avut deloc intentia de a lua pe cineva la misto, daca tot e deschis topicul asta eram curios de ce si-ar achizitiona cineva un lemn care vibreaza?, care e avantajul unui lemn care vibreaza in detrimentul unuia care nu vibreaza
 
Nu am avut deloc intentia de a lua pe cineva la misto, daca tot e deschis topicul asta eram curios de ce si-ar achizitiona cineva un lemn care vibreaza?, care e avantajul unui lemn care vibreaza in detrimentul unuia care nu vibreaza
Chestia cu vibratia a fost dezbatuta intens acum aproximativ 2 ani, in procesul de invatare si perfectionare a loviturilor poate ajuta deoarece se face o asociere subconstienta intre ce vibratie a simtit mana la impactul mingiei cu paleta si cat de bine sau de prost a mers lovitura :) Modul in care ti-a vibrat lemnul in mana iti poate spune si cat de aproape/departe a lovit mingia sweet-spotul paletei.
De aceea la incepatori se recomanda lemne lente din 5 straturi nu din 7 si neparat allwood pentru ca lemnul cu cat e mai subtire si mai fexibil vibreaza cu mai mult succes ;) (compozitele au obiceiul de a amortiza serios vibratia)
 
cel mai neplacut lemn cu care am jucat a fost yasaka sweden clasic cu rakza 7 soft.....vibra de ziceai ca este din cauciuc.....urat rau de tot la simt,si daca te dadeai la 1,5 metrii de masa nu mai trecea mingea dincolo de fileu.....brrr,urata amintire......dar este doar o parere personala.....nu sariti pe mine....:)
 
Vibratii,amplitudine,viteza,acceleratie,soc, rezonanta,tastograf,decibeli,microni,microni pe secunda la patrat si multe alte necunoscute sau cunoscute dl. MIRON stiti dvs. DE CE VIBREAZA PIFTIA DE PORC?
Doriti unul din posibilele raspunsuri va astept la turneul veteranilor din noiembrie care se disputa la TOPOLOVENI.
 
Back
Sus