Ce tip de maner preferati ?

• Autor subiect Autor subiect vali
  • Dată creare Dată creare

Ce tip de maner preferati ?

• Total voters
    159

vali

active member
senior
Scor reacție
115
Vârstă
54
Locație
Timișoara
RedBull a scris:
Ce tip de maner este mai bun shi mai comod dupa parerea voastra? Pana acum am jucat cu concav, shi am incercat shi cu unele drepte, palete din alea mai vechi din vietnam.
table_tennis.jpg

Practic am jucat doar cu flared/master sau flared/legend cred, shtiam ca se mai zice concav.

Mie imi placea ala drept , acuma as prefera totusi unul concav dar nu prea tare - al doilea din poza e ok

Re: Ce tip de maner preferati ?

Anatomic de la ANDRO!

Depinde si de stil: daca se doreste folosirea unor materiale mai speciale, atunci un maner drept te ajuta sa invarti mai usor paleta in mana. In rest, depinde de conformatia mainii si de preferinte.

Ce am mai observat strict in ceea ce ma priveste: am doua palete Grubba All+ (una cu maner FL-Legend si una cu maner ANatomic). Daca folosesc exact aceleasi fețe, cu cea cu maner FL tai mai bine, iar cu cea cu maner AN trag mai bine. Chiar as fi curios daca si altii au observat ceva diferente de genul asta.

FL - Master , imi place sa se miste paleta in mana, nu sa o tin teapana, nu stiu daca lucru asta e si benefic pt jocul meu pentru ca mi sa tot atras atentia asupra faptului de catre cei care se tin sa imi corecteze loviturile, ca nu trebuie sa schimbi unghiul paletei, dar nu prea vreau sa renunt la obiceiul asta, unu ca imi place iar doi, ca daca as tine paleta teapana mi-ar transpira mana.

Eu m-am obisnuit (dupa o perioada de cam 2 saptamani) cu orice tip de maner si am jucat cu majoritatea.

Filo, am pentru tine o intrebare pentru ca am vazut ca ai jucat cu toate tipurile de manere: care ar fi avantajele sau diferentele dintre un lemn cu maner drept(ST) si unul cu maner concav(Master), nu ma refer la diferente fizice ci la cum se comporta in joc unul fata de altul, ce ofera fiecare, si, in timp care este mai ergonomic. Mersi

Nu cred in superioritatea unui maner asupra altuia ci mai degraba o potrivire mai buna a unui maner cu configuratia mainii, in ideea ca jucatorii cu mana mai mare au nevoie de manere care sa le fie comode. Totusi eu prefer manerele concave datorita faptului ca cu ele am jucat cel mai mult dar este adevarat ca un maner drept lasa mai liber podul palmei in miscarea de `zbiciuire` a incheieturii in momentul topspinului de rever deci acestea sunt mai indicate pentru jucatorii care folosesc acest tip de topspin. Oricum datorita prizei principale a paletei care se face cu policele si cu aratatorul restul manerului serveste mai mult la ghidaj deci nu este asa de importanta forma lui.

de ce nu.
daca nu exista acum prea multi jucatori care folosesc aceasta priza in romania nu inseamna ca priza toc nu va avea un viitor in tenisul de masa.
odata cu aparitia antrenorilor care pot preda aceasta priza vor aparea si doritori, pun pariu.
pe primul loc in clasamantul mondial se afla Ma Lin un jucator care cred ca sti ca foloseste aceasta priza.
mai ales acum ca reverul poate fi la fel de bun ca cel de la sh.

Nu prea mai joaca nici chinezii cu priza toc. De exemplu chinezii Chen Xi, Ma Long, Hao Shuai joaca cu priza europeana. Cu priza toc joaca Ma Lin si Wang Hao.

astia is dintre chinezi de top care folosesc priza toc.
banuiesc ca in china mai sunt si alti jucatori cu priza penhold.apoi mai sunt si japonezii si alti asiatici.
de ce crezi ca producatori mai au lemne cu priza toc pentru ca nu se folosesc???

ionut pocol a spus:
pe primul loc in clasamantul mondial se afla Ma Lin un jucator care cred ca sti ca foloseste aceasta priza.
mai ales acum ca reverul poate fi la fel de bun ca cel de la sh.

Ma Lin e momentan nr. 2 :roll: Primul foloseste priza normala :lol:

Am vazut ceva meciuri cu chinezi de 17-18 ani si jucau si cu priza toc.

Back
Sus