Clone vs. originale

marketingul poate fi si o inselaciune, rafinata la extrem de capitalisti

Marketing can cheat people by using deceptive or misleading tactics to influence their purchasing decisions. Some examples of this include:
  1. False advertising: Making false claims about a product or service, such as claiming it can cure a disease or make you look younger.
  2. Misleading packaging: Using packaging that makes a product look larger or more valuable than it actually is.
  3. High-pressure sales tactics: Using aggressive or manipulative tactics to pressure people into buying something they don't want or need.
  4. Bait-and-switch: Advertising a product or service at a low price, but then pressuring customers to buy a more expensive version.
  5. Hidden fees: Charging extra fees that are notclearly disclosed to customers.
  6. False scarcity:Creating a sense of urgency by claiming a product is in limited supply.
  7. Phony endorsements: Using fake endorsements or testimonials to make a product appear more credible.
  8. Misleading health claims: Making false claims about a product's health benefits without providing scientific evidence to back them up.
  9. Hidden terms and conditions: Not disclosing important details about a product or service, such as return policies or fees.
  10. False claims of scientific research: Pretending that the product is scientifically proven with no scientific evidence.
​demo ca e pe dos, daca puteti

inclusiv cei care vand clone folosesc aceleasi tactici

5 are fan
3 harimoto, ca e mai tinerel
4 zhang
Primorac, mizutani, etc

deci cum ramane? Joaca ei cu toate variantele?

Sa inteleg ca ati vrea sa dea nume gen “Rasuflare de primavara”? “Frunza in vant”? “Batator”? 😂
Se folosesc niste nume cu rezonanta, evident. Sportivii castiga si ei niste bani din marketing si promovare. Posibil sa fi lucrat si ei cu tehnicienii si sa le fi dat o evaluare.

Dealtfel, clonele și falsurile nu vă oferă niciun fel de date cu privire la calitatea produsului (spin, viteză etc), atfel că nici nu poate fi vorba de o declarație dr conformitate. În U.E. tot ce există în comerț, deci și lemnele/fețele sunt însoțite de o declarație de conformitate, fiind obligatoriu de la lege, cum că produsul este autentic/originalAstfel că nu puteți fi înșelat dacă cumpărați de la un magazin de specialitate. De pe aliexpres aveți doar un preț bun. Nimic altceva. Dar este o înșelare, o amăgire a omului care ar vrea sa aibă o Viscaria și crede că a făcut o afacere excelentă, nu ca "ceilalți" care cumpără din magazinele de specialitate că niște fraieri ce sunt! 😉
Acest calcul este unul greșit și ca moralitate, că bagati banii dumneavoastră,câștigați cinstit, in buzunarul unor escroci, si achiziționați un produs de o calitate îndoielnică.

am trei lemne stiga def nct luate din magazin [nu dun tara] si joc in ultima vreme numai cu ele
vedeti dar ca nu am bagat banii in buzunareele unor escroci, ci in cele ale actionarilor de la stiga

e ok asa?

Foarte interesant!
Incercati din rasputeri sa convingeti pe cineva ca nu are dreptate.
Ati citit ce-a scris? Ca stie ca nu e originalul , dar e foarte multumit de ce ii ofera…
Nu inteleg de unde atata inversunare!

Sent from my iPhone using Tapatalk

asa e.
am o clona, cred ca am si pus foto
am jucat si cu ea si cu "originalul"
nu am simtit nimic diferit

asta e tot ce am subliniat
nu am indemnat pe nimeni sa ia ceva sau sa nu ia altceva

marketingul poate fi si o inselaciune, rafinata la extrem de capitalisti…

inclusiv cei care vand clone folosesc aceleasi tactici
He he he… Dar la noi sau in UE pot fi pedepsiti pentru aceste practici. Vezi o gramada de cazuri.
Sunt curios daca puteti face asta la Aliexpres, de pilda. 😂😂😂

Foarte interesant!
Incercati din rasputeri sa convingeti pe cineva ca nu are dreptate.
Ati citit ce-a scris? Ca stie ca nu e originalul , dar e foarte multumit de ce ii ofera…
Nu inteleg de unde atata inversunare!

Unde vedeți dumneavoastră "atâta înverșunare"?
Dreptatea nu este un lucru relativ, că azi poate sa fie si maine nu.
Sau dacă "mă inversunez" eu, stric dreptatea dumnealui.
Dacă este fals ce se susține pe aici, veniti cu alte argumente, eu cel puțin mă voi simți îndatorat dacă mă convingeți de contrariul a ceea ce spun.
Mulțumesc.

ca lemne, personal prefer stiga si yasaka
pentru ca sunt mai accesibile

@MihaiLupu​ nu pricep afirmatia dvs
ce sa fac?

Va astept cu un echivalent “Abibag”, “Puna”, etc la Viscaria.
Iar la lemnele defensive nu cred ca e asa de mare arta, acolo poate fi orice lemn care sare incet.
Problema este la lemnele ofensive, unde in punctul x sare tare iar in y mai putin. Iar aceasta lipsa de calitate duce la un joc prost, pe care nu-l poti controla niciodata.

in afara de cea din poze, nu am avut altele cu alte nume
furnirul exterior de la huieson are inclusiv fish scales

Unde vedeți dumneavoastră "atâta înverșunare"?
Dreptatea nu este un lucru relativ, că azi poate sa fie si maine nu.
Sau dacă "mă inversunez" eu, stric dreptatea dumnealui.
Dacă este fals ce se susține pe aici, veniti cu alte argumente, eu cel puțin mă voi simți îndatorat dacă mă convingeți de contrariul a ceea ce spun.
Mulțumesc.

Se pare ca nu ati inteles nimic…
Dvs incercati sa convingeti pe cineva care este multumit de ce are, ca nu are dreptate.
P.S. Intrebare indiscreta: Sa presupunem ca aveti in fata mai multe lemne si fete. Unele clone, altele nu. Ati reusi - probandu-le doar - sa validati autenticitatea lor?
Sau doar vorbim?

am trei lemne stiga def nct luate din magazin [nu dun tara] si joc in ultima vreme numai cu ele
vedeti dar ca nu am bagat banii in buzunareele unor escroci, ci in cele ale actionarilor de la stiga

e ok asa?

E super OK.
Strict economic vorbind, încerc să cumpăr din țară, mai întâi, mai ales dacă e cam la același preț cu produsul de la extern. Fac asta dintr-un calcul tot spre folosul meu pentru că cumpărând din țară ajut comerciantul român care plătește taxe și impozite la mine în țară și asta îmi folosește și mie...

Dacă acel comerciant va falimenta, cândva voi ajunge să cumpar din UE mult mai scump.Că dacă nu există concurența pieței, produsul crește cât poate "suporta" piața. Și după cum știm cu toții, în UE veniturile sunt substanțial mai mari pentru aceeași ocupatiune decât la noi.

Dar am cumpărat mult echipament montan de la extern, fie ca era mult mai ieftin, cu tot cu transport, decât în țară, fie că la magazinele din România nu se găsea ceea ce mă interesa pe mine.

Dvs incercati sa convingeti pe cineva care este multumit de ce are, ca nu are dreptate.
P.S. Intrebare indiscreta: Sa presupunem ca aveti in fata mai multe lemne si fete. Unele clone, altele nu. Ati reusi - probandu-le doar - sa validati autenticitatea lor?
Sau doar vorbim?

Sunt doua aspecte disticte aici:
1) Lemnul cu care joci si esti multumit de el. Cata vreme este acceptat oficial, poate sa fie si din plastilina sau rumegus presat. Daca nu participi la competitii, nu ai nicio limitare aici, poti juca cu tocatorul de vinete.
2) Nu sfatuiesti pe cineva sa cumpere falsuri. Nu este OK. Una la mana este calitatea - cel cu care ati jucat acum o luna nu are nicio legatura cu cel cumparat azi. A doua la mana, si cel mai important: toate aceste “furturi” cresc preturile. Daca producatorul X vinde 100.000 bucati le poate tine la un pret bun. Daca vinde doar 100, iese in pierdere. Pierdere care se distribuie pe companie, ca R&D nu vine cu bani de acasa.

Sau doar vorbim?

Se pare că dumneavoastră nu ați înțeles prea bine ce se vorbește pe aici.
Nu se discută mulțumirea domnului despre clona lui, că dacă e îndreptățită sau nu.Mulțumirea.

Se vorbește dacă este eficient/corect/moral a se cumpăra falsuri/fake-uri de pe aliexpres sau de aiurea. Domnul cu clona a adus acest aspect in discuție doar ca argument al lui în discuția ca atare.
Se pare ca dumneavoastră v-a atras argumentul dumnealui și nu discuția în sine.

Eu ma hazardez sa cred că nu e supărat nimeni că cineva cumpără ceva pe lumea asta. Eu nici macar o scamă de suparare nu am. Până la urmă, fiecare face ce vrea cu banii lui.
Multumesc.

Cred ca cel mai simplu este sa extindem domeniul… Si totul pentru uz personal, ca sa fie simplu.
Ati cumpara o bautura care stiti ca este falsificata?
Ati cumpara piese de siguranta pentru masina (placute de frana, discuri, ulei de motor sau lichid hidraulic, care e folosit si la franare) despre care stiti sigur ca sunt falsificate? O aripa e OK daca nu e de producator, poate o mai aduce din ciocan si chit un meserias.

Am testat și eu o clona și pot sa îmi exprim și eu un punct de vedere😉
Am jucat cu un lemn Yinhe V14-Pro, despre care se spune ca este una dintre cele mai reușite clone de Viscaria/ Timo Boll ALC. Lemnul s-a comportat foarte bine, era finisat foarte premium pentru categoria sa de preț( în jur de 200 de lei), ca viteza era peste ALC-urile de la Butterfly și avea si acel simt de lemn flexibil, însă parca ii lipsea ceva, îmi dădea impresia ca nu pot sa ma simt cu el atât de în siguranță precum m-aș simți cu un Viscaria sau TB ALC.
Pentru categoria sa de preț, este mai mult decât ce trebuie, l-aș recomanda, chiar, deoarece este o buna alternativa la ALC-uri, însă nu are același simt ca cele de la Butterfly.

Din nou, astea nu sunt clone.
Putem spune ca sunt lemne din aceeasi categorie.
Yasaka nu face clone, dar poate avea un concurent pentru gama Viscaria, nu?

Daca firma x din bucuresti imi vinde lemnul y cu 100 lei, iar o firma z de afara mi l da cu 80 lei, nu stau pe ganduri. Nu is rudele mele nici actionarii lui x nici ai lui z. De banii mei vreau maxim, imi e egal cine rezista si cine nu pe piatza. Daca crapa x poate ca e din cauza ca sunt hotomani si nu ii satura seful din ceruri.

Treaba e oleaca mai complicata… Daca ai nevoie de garantie, ceva… Risti sa-l platesti inca o data pentru ca te-ai zgarcit la 20 lei.
Iar data viitoare poate nu mai ai ocazia sa-l iei decat din afara, la pret dublu. Pentru ca hei, nu au concurenta. 😂
Arunca un ochi in tot comertul, lipsa de concurenta aici duce. Nu intervine guvernul ca Mega iti da faina cu 20% mai scump.

Back
Sus