E o idee.
Poate ca ar trebui calculata media pentru 6, 7 si 8 si sa se aplice dupa caz cea potrivita. Nu stiu daca e ok sa dau coeficient 2 cand se inscriu doar 6 jucatori, toti din top 8. Poate ca 2 din cei 6 sunt clasati pe locurile 7 si 8. Cand sunt 6 raportam la top 6, cu 7 la top 7 si 8 la top 8. Trebuie tinut cumva cont si de faptul ca se joaca mai putine meciuri decat cu 8 participanti, deci dificultatea turneului scade putin.
La momentul actual media primilor 8 este 15.88 iar primilor 6 este 16.64, media primilor 4 + 7 +8 este 16.41. Asta ar insemna sa ai un coef de 1.95(calcul bazat pe primii 6) in loc de 2(bazat pe primii 8). Asta e worst case scenario. Eu zic ca putem sa lasam asa cum e mai ales ca nu cred ca o sa avem situatia asta.
Poate as umbla la punctele pt primele locuri in caz de participare redusa. Turneu in 7 -> 7 puncte primul loc, iar in 6 -> 6 puncte primul loc. Asta ca sa se reflecte ca au fost mai putine meciuri.
La cat de multi doritori sunt nu stiu cand o sa fie cazul de participare redusa.