Urmărește clipul video de mai jos pentru a vedea cum să instalezi siteul nostru ca o aplicație web pe pagina ta principală.
Notă: This feature may not be available in some browsers.
Da, cred ca stiu despre ce este vorba... Sistemul acesta, pe care l-am folosit, este utilizat de aproape 10 ani la concursurile de GO. Cred ca in acest sistem, cel realmente mai bun castiga. Daca eram clar mai bun decat Tibi, trebuia sa-l bat din nou si apoi jucam finala cu Mitica.mircea.garaz a spus:Un sistem asemanator s-a practicat la campionatul national individual,sistem pe care l-am aratat si regretatului Dan Leorda.Diferenta era ca un jucator care a pierdut un meci putea sa atinga cel mult locul trei!Sistemul era denumit eliminatoriu cu recalificari!
NU vreau sa intru in contre inutile, dar sisteme de concurs exista, vor mai exista si vor mai fi inventate, tocmai pentru ca este greu de crezut ca exista un sistem perfect. Totusi, in turneul de la Brăila (si in acest sistem de joc, in general) Cred ca Tibi a meritat victoria. Macar pt ca Mitica a fost fara infrangere pana in meciul cu Tibi, dar haideti sa vedem cu cine a jucat... Pe de alta parte, Tibi a facut mai multe victorii, sau asta nu conteaza? Eu cred ca da... Mai mult, Tibi a pierdut la mine, a revenit pe tabloul secundar, a ajuns sa joace iar cu mine, a castigat... Cred ca isi merita pozitia, desi mie nu-mi convineDan2 a spus:Acest sistem de joc este denumit in tenisul de masa ' eliminatoriu cu recalificari", asa cum spune si D-l Garaz;
Cred varianta utilizata de D-l Toma ca are, insa un mic defect; Castigatorul turneului trebuia sa fie D-l Cojocaru...(!)
Iata e ce: pentru ca sistemul pune fata in fata numai jucatori cu acelasi numar de infrangeri: cel care ramane singurul neinvins in turneu este castigatorul. Cel care are o singura infrangere (inclusiv cel din finala) devine ocupantul locului 2.
In mod normal, invingatorul din meciul Gaitan -Toma (cei doi fiind ultimii cu o singura infrangere pana in acel moment) trebuia sa fie pe locul II.
Asa zisa finala a fost singurul meci in care un jucator neinvins a jucat cu un jucator cu o infrangere.
Poate ca in jocul de GO exista si astfel de reguli, dar mie acest mod de finalizare a turneului mi se pare neprincipial.
S-au mai dezbatut avantajele si dezavantajele acestui sistem, si as relua numai doua dezavantaje:
1. lungeste timpul de joc in faza eliminatorie, aproape dublandu-l (de la aprox. 3-4 ore la 6-7), in conditiile lipsei de timp cu care suntem confruntati la fiecare turneu A.
2. Organizatorul va avea mult de lucru cu imperecherea jucatorilor, cu repartizarea lor la mese si gestionarea timpilor morti intre jocuri.
Utilizarea sistemului intr-o faza intermediara ( in locul grupelor superioare) ar crea confuzii; utilizarea in faza finala ar trebui sa se faca plecand de la 32 si nu numai pt primii 8.
Parerea mea este ca aventajul unui clasament "corect" este mai mic decat dezavantajele enumerate mai sus.
PS Clasamentul nu este clarificat complet, deoarece locurile 7-8 si 5-6 sunt departajate nu de jocul direct ci tot de pozitia ocupata de invingatorul in turneul de recalificare. ( situatie ambigua, deoarece se poate lua si pozitia celui care i-a invins in turneul principal, sau, de ce nu, in amandoua!)
Cred ca si Cristi are ceva dreptate, desi Tibi este fericit sa joace cat mai multrflash a spus:Sistemul de dublu-kockout nu prea poate fi folosit in locul grupelor superioare.
Chiar daca la prima vedere timpul de joc nu pare cu mult mai mare (14 meciuri fata de 12) lucrurile nu stau deloc asa. Gaitan Tiberiu a jucat 6 meciuri .... adica dublu fata de cat ar fi jucat in sistemul grupelor superioare. Tinand cont de timpii morti dintre meciurile sale se poate ajunge lejer ca sistemul sa dureze 3 ore si chiar mai mult fata de aproximativ 2 cat este acum. In plus cele 3 meciuri extra se vor simti cu siguranta in eliminatoriu.
2 persoane din 8 vor juca doar 2 meciuri .... nu prea mi se pare corect pentru ei.
Ar fi posibil sa folosim acest sistem in locul eliminatoriului simplu de 32 care este folosit acum. Va dura un pic mai mult, dar nu cu foarte mult deoarece in fazele finale deja o multime de mese stau degeaba.
Nu cred ca eventualele "aranjamente" la nivelul grupelor superioare constituie o problema majora (e posibil totusi sa ma insel pentru ca am avut grija sa nu ajung niciodata la mana altuia), iar acesta este singurul argument concret in favoarea acestui sistem fata de grupele superioare (cu toate ca si in acest sistem se pot face aranjamente, dar mai greu).