cum se prepara speed glue?

Am vazut la un moment dat in CORA(!?!) diluant pe baza de toluen concentratie 90% daca tin bine minte. A fost singura data cand mi-a sarit in ochi, dar de atunci nu am mai stat sa caut sa vad daca au.

Nasol daca ti-a sarit in ochi. Te cred ca nu mai ai ce cauta pe acolo....

Prenadezul folosit suporta un grad de dilutie de 1 la 2(o parte prenadez si doua parti diluant). Solutia rezultata este mai subtire, si dezlipirea fetelor e mai usoara. Dar cum prenadezurile de pe piata nu prea seamana unul cu altul, se poate experimenta gradul de dilutie pana ce se obtine efectul dorit. Cu cat gradul de dilutie creste, cu atat creste si efectul de speed glue. Dar atentie, o dilutie prea mare poate micsora pana la inutilizare, capacitatea de lipire a solutiei.

Eu zic sa o cotiti spre subiect si poate mai scoateti de undeva o reteta de lipici. Poate cineva a dat si de reteta lipiciului pe baza de apa?

Eu zic sa o cotiti spre subiect si poate mai scoateti de undeva o reteta de lipici. Poate cineva a dat si de reteta lipiciului pe baza de apa?
Cel pe baza de apa mi se pare ca seamana foarte mult cu aracetul...deci am putea sa plecam de la o cantitate oarecare de aracet si sa testam diferite combinatii folosind ca solvent pentru diluare apa...eventual sa incercam prima data proportiile de care ziceai tu de 1/3 (element activ) si 2/3 (solvent).

Nu, daca se intareste, e dur, inflexibil si chiar casant, asa ca iese din calcul.

Sigur aracetul nu contine latex, asa cum este cazul unui adeziv pe baza de apa.
Cum dl. Tigau produce adezivul Spring Fresh in Romania si acesta este mai bun decat oricare adeziv de marca, eu zic ca e mai putin important sa stii ce formula are un adeziv pe baza de apa, mai important este sa stii ce vrei de la el si sa-ti gasesti propria ta formula. Oricum, ma indoiesc de faptul ca oricine poate produce adeziv pe baza de apa la el acasa, amestecand 2-3 substante care sunt disponibile la magazinele de chimicale, asa cum este cazul cu speed-glue.

Deci...in concluzie...se merita sa lipim cu aceasta solutie(ma refer la lipiri permanente)?

subscriu ; pentru lipiri permanente ce solutie sa folosim? (permanente in sensul ca nu o data la 1,2 saptamani ,ci doar dezlipim fetele cand le inlocuim;ar fi ideal sa se curete usor )

daca doriti toluen va pot procura eu cam la 20 25 litru curat suta la suta !!
IERI AM AFLAT DE FAPT CARE ESTE PRETUL REAL PT UN LITRU !! 35 RON ! eu nu am nici un adaos la la el asa mil procura cineva si mie ! mi-a zis ca se gaseste greu si la cantitati mari trebuie aprobari speciale pt ca este un halucinogen este de fapt ca un drog daca se inhaleaza atentie !!!

Am vazut la Decat.lon ceva lipici cu pensula, artengo. Zice ca e lipici normal.
Au si fete, si lemne. In Grand Arena, Berceni.

din pacate sunt nevoit sa retrag oferta e prea coplicat sa fac rost de acest toluen si nu merita ! multumesc !

Am vazut la Decat.lon ceva lipici cu pensula, artengo. Zice ca e lipici normal.
Au si fete, si lemne. In Grand Arena, Berceni.
250 ml de adeziv Artengo costa 65 lei. Aceeasi cantitate de Spring Fresh costa 50 lei si este testat si se stie ca e bun.
Poate si Artengo e bun, dar asteptam verdictul unui cumparator.

OFF:spring fresh face legea, :D
va mai dau un sfat: Nu cumparati lipici TIBHAR, iti da mari batai de cap!!!
ON: Pana la urma daca fac 1:1 prenandez/si diliant 209 iasa un lipici destul de bun, sau nu???
care sunt timpii de uscare, si cate straturi trebuie sa dau?

Din ceea ce am experimentat ulterior, marind gradul de dilutie la 25%,(sau chiar 20%) pe langa o lipire f.buna, dezlipirea este mult mai usoara.

Back
Sus