cum se prepara speed glue?

Totuși, mare atenție când lucrați cu diluant. Este foarte ușor volatil și foarte inflamabil.

Si pute destul de rau ... dar pentru cine vrea senzatii tari este chiar mai bun decat speed-glue original.

No, io joc numa' cu butterfly, nu cu nylon ... ziceam de efecte si alte alea ... :)

Eu cand am folosit ceva simlilar ( poliadez cu diluant 209 ) n-am fost in stare sa lipesc nimic, se curbau fetele imediat si nu mai mergea lipitul de nicio culoare. Banuieste cineva de ce si ce pot face sa nu se mai intample asta?

Asa s-a intamplat si l-a mine. Am luat prenandez si nitrodiluant am preparat dar nici vorba sa se lipeasca, se faceau barca inspre topsheet si in momentul in care le lipeam pe lemn incepeau sa se dezlipeasca pe la margini. Am incercat mai multe combinatii cu prenandez mai mult/nitrodiluant mai putin sau invers, chiar si cu prenandez simplu, dar nu a fost chip sa se lipeasca. Banuiesc ca totusi ar trebui diluat cu altceva prenandezul pt ca si asa simplu are o cantitate mare de toluen care duce la curbarea fetelor, sau nu stiu care e problema...Plus de asta, dupa aceste incercari eram high complet ma luase ameteala :D

Din pacate, inainte de a lipi cu home-made pe fetele noi trebuie aplicate 2-3 straturi de speed-glue original, altfel intradevar nu stau lipite.

Speed glue autohton s-a preparat multa vreme cu toluen + cauciuc natural. Nici o alta combinatie nu este la fel de reusita.

Toluenul este extrem de volatil, deci dilata repede buretele, iar efectul este cam de 2-3 ore. Cauciucul natural, pe langa lipirea fetelor de lemn asigura si o elasticitate in plus pe care nu o vei intalni la alte materiale.

Atentie insa la preparare, cauciucul trebuie taiat in bucatele cat mai fine, altfel ai foarte mult de asteptat pana cand se dizolva in toluen.

Cand a aparut adezivul pe baza de apa, scriam asa: "Speed glue = Prenadez iar adezivul pe baza de apa = Aracet". Amandoua au ca agent de lipire, guma arabica, adica cauciucul. "Grosso modo", difera solventul. La Prenadez este volatil, la Aracet este apa (care are un grad de volatilitate mai mic). Daca va aduceti aminte, si la speed glue se efectua acea "PRIMARE", adica se dadeau cateva straturi pe fete (fara sa se lipeasca fata pe lemn), pentru a se acumula cauciuc, pentru ca din prima nu se lipea bine. Cu cat era mai subtire speed glue, cu atat era nevoie de mai multe straturi. Asa este si acum. Daca veti dilua Prenadezul 1/2, veti avea nevoie de multe straturi de PRIMARE. Daca veti sa nu se inconvoaie fetele prea tare la PRIMARE, dati doua-trei straturi de Prenadez nediluat pe ele si asteptati fetele sa revina la DREPT, dupa fiecare.
Iar ca sa nu le puneti "creierii pe moate" celor care sunt mai la inceput si nu se pricep, evitati expresii de genul "iau forma covrig", "stau ca o clatita", "se fac barca inspre" sau "se inconvoaie catre". Toate lasa loc de interpretari. Este mult mai usor de inteles expresia "concava cu buretele in sus" sau "convexa cu buretele in sus". :D

Asa s-a intamplat si l-a mine. Am luat prenandez si nitrodiluant am preparat dar nici vorba sa se lipeasca, se faceau barca inspre topsheet si in momentul in care le lipeam pe lemn incepeau sa se dezlipeasca pe la margini. Am incercat mai multe combinatii cu prenandez mai mult/nitrodiluant mai putin sau invers, chiar si cu prenandez simplu, dar nu a fost chip sa se lipeasca. Banuiesc ca totusi ar trebui diluat cu altceva prenandezul pt ca si asa simplu are o cantitate mare de toluen care duce la curbarea fetelor, sau nu stiu care e problema...Plus de asta, dupa aceste incercari eram high complet ma luase ameteala :D
salut...eu am lipit cel putin 3 palete numai cu prenandez.....merge de rupe locul....se curbeaza putin si nu e problema,se curbeaza intotdeauna spre topsheet...pui fata cu buretele in sus si 15-20 minute nu lipesti nimik.....intotdeauna dai prima data buretele cu adeziv,dupa aceea dai lemnul.....si dai un strat omogen si subtire.....nu are cum sa nu mearga decat daca te grabesti si lipesti cu adezivul ud...incepi lipirea de la maner spre capatul de sus al paletei....si roluiesti cu ceva cilindric.....eu folosesc o doza de sprey sau o sticla.....poti cumpara si o rola speciala daca ai bani...mai incearca sa vezi ca merge...

Ma indoiesc ca "se curbeaza catre topsheet" daca dai cu prenadez pe burete. Sunt absolut sigur ca devine convexa cu buretele in sus. ;)

Am vazut ca merge foarte bine sa primezi fata cu lipici pe baza de apa. Si pe urma sa vii cu speed glue. Sau si mai bine ca sa nu stai sa relipesti des (o sa fie aproape permanent efectul cam dupa al 5-lea tratament), bagi in fata 4-5 tratamente cu booster (in cazul meu 1-2 tratamente = ulei de parafina si celelalte 1-3 tratamente = primul ulei pe care imi pica mana si ochiul si il am la indemana in casa).

Daca s-ar gasi... as fi si eu foarte interesat! Din acelasi motiv. Nu lipirea, ci "intinderea" fetelor pentru a putea fi lipite cu adeziv pe baza de apa!

Eu am facut Speed glue din Prenlandez obisnuit si diluant s509 amestecat pe o scara de 1:1.Merge grozav doar cu un singur strat din aceasta "potiune" si efectul tine cam 2 zile.

toluen in concentratie mai mare decat in diluantii sus amintiti se mai gaseste pe undeva?!!
Am vazut la un moment dat in CORA(!?!) diluant pe baza de toluen concentratie 90% daca tin bine minte. A fost singura data cand mi-a sarit in ochi, dar de atunci nu am mai stat sa caut sa vad daca au.

Back
Sus