Cum s-a văzut Turneul Campionilor "Cupa Centenar" din punctul de vedere al Organizatorilor?
Eu, personal, am avut încredere încă de la început că acest
Eveniment nu poate fi decât o reușită, cu condiția ca la Alba Iulia toți factorii implicați să-și dea
m?nă cu m?nă și uniți în "
cuget și simțiri" să tragă căruța (Ferarri-ul AmaTur

) împreună, în aceiași direcție.
O dată convins Emi, că Domnul Pralea trebuie ajutat să-și ducă la îndeplinire planurile, au început telefoanele:
-sistem de joc;
-număr de participanți;
-număr de mese;
-tatonarea la Gewo pentru asigurarea logisticii;
-?nglobarea în desfășurătorul turneului a Festivității de Deschidere și a Mesei festive;
-vizite la fața locului: măsurare săli, identificare geamuri pentru umbrire, cronometrare trasee, etc.;
Primul hop de care
ne-am lovit a fost faptul că
nu reușeam să organizăm masa festivă și fazele finale în aceiași zi.
Propunerea de a muta fazele finale Duminică
ne-a luat prin surprindere pe toți. Multă lume spunea că jucătorii vin amestecați și în cazul în care un jucător din mașină se califică pentru meciurile de duminică, ceilalți nu o să vrea să-l aștepte. Ce facem cu ei? Am hotărât să mergem înainte cu această variantă și în cazul în care ne vom confrunta cu o asemenea situație să o rezolvăm punctual, cu ajutor la cazare, transport, etc.
Surpriza pentru noi toți a fost că acest mod de desfășurare a fost foarte bine primit de participanți, în special de cei care s-au calificat în fazele finale și au avut timp de odihnă.
Ba mai mult, ne-am trezit că inclusiv începătorii, care terminaseră concursul sâmbătă seara, au rămas până duminică, mulți dintre ei asist?nd la finale.
Cum a arătat ziua de duminică la Sala Universității? SUPERB!
- 32 de jucători la cele trei categorii (E/O/A) repartizați pe 20 de mese;
- arbitri, chiar și câte doi, la fiecare meci;
- cel puțin 10 cameramani, inclusiv unul profesionist de la televiziunea AB.Sport;
- cel puțin 100 fotografi, telefoanele mobile umpl?nd rețelele de socializare cu fotografiile dumneavoastră;
- live-uri la finale, filmate chiar din două unghiuri diferite;
- atmosferă incendiară la finalele celor 3 categorii;
- finala Elite-lor a avut o asistență record pentru AmaTur: 160 de persoane aplaudând cu frenezie un meci foarte spectaculos;
- festivitatea de premiere E/O/A, una dintre cele mai frumoase la care am participat, toți cei 160 de spectatori rămânând până la fluierul final al arbitrului;
- nici o persoană nu s-a pl?ns că a trebuit să rămână o zi în plus la Alba Iulia;
- ba mai mult, având parte de o zi de toamnă superbă, mulți au completat turneul cu itinerarii turistice, Cetatea Alba Carolina fiind pe primul loc.
A doua problemă cu care ne-am spart capetele a fost arbitrajul.
O dată rezolvată problema logistică, problema cu care ne confruntam era: Cum reușim să-i convingem pe participanți că trebuie să stea două meciuri la rând la masă, o dată să joace și o dată să arbitreze.
Fiind știut faptul că lumea vine să socializeze. La o bere, la o țigară, la un meci din colțul opus al sălii.
Am mers înainte cu arbitrajul, plecând de la premisa că o să avem refuzuri, o să avem discuții, o să avem rezultate trecute greșit. Toate remediabile.
Că o să meargă OK la Open și Avansați, cu ceva probleme la Elite (refuzuri) și probleme mari la începători (lipsă de experiență).
Dar că per total o să avem un procent de reușită de peste 50%, eventual 75% când îndrăzneam să fim mai optimiști.
Cum a arătat experiența Turneului cu arbitraj total? Senzațional!
La Avansați nu am avut nici un arbitru lipsă. Nu am avut nici o ?nt?rziere la masă. Nu au fost discuții între arbitri și jucători (o excepție nefăcând decât să confirme regula).
Când au început eliminatoriile prima întrebare pe care am primit-o a fost: Cine ne arbitrează?
Le-am răspuns că nu mai e nevoie de arbitru, întru-cât nu ne mai interesează setaverajul. Imediat am avut intervenții dintre cei care nu se calificaseră: Pot să arbitrez eu?
Toate meciurile din eliminatorii au avut arbitri. Incredibilă emulație!
Am înțeles că la fel a stat situația și la celelalte săli.
Duminică, la Sala Universității,
nu am avut suficiente mese de arbitraj pentru câți voluntari existau.
Am ajuns să avem finale AmaTur arbitrate de câte doi arbitri. Toată lumea din sală știa cât este scorul.
Vă felicităm pe toți pentru entuziasmul de care ați dat dovadă!
Ați reușit să ne surprindeți la maxim.
Jos pălăria, oameni buni!
Mulțumirile AmaTur România se îndreaptă către:
- Dl.
Dumitru Beltechi, neobositul manager al Turneului,
care nu cred că a dormit mai mult de 10 ore în intervalul Vineri, Sâmbătă, Duminică;
- Dl.
Florin Apian, care a dus din nou site-ul AmaTur la un alt nivel, suplinind astfel cu succes problemele apărute pe
www.tenisdemasa.ro de la interesul extraordinar al forumiștilor;
-
Dl. Dan Bodeanu, Dl. Tokos Pal, Dl. Claudiu Vela pentru modul în care au reușit să facă față grupelor inferioare și să posteze Live rezultatele. (Pe mine, unul, m-a epuizat ziua de sâmbătă. Eram mai puțin obosit când țineam singur un turneu cu 4 categorii, jucam și mai țineam și un turneu B prin telefon);
- Dl. Dan Chirap, Dl. Sorin Petrisor, cei care au suplinit Organizatorii tehnici când trebuiau să plece de la calculator;
-
Dl. Catalin Cozma, Dl. Florin Toma, Dl. Aurel Fratea, Dl. Kantor Imre Zoltan care au vegheat activ la buna desfășurare a turneului;
-
Dnei. Nicoleta Husar si Dnei. Amalia Turcanu, pentru ca si înainte, dar mai ales după turneu nu s-au sfiit să dea o m?nă de ajutor la făcut curat în sală;
Am reușit! împreună!
Nu pot spune însă, cum anticipează, unii dintre dumneavoastră, ca odată ridicat standardul
s-ar putea să nu mai reușim un viitor Turneu al Campionilor la fel sau chiar mai bun.
împreună suntem AmaTur!
.