Fan zhendong ALC (4 Cititori)

Gvg

rookie
junior
Scor reacție
28
Locație
Iași
AmaTur
Cei care detin un lemn Fan Zhendong ALC, imi puteti impartasi putin din experienta voastra cu acest lemn?
Comparatii cu alte lemne, ce fete ati avut/aveti pe el.

Multumesc, ma ajuta fiecare parere!

Salut!👋
Mie personal nu mi-a plăcut deoarece nu are vibrații, încercându-l pentru câteva sesiuni și turnee cu Zyre-03 de 2.7 pe ambele părți, deși experiența și tehnica nu mă recomandă, fiind o părere strict subiectivă (jucătorii de la Elite care l-au încercat au spus același lucru, că nu simți nimic datorită buretelui gros al Zyre-ului, deși dădeau topspin de fh și bh unde voiau în terenul advers). Totodată, l-am testat la un prieten cu D09C pe ambele părți și mi s-a părut mult mai controlabil dar m-am întors la FZD ZLC datorită vibrației, stabilității și senzației oferite, deși dwell time-ul este mai mare la ALC.
Probabil că este nevoie să aloci câteva luni pentru a te obișnui cu el, doar că eu n-am fost dispus din cauza lipsei vibrației.
Sper să te poată ajuta cei care au o experiență mai mare cu acest lemn pentru a-ți împărtăși și face anumite recomandări.
P.S.: Nu l-aș recomanda pentru nivelul Hobby-Avansați din AmaTuR.
Zi faină! 🫡

Pai si vibratiile cu ce ajuta?
Simti mai bine mingea?

Este o chestiune de preferință și obișnuință a fiecărui jucător, unii le preferă pe cele care nu vibrează în detrimentul celorlalte, dar eu personal nu simt mingea dacă nu simt vibrație când lovesc. Vibrații au în general lemnele all wood, inner carbon, ZLC-urile, până și Primorac Carbon Tamca 5000, din ce-am încercat și testat eu, comparativ cu ALC-urile.

până și Primorac Carbon Tamca 5000, din ce-am încercat și testat eu
Eu zic ca va inselati cand spuneti ca Primorac Carbon are vibratii care se simt. Din contra, frecvența (in Hz) de vibrație fiind foarte mare indică de obicei o lamă rigidă, dură și rapidă.
Cu cat frecventa (in Hz) de vibratie e mai mica se simte mai puternic vibratia in mana.

Asa ca Primorac Carbon e in categoria lemnelor "stiff" (rigid, inflexibil, țeapăn).

N-am cum să mă înșel din moment ce joc cu el de câteva săptămâni tocmai din această cauză, renunțând la FZD ALC, sau cel puțin așa-l simt și percep eu, poate datorită stratului de Hinoki mai gros și moale de la suprafață. 🤷‍♂️

Mai jos o comparatie cu alte lemne. Nu m-as fi bagat in seama daca nu as fi extrem de interesat de subiect, intotdeauna am cautat lemne fara vibratie resimtita de jucator.
Indicii de vibrație se referă la senzația jucatorului. Vp indică senzația primară (la nivelul manerului) care este transferată în palma jucătorului. Iar Vl este senzația la nivelul lamei. Este resimțită de degetul arătător sau degetul mijlociu al jucătorului.

butterfly-primorac-carbon-11.jpg

butterfly-primorac-carbon-12.jpg

Articolul complet aici:

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

• Back
    Sus