Fan zhendong ALC (1 Cititor)

Gvg

rookie
junior
Scor reacție
29
Locație
Iași
AmaTur
Cei care detin un lemn Fan Zhendong ALC, imi puteti impartasi putin din experienta voastra cu acest lemn?
Comparatii cu alte lemne, ce fete ati avut/aveti pe el.

Multumesc, ma ajuta fiecare parere!

Salut!👋
Mie personal nu mi-a plăcut deoarece nu are vibrații, încercându-l pentru câteva sesiuni și turnee cu Zyre-03 de 2.7 pe ambele părți, deși experiența și tehnica nu mă recomandă, fiind o părere strict subiectivă (jucătorii de la Elite care l-au încercat au spus același lucru, că nu simți nimic datorită buretelui gros al Zyre-ului, deși dădeau topspin de fh și bh unde voiau în terenul advers). Totodată, l-am testat la un prieten cu D09C pe ambele părți și mi s-a părut mult mai controlabil dar m-am întors la FZD ZLC datorită vibrației, stabilității și senzației oferite, deși dwell time-ul este mai mare la ALC.
Probabil că este nevoie să aloci câteva luni pentru a te obișnui cu el, doar că eu n-am fost dispus din cauza lipsei vibrației.
Sper să te poată ajuta cei care au o experiență mai mare cu acest lemn pentru a-ți împărtăși și face anumite recomandări.
P.S.: Nu l-aș recomanda pentru nivelul Hobby-Avansați din AmaTuR.
Zi faină! 🫡

• Like
Reacții: Gvg
Pai si vibratiile cu ce ajuta?
Simti mai bine mingea?

Este o chestiune de preferință și obișnuință a fiecărui jucător, unii le preferă pe cele care nu vibrează în detrimentul celorlalte, dar eu personal nu simt mingea dacă nu simt vibrație când lovesc. Vibrații au în general lemnele all wood, inner carbon, ZLC-urile, până și Primorac Carbon Tamca 5000, din ce-am încercat și testat eu, comparativ cu ALC-urile.

până și Primorac Carbon Tamca 5000, din ce-am încercat și testat eu
Eu zic ca va inselati cand spuneti ca Primorac Carbon are vibratii care se simt. Din contra, frecvența (in Hz) de vibrație fiind foarte mare indică de obicei o lamă rigidă, dură și rapidă.
Cu cat frecventa (in Hz) de vibratie e mai mica se simte mai puternic vibratia in mana.

Asa ca Primorac Carbon e in categoria lemnelor "stiff" (rigid, inflexibil, țeapăn).

N-am cum să mă înșel din moment ce joc cu el de câteva săptămâni tocmai din această cauză, renunțând la FZD ALC, sau cel puțin așa-l simt și percep eu, poate datorită stratului de Hinoki mai gros și moale de la suprafață. 🤷‍♂️

Mai jos o comparatie cu alte lemne. Nu m-as fi bagat in seama daca nu as fi extrem de interesat de subiect, intotdeauna am cautat lemne fara vibratie resimtita de jucator.
Indicii de vibrație se referă la senzația jucatorului. Vp indică senzația primară (la nivelul manerului) care este transferată în palma jucătorului. Iar Vl este senzația la nivelul lamei. Este resimțită de degetul arătător sau degetul mijlociu al jucătorului.

butterfly-primorac-carbon-11.jpg

butterfly-primorac-carbon-12.jpg

Articolul complet aici:

Mai jos o comparatie cu alte lemne. Nu m-as fi bagat in seama daca nu as fi extrem de interesat de subiect, intotdeauna am cautat lemne fara vibratie resimtita de jucator.
Indicii de vibrație se referă la senzația jucatorului. Vp indică senzația primară (la nivelul manerului) care este transferată în palma jucătorului. Iar Vl este senzația la nivelul lamei. Este resimțită de degetul arătător sau degetul mijlociu al jucătorului.

butterfly-primorac-carbon-11.jpg

butterfly-primorac-carbon-12.jpg

Articolul complet aici:
nu aveti si cu un fzd?

Ultima editare:
Cred ca va incurca termenii “high vibration” si “low vibration” care se refera la
- frecvente inalte (sunet ascutit, inalt)
- frecvente joase (sunet grav)

High/low nu se refera la senzatia de vibratie puternica/lipsa in mana jucatorului.
High vibration da senzatia de “fara vibratii”, iar low vibration da senzatia de “vibratie puternica) in mana jucatorului.

• Like
Reacții: Gvg
Din lemnele pe care le fabrica Butterfly la ora actuala, Primorac carbon, conform tabelului din link, are cele mai putine vibratii. Cu cat frecventa este mai inalta, vibratiile sunt mai mici. Ptr dl. Gvg: In tabelul din link, cu cat lemnele sunt plasate mai in dreapta, cu atat lemnul respectiv, are vibratii mai mici. Acolo puteti vedea si pozitia Fzd alc.

Deci sa inteleg ca un FZD ALC, este foarte asemanator la vibratii, ca un viscaria, timo boll.

Deci sa inteleg ca un FZD ALC, este foarte asemanator la vibratii, ca un viscaria, timo boll.
Da absolut , lemnele sunt 99% identice

Pareri personale :

Fara vibratii senzatia este ca joci pe de rost . Daca ai loviturile formate nu este o problema mare, o problema este cand iti formezi inca loviturile .
Vibratia te face sa intelegi mai bine cum ai lovit mingea si sa iti imbunatatesti jocul
Dar alc-urile au destule vibratii pt viteza lor ( timo boll alc vibreaza mai tare decat xiom stradivarius de ex )

Fetele influenteaza f mult vibratiile , de ex cu dignics05 vibreaza mult mai tare decat cu tenergy 05
Zyre03 reduc mult vibratiile dar parca si prind mingea f fain
Mai multe straturi de lipici la fel reduc vibratiile

Legat de viteaza .. ( momentan am 3 lemne cu aceleasi fete tenergy 05 - apolonia , freitas si timo boll alc
Cu toate ca apolonia este cel mai lent si cu cele mai multe vibratii in meciuri obtin cam cele mai slabe rezultate pt ca nu pun presiune pe adversar !
Dar la antrenamente cumva ma ajuta la perfectionarea tehnicii !

- Eu cel mai important la un lemn consider mentinerea unui throw angle indiferent de forta cu care lovesti !
De ex : lemnele rigide tind cu cat mai tare lovesti cu atat din ce in ce sa arunce mai jos iar cele flexibile sa necesite sa inchizi tot mai mult unghiul paletei cu cat impactul cu mingea este mai puternic .
Aici cred ca timo boll alc un avantaj major ! Fata de lemne mai moi sau mai tari . Este f stabil legat de throw angle si arcul creat ( in combinatie cu tenergy05 cel putin )

Urmatorul lemn pe lista de cumparaturi ar fi primorac carbon :) revin cu o parere .
Postarea a fost unită automat:

Legat de spicificatii : frecventa de vibratie are legatura cu duritatea lemnului cat de plin/solid este. Lemnele mai lente suna mai a gol ( frecventa redusa ) iar lemnele rapide frecventa ridicata

Sunt si lemne rapide care vibreaza mai mult decat lemne all wood . Petr korbel de ex este all wood si vibreaza destul de putin , mai putin decat Apolonia de exemplu

Ultima editare:
Salutare ! Personal nu am avut un FZD, dar ce cred ca pot spune este faptul ca un lemn care nu transmite vibratii este cel care adauga putere si stabilitate mingii cand este lovita. De exemplu, vreau sa punctez faptul ca am avut ocazia sa joc cu cineva care are un Xiom Axelo din 2014. Lemnul este extraordinar de rigid/stiff, nu simti mai nimic in el, este jucat impreuna cu Omega IV Pro, iar servele acelui om la o prima vedere nu par puternice, dar dat fiind faptul ca lemnul absoarbe orice vibratie, spinul pe care-l preia mingea e mult mai puternic de cat pare la o prima vedere. De asemenea, atat eu cat si alti prieteni am incercat sa-i scoatem o serva prin topspin si toate au avut acelasi deznodamant, luau mai mult spinul lui side decat al nostru full top rapid. Chiar as vrea sa-mi zica cineva priceput un contrariu la aceasta teorie pe care nu doar eu am simtit-o.

Subiecte similare

Utilizatori care vizualizează acest subiect

• Back
    Sus