Întreabă-l pe Durdun (www.pingpongshop.ro)

Se pare ca s-a inteles total gresit. Eu am spus sa cumperi o iarba, sa faci o paleta si sa o dai partenerului/lor cu care joci sa inveti cum se joaca impotriva acesteia, nu sa joci tu cu ea.

Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk

Domnule Durdun ,multumesc de sfaturi.
Epoca de acum e cea a tehnologiei.Daca nu te adaptezi la tehnologie nu mai supravietuiesti.
Am confectionat zilele trecute o prostioara de felul asta paleta-BH-giant dragon dragon talon cu tepi lungi,FH-joola 4 you ,lemn no name.
Am fost uluit sa vad cum pleaca mingea din rever,jucand cu ea.Fascinatia s a transformat in bucurie vazand cum castig puncte si cum imi vine mingea inapoi saltata.
O sa continui sa ma antrenez cu ambele palete.In turneu am sa distrug softul cu soft si iarba cu iarba.E singura metoda.Sa le platesti fiecaruia cu moneda cu care iti platesc ei.

Si asta s ar putea intampla.Insa jocul nu se mai transeaza in favoarea celui cu iarba.Imi fac si eu un avantaj asa cum si a facut el jucand cu tzepi.
O sa salte si el mingea din iarba mea asa cum o saltam su inainte.Si atunci il plesnesc cu forehandul.

- - - Updated - - -

Sau exista riscul sa adormim amandoi la masa plimband mingea la infinit de la unul la altul.
O sa am o cafea langa mine sa mai sorb din ea din cand in cand.Daca ma trezesc primul imi trec 3-0.

S ar parea ca nu.Eu imi iau cafeaua langa masa de tenis ,o perna sa ma fac comod,vreun roman politist.
Daca atipesc cu paleta in mana asta e.Nu merge sportul asta domnule,e greu de tot.

Nu mai confundati "ierburile" (Long Pimples) cu fetele interzise ! Nu toate fetele Long Pimples sunt interzise.
Joo Se Hyuk nu foloseste fata banata ITTF pe rever. El face aparare clasica de la semidistanta si distanta. Fata cu care joaca Joo pe rever are comportament previzibil.
Ceea ce deranjeaza la fetele banate ITTF folosite in jocul scurt de blocare de langa masa :
-efectul "disturbing"(dezordonat);
-returul "wobbling" (in zigzag);
-returul "unpredictable"(imprevizibil), pentru aceeasi lovitura fiecare mingie e returnata diferit.

Ultima editare:
Foarte buna observatia.Paleta mea are aprobare, pe fața de paleta apare sigla ITTF.Tot raman la parerea ca sare ca naiba din ea.

Buna seara!

Felicitari pentru initiativa si multumiri pentru ajutor si sfaturi.
De curand (8-10 luni), am incrput sa joc ca amator, cateva ore saptamanal tenis de masă. In ultima vreme am inceput sa ma si documentez despre una alta... Adica , vreau sa incep sa si invat (despre) acest sport.
Pana acum am jucat cu o paleta stock, Donic Schildkrot CARBOTEC.
De curand am primit o alta paleta , cu lemn Donic Waldner Carbon Senso cu fete Joola Express Ultra (40-006) si pe FH si pe BH scrie acelasi lucru, difera doar culoarea.

1. Joc mixt dar orientat in special spre atac, asa mi-as dori sa ma formez si asa incerc sa joc.
2. Folosesc in special FH ptr atac ,dar atac si cu si BH. Pe BH sunt mai rapid, dar nu prea pot ataca decat cu lovituri mai drepte. Am probleme pe BH la mingile taiate.
Cu FH controlez mai bine taiatele si servesc tot cu taiate.

3. Ce lemn ar trebui sa folosesc?
Ce fete?

Multumesc mult!

Trimis de pe al meu C6603 folosind Tapatalk

salut
am 2 intrebari:
1.la topspinul de fh, de multe ori lovesc cu varful paletei(partea opusa manerului) si ratez lovitura. nu reusesc reglajul. este de la paleta / mana??ce ar treb sa incerc?
2.o paleta cu maner curbat m-ar putea ajuta sa lovesc mai bine si topspin de bh?
multumesc

Buna seara!

Felicitari pentru initiativa si multumiri pentru ajutor si sfaturi.
De curand (8-10 luni), am incrput sa joc ca amator, cateva ore saptamanal tenis de masă. In ultima vreme am inceput sa ma si documentez despre una alta... Adica , vreau sa incep sa si invat (despre) acest sport.
Pana acum am jucat cu o paleta stock, Donic Schildkrot CARBOTEC.
De curand am primit o alta paleta , cu lemn Donic Waldner Carbon Senso cu fete Joola Express Ultra (40-006) si pe FH si pe BH scrie acelasi lucru, difera doar culoarea.

1. Joc mixt dar orientat in special spre atac, asa mi-as dori sa ma formez si asa incerc sa joc.
2. Folosesc in special FH ptr atac ,dar atac si cu si BH. Pe BH sunt mai rapid, dar nu prea pot ataca decat cu lovituri mai drepte. Am probleme pe BH la mingile taiate.
Cu FH controlez mai bine taiatele si servesc tot cu taiate.

3. Ce lemn ar trebui sa folosesc?
Ce fete?

Multumesc mult!

Salut!
Lemnul este foarte bun, pastreaza-l. Daca ti se pare prea rapid, incearca un Yasaka Sweden Classic, Donic WALDNER EXCLUSIVE AR+, Primorac Off-.

Joola Express Ultra este un short-pips (Sandwich) de atac, care te sileste sa ataci cu lovituri drepte si mai putin cu spin. De fapt, fetele sunt create special pentru jocul de atac drept. Daca vrei sa incerci sa joci si spin, schimba fata de la FH cu una lisa, de exemplu Yasaka Rakza 7 soft, Donic Bluefire M2 sau M3, Victas Stiff (duritate medie) sau Limber (mediu-moale) etc., grosime 2.0. Vei putea sa generezi si sa stapanesti mai mult spin decat cu sandwich-ul.

Aceeasi problema si la BH: nu poti ataca decat cu lovituri drepte pentru ca sandwich-ul este special pentru asta. Daca vrei spin, schimba cu o fata lisa. Daca e asa, ia aceeasi fata lisa si la BH.

Eventual, ia paleta unui partener sau cere o paleta in sala in care joci si vezi cu ce fete te descurci mai bine, inainte de a cumpara ceva.

- - - Actualizat - - -

salut
am 2 intrebari:
1.la topspinul de fh, de multe ori lovesc cu varful paletei(partea opusa manerului) si ratez lovitura. nu reusesc reglajul. este de la paleta / mana??ce ar treb sa incerc?
2.o paleta cu maner curbat m-ar putea ajuta sa lovesc mai bine si topspin de bh?
multumesc

Salut!
Nu e paleta de vina. Mana se adapteaza la paleta dupa o perioada. Paletele cu manerul curbat avantajeaza una dintre parti (FH sau BH) in detrimentul celeilalte. Cel mai bine e sa ai o paleta neutra, cu manerul simetric.
Daca ratezi topspinul de FH cand iei mingea pe varf ar putea fi din mai multe cauze:
- nu indoi genunchii suficient, stai prea sus, mana este cu cotul mai sus ca incheietura in momentul loviturii - poti sa dai rama, sa nu controlezi directia, spinul - dai la nimereala.
- nu lovesti mingea in urcare sau in cel mai inalt punct sau o lasi sa treaca pana in dreptul corpului - mingea este in coborare, iar lovitura, desi poate avea mult spin, este lenta, intrucat trebuie sa ajunga pe masa. Daca mingea a ajuns deja in dreptul corpului tau, este prea tarziu pentru a o mai lovi eficient cu varful paletei -> loveste mingea inainte ca ea sa ajunga asa de aproape, pe cat posibil in timp ce ea urca sau chiar in cel mai inalt punct, dar nu dupa.
- mana este incordata pe durata intregii lovituri - paleta nu are suficienta viteza la momentul contactului cu mingea -> desi lovitura este cu varful (corect), spinul generat este minim -> mingea merge in fileu. Tine mana relaxata pana cu putin timp inainte de contactul propriu-zis si incordezi incheietura atunci.
- tehnica ta nu este foarte buna si ai o paleta rigida, care nu "tine" mingea suficient - cauta una mai lenta, care sa-ti permita sa ajustezi lovitura din mers.

Ca idee, incearca sa iei cateva orea cu un antrenor care sa-ti spuna unde gresesti.

Salut, de curând am achiziționat o fata kokutaku tuple 110 de 2.2mm neagră si o folosesc pe un lemn butterfly kumpuru pe BH , vreau sa încerc sa joc si cu fata de tip senvis , mă poate ajuta cineva cu niște sfaturi eventual cu unele tehnici de joc cu acest cauciuc? Sau dacă a jucat cineva cu ea sa îmi spună cum se comporta la joc. Mentionez ca pana acum am jucat doar cu fete lise. Cu respect Cristi

Buna seara dle. Durdun!

De cateva saptamani incerc sa ma hotarasc asupra unui setup potrivit pt. mine. Cum am scris si mai sus de aprox 10 luni, am inceput sa joc ca amator, cateva ore saptamanal tenis de masă.
Incerc sa ma hotarasc asupra unui setup potrivit pt. nivelul meu cu care sa joc pentru cateva luni macar.

Pana acum am incercat:

- la recomandarea cuiva un Butterfly Timo Boll All+ cu Tackiness Drive 2mm pe FH
Tackiness Chop 2mm pe BH

- lemn Donic Waldner Carbon Senso cu fete Donic Desto F3 2mm si pe BH si pe FH.

-lemn Butterfly Zhang Jicke cu Blue Fire M3 pe FH si STIGA Boost TC pe BH.

Care setup ar fi cel mai potrivit pentru mine din punctul dvs. de vedere?

(Joc mixt dar orientat in special spre atac)

Precizare post anterior:
Donic Desto F3 sunt varianta Big Slam

Buna seara dle. Durdun!

De cateva saptamani incerc sa ma hotarasc asupra unui setup potrivit pt. mine. Cum am scris si mai sus de aprox 10 luni, am inceput sa joc ca amator, cateva ore saptamanal tenis de masă.
Incerc sa ma hotarasc asupra unui setup potrivit pt. nivelul meu cu care sa joc pentru cateva luni macar.

Pana acum am incercat:

- la recomandarea cuiva un Butterfly Timo Boll All+ cu Tackiness Drive 2mm pe FH
Tackiness Chop 2mm pe BH

- lemn Donic Waldner Carbon Senso cu fete Donic Desto F3 2mm si pe BH si pe FH.

-lemn Butterfly Zhang Jicke cu Blue Fire M3 pe FH si STIGA Boost TC pe BH.

Care setup ar fi cel mai potrivit pentru mine din punctul dvs. de vedere?

(Joc mixt dar orientat in special spre atac)

Salutare,

Dupa cum ti-a raspuns si Cristi si ti-a recomandat un lemn fara carbon etc, din cele mentionate de tine mai sus ,cel mai bun ar fi Timo Boll ALL+ cu fetele Donic Desto F3 Big Slam (se uzeaza destul de repede) Donic Bluefire M3 (mai durabile), Stiga Boost TC, fete moi in general.
Restul tine de antrenament.

Spor la treaba !

Buna ziua,
Sper sa fiu scurt...Incerc sa joc ofensiv(cam ce pot la cei 50 de anisori!),mai mult pe rever,aproape de masa..Am o paleta luata de pe site ,lemn XIOM CHAMPION PROCARBON,OFF +,si fete YANUS DF ,2.0 mm,pe ambel parti.Eram curios daca ati testat lemnul,(are maner drept si putin cam scurt), si as dori mai mult control si spin pe FH,nu prea reusesc lovituri de topspin de acolo,de obicei ma apar,taiat, iar pe BH mai mult spin si vitez..Ceva din gama XIOM ati puea sa0mi recomandati? Cu multumiri anticipate!

- - - Actualizat - - -

Tot eu..Da,si niste ochelari mai puternici n-ar strica !Poate nimeresc tastatura asta unde trebuie....

Buna ziua,
Sper sa fiu scurt...Incerc sa joc ofensiv(cam ce pot la cei 50 de anisori!),mai mult pe rever,aproape de masa..Am o paleta luata de pe site ,lemn XIOM CHAMPION PROCARBON,OFF +,si fete YANUS DF ,2.0 mm,pe ambel parti.Eram curios daca ati testat lemnul,(are maner drept si putin cam scurt), si as dori mai mult control si spin pe FH,nu prea reusesc lovituri de topspin de acolo,de obicei ma apar,taiat, iar pe BH mai mult spin si vitez..Ceva din gama XIOM ati puea sa0mi recomandati? Cu multumiri anticipate!

- - - Actualizat - - -

Tot eu..Da,si niste ochelari mai puternici n-ar strica !Poate nimeresc tastatura asta unde trebuie....

Va salut!
Paleta pe care o aveti este configurata gresit de la bun inceput. Lemnul OFF+ este rigid, rapid si este destinat unui stil de joc ofensiv, care nu include defensiva decat in cazul in care nu mai merge altceva. Prin contrast, fetele Yanus sunt destinate unui joc defensiv. Totusi, combinatia este nefericita, intrucat lemnul nu permite corectarea erorilor in unghiul paletei,, iar fetele nu permit un atac suficient de puternic. Per total, paleta nu are control, nu are un simt placut si, desi produce spin bun, necesita o tehnica nu doar foarte buna, dar si adaptata la ea in mod special.
Din cate spuneti, aveti un stil care este predominant defensiv cu FH si mixt cu BH. Va recomand un lemn ALL+ pana la OFF- (Xiom Aria Light, de exemplu) si pentru inceput, pastrati fata Yanus la FH si inlocuiti fata de la BH cu o fata Xiom din gama Elite sau Europe pentru o viteza mai mare si spin bun, cu grosimea de 2.0, nu max.

Va salut!

cer si eu o parere .. sa cam uzat fata mea de forehand T05 si as dori sa incerc ceva mai nou ...T80 , a incercat cineva care a jucat cu lemn TBS pe fh cu T05 si cu modelul T80 ? cam in ce consta diferenta intre T05 si T80 ? (ma intereseaza mai mult , daca este inferioara pentru jocul de inceput .. serviciu..deschidere si preluare , cum se simte pe TBS ? Multumesc!

Va rog daca veti avea timpul necesar sa-mi spuneti ce parere aveti despre setup-ul din semnatura si daca el este bun pentru un incepator care vrea sa-si formeze in timp un stil de joc ofensiv. Va multumesc.

Back
Sus