Buna seara!
Felicitari pentru initiativa si multumiri pentru ajutor si sfaturi.
De curand (8-10 luni), am incrput sa joc ca amator, cateva ore saptamanal tenis de masă. In ultima vreme am inceput sa ma si documentez despre una alta... Adica , vreau sa incep sa si invat (despre) acest sport.
Pana acum am jucat cu o paleta stock, Donic Schildkrot CARBOTEC.
De curand am primit o alta paleta , cu lemn Donic Waldner Carbon Senso cu fete Joola Express Ultra (40-006) si pe FH si pe BH scrie acelasi lucru, difera doar culoarea.
1. Joc mixt dar orientat in special spre atac, asa mi-as dori sa ma formez si asa incerc sa joc.
2. Folosesc in special FH ptr atac ,dar atac si cu si BH. Pe BH sunt mai rapid, dar nu prea pot ataca decat cu lovituri mai drepte. Am probleme pe BH la mingile taiate.
Cu FH controlez mai bine taiatele si servesc tot cu taiate.
3. Ce lemn ar trebui sa folosesc?
Ce fete?
Multumesc mult!
Trimis de pe al meu C6603 folosind Tapatalk
Salut!
Lemnul este foarte bun, pastreaza-l. Daca ti se pare prea rapid, incearca un Yasaka Sweden Classic, Donic WALDNER EXCLUSIVE AR+, Primorac Off-.
Joola Express Ultra este un short-pips (Sandwich) de atac, care te sileste sa ataci cu lovituri drepte si mai putin cu spin. De fapt, fetele sunt create special pentru jocul de atac drept. Daca vrei sa incerci sa joci si spin, schimba fata de la FH cu una lisa, de exemplu Yasaka Rakza 7 soft, Donic Bluefire M2 sau M3, Victas Stiff (duritate medie) sau Limber (mediu-moale) etc., grosime 2.0. Vei putea sa generezi si sa stapanesti mai mult spin decat cu sandwich-ul.
Aceeasi problema si la BH: nu poti ataca decat cu lovituri drepte pentru ca sandwich-ul este special pentru asta. Daca vrei spin, schimba cu o fata lisa. Daca e asa, ia aceeasi fata lisa si la BH.
Eventual, ia paleta unui partener sau cere o paleta in sala in care joci si vezi cu ce fete te descurci mai bine, inainte de a cumpara ceva.
- - - Actualizat - - -
salut
am 2 intrebari:
1.la topspinul de fh, de multe ori lovesc cu varful paletei(partea opusa manerului) si ratez lovitura. nu reusesc reglajul. este de la paleta / mana??ce ar treb sa incerc?
2.o paleta cu maner curbat m-ar putea ajuta sa lovesc mai bine si topspin de bh?
multumesc
Salut!
Nu e paleta de vina. Mana se adapteaza la paleta dupa o perioada. Paletele cu manerul curbat avantajeaza una dintre parti (FH sau BH) in detrimentul celeilalte. Cel mai bine e sa ai o paleta neutra, cu manerul simetric.
Daca ratezi topspinul de FH cand iei mingea pe varf ar putea fi din mai multe cauze:
- nu indoi genunchii suficient, stai prea sus, mana este cu cotul mai sus ca incheietura in momentul loviturii - poti sa dai rama, sa nu controlezi directia, spinul - dai la nimereala.
- nu lovesti mingea in urcare sau in cel mai inalt punct sau o lasi sa treaca pana in dreptul corpului - mingea este in coborare, iar lovitura, desi poate avea mult spin, este lenta, intrucat trebuie sa ajunga pe masa. Daca mingea a ajuns deja in dreptul corpului tau, este prea tarziu pentru a o mai lovi eficient cu varful paletei -> loveste mingea inainte ca ea sa ajunga asa de aproape, pe cat posibil in timp ce ea urca sau chiar in cel mai inalt punct, dar nu dupa.
- mana este incordata pe durata intregii lovituri - paleta nu are suficienta viteza la momentul contactului cu mingea -> desi lovitura este cu varful (corect), spinul generat este minim -> mingea merge in fileu. Tine mana relaxata pana cu putin timp inainte de contactul propriu-zis si incordezi incheietura atunci.
- tehnica ta nu este foarte buna si ai o paleta rigida, care nu "tine" mingea suficient - cauta una mai lenta, care sa-ti permita sa ajustezi lovitura din mers.
Ca idee, incearca sa iei cateva orea cu un antrenor care sa-ti spuna unde gresesti.