Poze echipament

Vali, eu nu inteleg cum poti sa joci tu daca schimbi asa de des paletele... :shock: nu cred ca ai timp sa te acomodezi ca lumea, sa intelegi pe deplin combinatia lemn/fete ceea ce dureaza deobicei multe luni de antrenament... :roll:

Eu am in cap un anume stil de joc pe care incerc sa il fac. Pentru ca joc foarte des , am posibilitatea sa testez zic io destul de bine o combinatie , sa vad daca mi se potriveste sau nu. Unele dintre paletele ce au poze aici sunt date . De pilda Galaxy MC-2 nu mi se potrivea - era altfel de cum credeam ...

De luat imi iau doar fete low-throw (care dau o traiectorie mai dreapta mingii) si lemne rigide (Galaxy 896 e o exceptie dar nu e foarte flexibila). Pe forehand kinezeasca , iar pe rever poate sa fie si din asta nelipicioasa. Acuma de curand am vazut ca ma inteleg foarte bine cu Sriver - desi sare mai sus din ea , dar cum tin paleta inkisa pe rever se compenseaza. A fost o intamplare, nu avusesem o fata la indemana..
Daca skimb setup-urile nu le skimb radical asa ca ma acomodez destul de usor cu ele. De regula ma informez destul de bine inainte sa imi iau ceva.

Mai am o teorie : jucand doar cu un setup ajungi sa te adaptezi asa mult la ekipament incat incepi sa faci miscari gresite , sa "inventezi" lovituri. Asa incat mai am un ekipament doua , de backup (de exemplu pun o fata euro pe forehand) si joc cu el vreo doua zile si vad ce probleme s-au mai ivit ...

Vali, daca nu am face "miscari grasite" nu s-ar mai termina niciodata un punct :lol: :lol: :lol:

Vali, iar m-ai facut curios :wink:

Nici eu nu sunt cuminte :twisted:
Lumea "materialelor" e inca si mai ispititoare pentru experimente !

Fiecare iarba e diferita, nici anti-urile nu sunt la fel...

Eu duc la sala cel putin 4 palete cu diferite combinatii: iarba lisa, iarba rugoasa, sandwich, anti, soft : aleg arma in functie de adversar.
Complicat de jucat eficient cu fiecare, dar distractia e maxima :twisted:

Asa ca vrind-nevrind, am invatat sa dau si topspin cu antispinul :lol:

Apropo, ati incercat vreodata combinatii (exotice) gen iarba+iarba, anti+anti sau iarba+anti ?

daca tot e vorba de inadaptati, inconsecventi si intr-o permanenta cautare ... aveti un alt exemplu in persoana mea ...
:roll: :roll:

de jos in sus :
1. Boll Spirit
2. Bty Hinoki Shake Speedy
3. Bty Coferlait
4. Nittaku Septear
5. Nittaku Acoustic

pentru cei mai curiosi, pot pune si niste foto cu fiecare :P

Numai lemne pe cinste! Da-ne te rog cate o calitate prin care fiecare lemn iese in evidenta.

VISCO a spus:
Numai lemne pe cinste! Da-ne te rog cate o calitate prin care fiecare lemn iese in evidenta.

Nu ne da , ca facem paguba in buzunare ! :lol:

ba da, ca ne mai creste putin adrenalina; cat ma priveste eu am buzunarele mai mici si doar ma inrosesc in :oops:

Banda aia pe miner strica tot aspectul; nu va incomodeaza la joc?

pai aici vorbim de pasiune / hobby ... etc ... in nici un caz de buzunare :D

in legatura cu grip-u de pe maner, nu e vorba de aspect ci de "manevrabilitate"
ma incomodeaza ca manerul e prea subtire (Boll e anatomic si Coferlait e concav) si ma deranjeaza in palma, nu prea pot sa le tin altfel cum imi place ... poate am eu mana prea mare :P

un scurt review la Acoustic l-am facut in topicul despre donic Carbo off- http://www.tenisdemasa.ro/forum/viewtopic.php?t=1185

Boll - cred ca-l cunoasteti toti - lemn elastic,cam moale, bun la toate, control excelent, dar mie imi plac cele cu ceva mai mult tempo si ceva mai dure

Coferlait - pot sa zic ca e o combinatie de Boll Spirit cu Primo Carbon.
e Hinoki cu arylate carbon.
lemnul e dur, are cel mai bun control dintre toate, excelent la contre si mie mi se pare, cu toate ca pe hartie e sub Boll ca tempo ... ei, culmea, merge mai bine ca asta la aproape orice, da mai ales de la distanta unde Bollu meu e cam "puturos"

Septear - foarte asemanator la joc cu Acoustic, e numai hinoki, putin mai gros si mai dur ... Acoustic imi place cel mai mult datorita "senzatiilor" transmise din contactul cu mingea

H.S. Speedy - asta e ultimu venit in club - inca nu l-am incercat suficient (am jucat numa o data sau de doua ori cu el) si ma abtin inca de la verdicte.
ce e clar, dupa cum spune numele, cam vibreaza ... shake, baby, shake :twisted:

am uitat ca mai am un Bty Kiso Hinoki VII - pe asta l-am pus deoparte din motive de "compatibilitate"
e un lemn mic si mi s-a parut ca respinge destul tare
asta e perfect pentru cine joaca langa masa si de pe masa, ideal la "pocnit" :D
l-am lasat in primu rand ca toate fetele erau mult prea mari pentru el, vibrau si am renuntat sa le tai

in concluzie, pasiunea inainte de toate !

O intrtebare: la Acoustic, straturile exterioare sunt mai groase (1sau>1mm)? Intreb asta deoarece am obsevat ca lemnele care au aceste straturi mai groase, au un control mai bun, indiferent de viteza iar senzatia subiectiva este de stabilitate si omogenitate in lovituri. Din foto nu pot sa-mi dau seama prea bine deoarece exact zona vazuta perpendicular este tesita pt confort la manipulare.

Orza Catalin a spus:
banda aia de pe maner iti "fura" din caracteristicile lemnului....

Depinde , daca manerul este prea subtire in palma trebuie sa il mai ingrosi. De asemenea poti sa imbunatatesti echilibrul lemnului cu ceva extragreutate pe maner. Fiecare cum simte mai bine ...

Asa e, fiecare cum se simte mai bine, mie unu nu imi place de loc banda aia. Eu nu tin paleta strans in mana decat atunci cand atac, si poate de aceea nu imi transpira nici mana. Ca o fi bine sau nu, asa m-am obisnuit.

Nici mie nu imi place banda desi joc si tenis de camp si sunt obisnuit cu ea. De aceea mi-am tot cumparat lemne pana am gasit unul cu maner sa imi placa asa incat sa nu folosesc banda...

In legatura cu banda (grip) nici mie nu imi place (nu joc cu grip) insa am observat ca ajuta in eliminarea vibratiilor.Daca ai un lemn si vibreaza deranjant il poti linisti cu un grip.Salutare!

Pun si eu niste poze cu paletele mele. Imi cer scuze pentru calitatea lor (sunt facute cu telefonul). Paletele sunt urmatoarele:
1. Butterfly Viscaria Light + 2 x Andro EX-8
2. DHS Magician E-2 ALL+ si fete 2 x DHS PF-4
Sunt foarte incantat de amandou paletele.

Back
Sus