Probleme de logica

Sters, am aberat fara sa citesc bine

Later edit, dupa pus picioarele in apa rece:

Amesteca sticlele 1 2 3 ptr jucatorul 1 si sticlele 3 4 5 ptr jucatorul 2.
Daca fug amandoi, sticla rea e 3. Daca fuge doar unul, raman doua sticle suspecte, 1 2 sau 4 5 ( ptr ca 3 e clar buna).
In acest caz, jucatorul ramas e servit cu una din sticlele suspecte si se vede ce face. Daca fuge si el a nimerit o pe cea rea, daca ramane la masa, cealalta e cu necaz.

Daca niciunul nu fuge la buda, le face un nou amestec: 6 7 ptr jucatorul 1 si 7 8 ptr jucatoril 2.
Daca amandoi pleaca la baie, sticla rea e 7. Daca doar unul e cufurit, sticla rea e 6 sau 8, dupa caz. Daca amandoi raman linistiti la masa, sticla cu pricina e 9.

In orice varianta, jucatorul care nu isi ia paleta cu el la veceu si-o gaseste fara fetele Tenergy...

Ultima editare:
Cred ca ai raspuns la misto, nu?
Daca nu s-a inteles , doar la cei 2 le da sa bea vin.
Am modificat , in loc de otrava am pus laxativ ca sa nu moara tot amaturul :))

Pai normal ca la misto.
Tie ti se pare ca se poate raspunde serios? 😃

Edit: uite ca subsu a rezolvat problema. Mie tot mai buna mi se pare solutia mea, pentru a bea niste vin cu prietenii in liniste 😄

Pai normal ca la misto.
Tie ti se pare ca se poate raspunde serios? ��

Edit: uite ca subsu a rezolvat problema. Mie tot mai buna mi se pare solutia mea, pentru a bea niste vin cu prietenii in liniste ��

:))
Buna solutia lui Subsu. Solutia ta e mai buna de la 27 de sticle in sus :))

Un răufăcător nebun te obligă să joci cu el ruleta rusească.
?n cilindrul revolverului sunt trei gloanțe, în camere consecutive.
Revolverul are șase camere pentru gloanțe.
La începutul jocului, cilindrul revolverului este ?nv?rtit o singură dată.
Apoi, arma va fi pasată între voi (tu și răufăcător) până când va elibera un glonț.
Răufăcătorul te lasă să alegi dacă vrei să fii primul sau al doilea care trage.
Ce ai alege, pentru a avea mai multe șanse să răm?i în viață?

Explică răspunsul.

Combinatii posibile:
T-traiesc
G-Mor

1. TTTGGG
2. TTGGGT
3. TGGGTT
4 GGGTTT
5 GGTTTG
6 GTTTGG
Daca aleg sa fiu primul trăiesc in combinatiile: 1 si 3, adica 33%
Daca aleg sa fiu al doilea trăiesc in combinatiiele 2,4,5 si 6, adică 66%

Vom considera, convențional,că dacă omul nu mănîncă 7 zile (o zi – 24 de ore) sau nu doarme 7 zile, atunci el va muri. Fie că un om o săptăm?nă n-a mîncat și n-a dormit. Ce el trebuie să facă în primul rând către sf?rșitul a 7-ei zile: să mănînce sau să doarme, ca să rămână viu?

Sa manance bine si printre mancare sa bage si niste somnifere extrem de puternice.

Sa manance bine si printre mancare sa bage si niste somnifere extrem de puternice.

Omul nu poate simultan și dormi și mînca. De aceea termen de 7 zile după somn și după mîncare vine în timp diferit. Deci, omul trebuie să facă fix aceea, ce el făcea o săptăm?nă în urmă: a dormit sau a mîncat.

- - - Actualizat - - -

Trenul electric merge de la est spre vest. Accelerând mersul, trenul face 60 km pe oră. în aceeași direcție, de la est spre vest, suflă v?ntul, dar cu viteza 50 km pe oră. în ce direcție va fi dus fumul trenului?

in directia cablurilor de electricitate :)

?n nici o direcție. Trenul electric nu face fum.

- - - Actualizat - - -

Presupunem, că globul pămîntesc este cuprins pe ecuator de un cerc, care după lungime întrece ecuatorul cu 10 m. Admitem că tot cercul este egal îndepărtat de suprafața pământului.
Cât de mare va fi distanța între suprafață și cerc? S-ar putea, spre exemplu, să pătrundă o muscă sub cerc?

dupa calculele mele,1.6 km.cu atat se mareste raza cercului care incojoara pamantul fata de raza ecuatorului,care dupa google are 40.075 km.

?n nici o direcție. Trenul electric nu face fum.

- - - Actualizat - - -

Presupunem, că globul pămîntesc este cuprins pe ecuator de un cerc, care după lungime întrece ecuatorul cu 10 m. Admitem că tot cercul este egal îndepărtat de suprafața pământului.
Cât de mare va fi distanța între suprafață și cerc? S-ar putea, spre exemplu, să pătrundă o muscă sub cerc?

Lungimea = 2 x Pi x Raza
Raza = L / 2x Pi
L' = L+10
R' = (L+10) / 2 x Pi
R' = L / 2xPi + 10/2xPi
R'= R + 10/ 2x Pi
R'-R = 10/2x Pi = 10/6,28 = ~1,6 m

Daca e asa, trece si omul pe dedesubt.
Sper sa nu fi gresit.

Lungimea = 2 x Pi x Raza
Raza = L / 2x Pi
L' = L+10
R' = (L+10) / 2 x Pi
R' = L / 2xPi + 10/2xPi
R'= R + 10/ 2x Pi
R'-R = 10/2x Pi = 10/6,28 = ~1,6 m

Daca e asa, trece si omul pe dedesubt.
Sper sa nu fi gresit.

Perfect
Stima si respect!

- - - Actualizat - - -

Compuneți exemple cu răspuns 100. Se poate de folosit semnele matematice +, –, ?, / :
a) de cinci ori cu cifra 1 ;
b) de patru ori cu cifra 9 ;
c) de cinci ori cu cifra 5 .
Spre exemplu, "de cinci ori cu cifra 3" : 33?3+3/3 = 100.

O fisă de 50 de cenți are 12 laturi egale în lungime. Două fise de 50 de cenți sunt puse una lângă cealaltă, în picioare, pe o masă astfel încât să fie lipite pe una dintre laturi. Care este unghiul dintre cele două fise?

Vezi atașament 11881

O fisă de 50 de cenți are 12 laturi egale în lungime. Două fise de 50 de cenți sunt puse una lângă cealaltă, în picioare, pe o masă astfel încât să fie lipite pe una dintre laturi. Care este unghiul dintre cele două fise?

Vezi atașament 11881

Unghiul intre doua laturi ale unui dodecagon regulat este de 150 grade.
Adica si unghiul LAB. Unghiul B'AB este de doua ori 180-150=30, adica 60 grade.

Ultima editare:
eu vreau să cred tot ce ați scris aici, domnule profesor de la București. dar pentru că mi-e lene să mă apuc de desene și formule acum, vă rog să și explicați cum ați ajuns la rezultatul respectiv.

eu, de exemplu, aș fi ajuns la același rezultat printr-un raționament mai simplu. acolo unde se ating monedele se intersectează 3 segmente. de fapt sunt 4, dar 2 din ele se alipesc. la intersecție am un unghi complet de 360. adică acolo unde sunt punctele A și A'. scad de 2 ori câte 150, adică unghiurile din interiorul celor 2 monede. rămâne exact unghiul dintre ele: 360 minus 300.

@grasomega

O cameră fără ferestre este luminata. Trei switch-uri sunt plasate în afara camerei. Știind că cele trei comutatoare sunt în poziția "off" și că noi avem dreptul de a intra o dată în cameră, cum se știe care este comutatorul care aprinde lumina?

Precizie: nu putem lăsa ușa deschisă, nu poti primi ajutor de la cineva și ușa nu conține sticlă.

@grasomega

O cameră fără ferestre este luminata. Trei switch-uri sunt plasate în afara camerei. Știind că cele trei comutatoare sunt în poziția "off" și că noi avem dreptul de a intra o dată în cameră, cum se știe care este comutatorul care aprinde lumina?

Precizie: nu putem lăsa ușa deschisă, nu poti primi ajutor de la cineva și ușa nu conține sticlă.

Este valabil si daca lumina este compusa din lampe L.E.D. si nu degaja deloc caldura sau doar cu lampe cu incandescenta.?:D

Back
Sus