Imi cer scuze pentru intervenția directa, dar ai dat search pe Google pentru răspunsuri si acum încerci sa spui ca nu sunt întrebări de logica???!!?
Daca încerci sa iți evaluezi ceea ce ai dat copy-paste, o sa realizezi ca nu ai citit tot conținutul înainte sa îl postezi...
...ești pe niște câmpuri îndepărtate rău de tot. ai grijă să nu calci în arătură să-ți luxezi vreo încheietură.
am dat search exact acolo de unde ?ți iei tu ''găselnițele''. nu mai critica oamenii pentru lucruri pe care le faci chiar tu. ai deschis o temă unde postezi subiecte copiate de pe google. de unde ai vrea să-ți dau răspunsurile...?!?
cred că ți-am mai spus de vreo 2 ori: niște amuzamente lingvistice sau jocuri de cuvinte și de sensuri, cum vrei să le spui, nu sunt ''probleme de logică''
s-o iau băbește dacă nu se poate altfel:
1. când se înscrie un gol la fotbal, mingea intră prin cadrul format de cele 3 bare. bara transversală și cele 2 bare laterale. așadar ea se află în acel moment între bare.
iar cuv?ntul ''întrebare'' este din întâmplare format din cele 2 dinainte. întrebarea cere un răspuns. iar ca răspunsul să nu fie unul banal, de genul ''?n poartă'', se preferă un joc de cuvinte. mingea va fi totdeauna între bare înainte să treacă de linia porții atunci când se înscrie un gol.
concluzia: departe de a fi o problemă de logică asta, e doar un joc de tipul ''întrebare-răspuns'' bazat pe subtilități lingvistice. ceva asemănător au americanii cu acel joc numit ''knock-knock! who's there?''
2. din moment ce Mihai Viteazul NU a murit după o luptă, nu numai că nu e o problemă de logică să întrebi după care luptă a murit, ci o chestiune total lipsită de logică...!
n-am înțeles ce ai vrut să spui cu fraza asta:
La întrebarea mea nu cred ca exista (și răspuns), si după aceea ....?!?
...pe bune, tu ai vreun pic de logică în g?ndire...?
dar dacă dorești sa fi isteț, fi atent și la detalii, ca sa nu tragem concluzii ca tot ceea ce ai scris pe acest forum se datorează domnului 'Goagal".
...aici m-ai confundat cu propria ta persoană. este exact ce faci TU. (și la ce detalii să fiu atent?) eu ?ți propun să scrii mai mult la teme legate de tenis, pentru că acolo sigur poți propune subiecte noi, pentru că și tu participi și vei vorbi despre experiențele tale. ca să nu mai cauți subiecte pe google și după aceea să acuzi pe alții de asta. am găsit nenumărate dintre subiectele postate de tine pe google, fără să caut prea mult. asta ?nseamnă că nici tu nu ai avut dificultăți prea mari să le ''transferi'' aici. ai pretenția să te aplaud și să te felicit pentru asta?!?
ia mai uită-te odată cu cine vorbești ?nt?i. fii tu isteț și atent la detalii: eu am trecut deja prin amuzamentele matematice, lingvistice sau ''pseudo-logice'' pe care le propui tu aici, poate chiar înainte de a te naște. te-ai aruncat cu gura înainte ca peștele la mămăligă, deși eu nu fac nici un fel de concurs cu tine. doar am făcut niște comentarii de bun simț prin unele locuri. dar acum dacă m-ai provocat am mai încercat odată să-ți explic pe larg cum stă treaba. dacă tot n-ai înțeles, să fii sănătos. un singur lucru ?ți mai spun. uită-te bine și cine citește pe forum, că nu ești în anul terminal la liceu sau la facultate și noi nu suntem toți ''colegii tăi mai mici''...
- - - Actualizat - - -
...pentru problema cu bluza.
există o mică ''neconcordanță'' care, trecând neobservată, ne pune într-adevăr în dificultate când privim întrebarea finală:
unde este un leu din cei 100lei?
dar dacă suntem puțin atenți la detalii (vorba domnului Roseti

) va trebui să ne g?ndim la următoarea premisă:
Acum le datorezi amândorura câte 49 lei.
de aici rezultă că în discuție intră 98 de lei, NU 100.
am cumpărat bluza cu 97 și mai am 1 leu. întrebarea pusă corect trebuia să fie: unde este un leu din cei 98lei? e la mine în buzunarul bluzei.
altă variantă de rezolvare, mai pe băbește:
Pasul1: am ?mprumutat 100 de lei, am cumpărat o bluză cu 97, mai am 3 lei
Pasul2: am dat înapoi 2 lei, ceea ce ?nseamnă că acum ?mprumutul este de 98 de lei, din care 97 bluza cu care mă âmbrac, iar 1 leu din cei 100 l-am păstrat, doar că nu mai este din 100, ci din 98. vorbim întotdeauna despre ce trebuie dat înapoi, nu despre ce am luat la început.
Pasul 3: ca să fie părinții mulțumiți amândoi, merg la bancă cu 1 leu pe care l-am păstrat, îl schimb în 2 monede de 50 de bani și ?i mai dau fiecăruia. Acum ei pot să mă mai întrebe în continuare doar unde sunt 97 de lei, sau 2x48,5 lei.
Pasul4: Fiecare a primit până acum 1,5 lei. Dacă nu le place bluza, o vând, mai fac un schimb la bancă și le mai dau fiecăruia câte 48,5 lei