Roboti tenis de masa home made

as vrea si eu sa mi fac pt mine un robot ca in videoclipul de mai sus, nu imi permit unul profesional, orice detaliu este bine bine venit !

Si eu m-am apucat de unul. Cel mai important lucru e sa ai un motor electric cu reductor pentru sistemul de alimentare cu mingi. Solutia este un motor de stergator de parbriz(indiferent de marca), apoi un motor de incalzitor pentru antrenarea mingilor. Fiind alimentate de la curent continu, cu un potentiometru sau un buton de selectare a vitezelor la un ventilator de masina viteza de alimentare cat cea de antrenare poate fi variata continu sau secvential. Pozitia discului de antrenare fata de minge determina tipul loviturii. Disc deasupra= topspin, disc dedesubt=chop. Intre aceste doua pozitii se pot obtine o gramada de efecte laterale. Sursa de alimentare este un incarcator de acumulatori de 12 v. Restul e relativ usor, filmuletele de pe youtube

Si eu m-am apucat de unul. Cel mai important lucru e sa ai un motor electric cu reductor pentru sistemul de alimentare cu mingi. Solutia este un motor de stergator de parbriz(indiferent de marca), apoi un motor de incalzitor pentru antrenarea mingilor. Fiind alimentate de la curent continu, cu un potentiometru sau un buton de selectare a vitezelor la un ventilator de masina viteza de alimentare cat cea de antrenare poate fi variata continu sau secvential. Pozitia discului de antrenare fata de minge determina tipul loviturii. Disc deasupra= topspin, disc dedesubt=chop. Intre aceste doua pozitii se pot obtine o gramada de efecte laterale. Sursa de alimentare este un incarcator de acumulatori de 12 v. Restul e relativ usor, filmuletele de pe youtube
ne puteti spune in mare cam cat va costat toata investitia ? daca la-ti montat poate faceti si un mic filmulet !

Motorul de antrenare al discului(motor incalzitor Dacia) l-am luat SH cu 20 lei, motorul cu reductor(Wartburg) primit cadou, Imi mai trebuie doua potentiometre sau doua butoane secventiale de reglare a incalzirii de la oricare automobil. Munca si storsul creierilor nu se pune...Voi mai reveni cand voi mai avansa.

Motorul de antrenare al discului(motor incalzitor Dacia) l-am luat SH cu 20 lei, motorul cu reductor(Wartburg) primit cadou, Imi mai trebuie doua potentiometre sau doua butoane secventiale de reglare a incalzirii de la oricare automobil. Munca si storsul creierilor nu se pune...Voi mai reveni cand voi mai avansa.
Va salut va-ti mai ocupat de acest robot ? daca la-ti terminat mi-ar place sa vad un videoclip :)

sa vedem: 6 motoare pas cu pas, o interfata driver, mecanica (metal + plastic) si ceva programare. Rezultatul un robot digital (programabil).
1 motor pt alimentare
3 pt control putere, spin si unghi spin
1 rotire in plan vertical
1 rotire in plan orizontal

Vreau sa incep un proiect pt un robot de antrenament similar cu cel din filumetele de mai sus.
Ideea: 1 motor de turatie joasa sau cu reductor, pt alimentare
2 motoare pentru aruncat mingia (pt control viteza si spin)
3 potentiometre pt controlul turatiilor motoarelor
1 transformator pt alimentare (poate 2)
+ elemente constructive (cos mingi, tubulaura, angrenaje etc.)

Nu cunosc viteza mingiei si nici nu stapanesc partea electrica asa ca rog pe cei cunoscatori sa ofere niste indicatii pretioase.

Va multumesc anticipat pentru colaborare !!!

Scuze ca intreb: ce virsta ai? si in ce domeniu lucrezi, ai acces la elementele insirate mai sus si posibilitati de prelucrare a elementelor constructive? Ai avut ocazia sa vezi de aproape un robot, si cum sint rezolvate acolo diverse probleme? (eventual poti raspunde pe MP?)

(Detali am dat pe MP)
Partea de mecanica o pot rezolva, ce e mai greu e partea electrica pt care am cerut ajutor.

cel mai interesant proiect mi s-a parut acesta:

http://www.youtube.com/watch?v=kZgHcZWsC4k

impreuna cu elmano am confectionat si noi unul , din pacate nu am avut motoras cu reductor ptr incarcarea bilelor. am folosit unul normal , cind alimentam cu 12 v venea bilele prea repede una dupa alta. cind scadeam alimentarea pe la 4,5 v sa micsoram turatia , nu mai avea putere sa urce bilele. abandonat proiectul pina gasesc un motoras cu reductor de 12v turatii undeva intre 50-250 rot/min

Daca reusiti ceva sa ne anuntati si pe noi!
Un robot la pret rezonabil e tentant, iar daca il faci cu forte proprii e super fain...

Mergi la dezmembrari auto si cauta un motor pentru stergator de geam. Sunt cu reductor.
alea auto nu au dimensiuni mari? plus ca-mi trebuie cu ax nu cu roata dintata , dar o sa incerc. in varianta care l-am probat scuipa bilele atit de repede una dupa alta ca nici ma long nu ar fi facut fata.
ps. eventul daca aveti asa ceva , va rog sa postati o poza aici si dimensiuni. multumesc!

Arborele de iesire al reductorului are cam 60 rot/min, dupa estimarea mea. Gabaritul nu conteaza, caci oricum motorul se pozitioneaza undeva la baza aparatului.Puterea motorului iti da posibilitatea ca sa ai putere destula chiar daca scazi tensiunea de alimentare.Eu am un motor de wartburg, am sa-i fac maine o poza. Pentru motorul de antrenare al discului am gasit un motoras "vanos" cu alimentare la 12 V, de la un minicompresor auto, pentru umflat ********. M-ar interesa ce fel de rola de antrenare ati folosit, cu ce fel de material e acoperita rola?

Back
Sus