Ciobi
Ciobi
L-am vazut pe Ciobi jucand in nenumarate randuri si chiar l-am filmat. Ciobi joaca la un nivel foarte mare de autodidact pentru ca miscarile lui nu se revad la marii jucatori de nivel european sau mondial...
In divizia B mi-e cam greu sa cred ca a batut foarte multi cu lemnul gol sau farfurie, pentru ca acolo sunt oameni care stiu sa joace. Poate a batut cativa un set ceva demontrativ, dar daca joaca mai mult ii invata stilul si il frig rau.
Se pune o intrebare normala... L-am vazut pe Ciobi batand-ul pe Olteanu la un top 12 sau ceva de genul la Creanga, acum un an sau doi. Daca Ciobi are nivel peste superliga de la noi, care din pacate nu are valoarea superligii din Germania, ci este pe undeva cu 2 nivele mai jos, atunci din punct de vedere valoric ar trebui sa fie in primii 300 de jucatori ai lumii, daca nu in primii 200. Si totusi Ciobi nu se poate compara cu Filimon, care recent a reusit sa-l invinga pe Wan Liquin, adica stilul lui e ucigator pentru un meci scurt repede, cu care sa bata pe multa lume, dar e limitat de la un anumit nivel in sus...
Nu ii reprosez nimic lui Ciobi, bravo lui si toata stima... Pe mine ma bate lejer la set mic cu 9 in fața... Dar trebuie remarcat ca are un stil ciudat si bate prin faptul ca nu apuca adversarul sa se adapteze, asta ma refer la nivel inalt de joc gen superliga de la noi sau ligi inferioare din alte tari... Nu mai pun la socoteala ca joaca cu Antipower din care vine urat rau.
Facand antrenamente si jucand cu cat mai multi oameni posibil am realizat ca stilul conteaza insa cel mai important e sa de adaptezi cat mai bine, si sa gandesti pe masa cand dai. Psihicul iar e o chestie importanta: daca la inceput acum 4-5 ani ma enervam instant si greseam fara drept de apel, acum sunt mult mai calculat si foarte rar imi pierd rabdarea...
Una peste alta tenisul de masa e un sport mult mai complex decat pare la prima vedere si aduce satisfactii nebanuite cand reusesti un schimb de mingii la nivel inalt cu retopspinuri, capace si contre in forta....