AmaTur: Turneu A Turneu A "Cupa Pescarul AmaTur" - Brăila, 1 Noiembrie 2014

Frumoșii nebuni ai marilor orașe

Frumoșii nebuni ai marilor orașe

Mărturisesc că atunci când am g?ndit premiile surpriză (surpriză și nu prea, pentru că le vom devoala până la începerea turneului) am avut în minte crearea unei legături cu oamenii, cu locurile, dar mai ales cu oamenii locului. Și au fost câțiva oamenii care au sfințit locurile la mal de Dunăre.
Unul dintre ei, născut în 1952 la Grădiștea de Sus, județul Brăila spunea despre Brăila:

Fănuș Neagu a spus:
Brăila este povestea de care nu voi scăpa niciodata, atât de frumoasă, construită de marii scriitori care s-au nascut în cuprinsul ei. Am fost născut în câmpie, la 50 km distanță în afunzimile Bărăganului. Pentru noi, în copilarie, Brăila era ceva care ținea de hora de z?ne, de fantastic și fabulos. Toate poveștile pe care le auzisem de la cei bătrani despre Terente, despre Codin, despre inimaginabila bogăție a Brăilei ne-au captat închipuirea. Cum mai tarziu, în adolescență, visam la Paris, păstrând proporțiile, cu aceeași bucurie visam și la Brăila. împreună cu alți copii ne urcam în nuci, în cireșii cei mai ?nalți și ne aruncam privirile spre zarea Brăilei, unde ni se părea nouă că trec trenuri pe care nici nu le văzusem - până la 11 ani n-am vazut nici un tren -, vapoare care duceau spre un Orient al tuturor bogățiilor și al tuturor aventurilor. Ne închipuiam un oraș ieșit din basme.

Și pentru că cineva spunea, cândva, despre comunitatea AmaTur că:

Cian-lu a spus:
Suntem prozeliții SPORTULUI, în forma cea mai pură. Suntem publicul ce joacă cu încrîncenarea campionilor, când aceștia se află în tribună. Ne găsești în arenele închise, rejucând finale demult apuse.
Suntem cei necuprinși în statistici, nescriși în ziare, neaveniții concursurilor, neprinși în clasamente. Suntem plătitorii de bilete la propriul spectacol, cei care își înșeală consoartele cu paleta și își cresc copii în infamul spirit de fair-play.
Suntem cei care lupta până la epuizare cu armele lepădate de zei, gladiatori altruiști atât cu victorile cât și cu înfrângerile. Suntem jucătorii și antrenorii unei echipe unice, care nu are alt scop decât de a te iniția, amatorule, în tainele cele mai sacre ale acelei performanțe singulare, în care tu ești și învingător și învins.
Suntem cei ce clădesc refugiile celor exilați în cenușa sportului, veghind apoi la renașterea lor. Suntem cei care dau totul, din puținul lor, suntem conștiința unitară și fantomatică pe care o surprinzi cu coada ochiului când, amestecați printre voi, propovăduim la mesele verzi, demult uitata credință în sine.
Vei știi, amatorule, că ai ajuns în locurile noastre sfinte, atunci când pașii ?ti vor aluneca pe podelele ude de sudoarea noastră, când te va umple de beatitudine mirosul aurolatic al toluenului iar resturile de celuloid ?ti vor călăuzii cărarea spre Golgota noastră.

Aș îndrăzni să completez că suntem de fapt "Frumoșii nebuni ai marilor orașe" și că "Frumosii nebuni cântă dragostea, libertatea, răzvrătirea și ...tenisul de masă. Adică viata. Paginile scrise - și de noi - se păstrează ca fumul în crestătura icoanelor potrivite sub candela Timpului. Sunt de zăpadă albastră, de Dunăre neistovită și umblă-n ele sănii alungite de crivăț, duhul legendelor și al gerului care încleștează Bucureștii la margini de Orient și lângă inima binecuvantată a tinereții și a femeilor".
Luați stimați Amatori drumul Brăilei pentru că după cum spunea Fănuș Neagu: "Toate drumurile sunt unse cu supărări, numai ăla spre c?rciumă e măturat de ?ngeri?. :)

Prieteni ai tenis de va asteptam Maccoco si trupa de la Iași
Domnule Profesor, Domnule Giosan, mulțumim frumos pentru invitație! Chiar îmi doresc să ajung în Brăila, personal nu am fost de multă vreme nici măcar să-mi vizitez rudele. în principiu în zilele de sâmbătă sunt blocat la servici și cu greu reușesc să mă strecor pentru a putea participa la turnee și din păcate 1 nov. nu e una dintre acele zile :( Dacă nu pentru prieteni atunci măcar pentru saramură ar fi trebuit să participăm :) Vă dorim multă baftă și un turneu cât mai reușit!

Se înscrie la Open cr?me de la cr?me a Moldovei! :)

De la Focșani urmașii Vrîncioaiei:
Corcoz Costin;
P?zlaru Ionel;
Dumbravă Daniel;

De la B?rlad solii lui Alexandru Ioan Cuza:
Bularda Iulian;
David Dorin;
David Mădălina;
Călin Mihai;

Din Dulcele Targ al Ieșilor:
Litovcenco Gheorghe.

Se înscrie la Open cr?me de la cr?me a Moldovei! :)

De la Focșani urmașii Vrîncioaiei:
Corcoz Costin;
P?zlaru Ionel;
Dumbravă Daniel;

De la B?rlad solii lui Alexandru Ioan Cuza:
Bularda Iulian;
David Dorin;
David Mădălina;
Călin Mihai;

Din Dulcele Targ al Ieșilor:
Litovcenco Gheorghe.

ce urgent s-a umplut lista cu participanti la open ! Un post...pufff...8 insi :)

Niciodata toamna nu fu mai frumoasa...

Niciodata toamna nu fu mai frumoasa...

Parafraz?nd-ul pe Arghezi în ritm de ping-pong:

"Niciodată toamna nu fu mai frumoasă
Sufletului nostru bucuros de..."
...tenis de masă, continuăm să dezvelim din surprizele pregătite Amatorilor pescari la turneul ca va să fie.
Nicu Alifantis, născut la 31 mai 1954, la Brăila din părinți greco-macedonieni, face studii muzicale particulare și debutează scenic în 1973, în 1975 se angajează la Teatrul brăilean Maria Filotti, iar începând cu 1977 se face cunoscut publicului amator de muzica folk prin intermediul Cenaclului Flacăra. C?știgătorilor celor două secțiuni Amatori - de muzică folk - și Open le-am pregătit câte un set box "Vinyl Collection" al îndrăgitului cantautor.

"Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieții fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăs?ndu-ne destrămați o clipă, re?nviindu-ne apoi, mai bucuroși, mai teferi, întru poezia-i caldă. în inima mea, toată blîndețea-l simte poet de când lumea și-s fericit să o spun și altora. Și s-o repet până la ?ngeri!" - Emil Brumaru

De la Constanța inca doi pescarusi la open,
Sterea Viorel
Medeleanu Stefan.

Demult așteptam eu doi pescăruși la înscriere să parafrazez o strofă ce mi se insinua în minte ori de câte ori vedeam asemenea înscriere la turneele din țară:

"Suntem doi gemeni pescăruși albaștri
Care am venit purtați pe val de v?nt
Trecând prin vămi de stele și de aștri
Tenis-ul... s-aducem pe pământ." :)

Oare pescărușilor le-o fi plăcând saramura de pește?

Back
Sus