Aproape 20 de echipe de bucatari profesionisti si amatori sunt asteptate sa participe la prima editie a "Festivalului sarmalelor, caltabosilor si s?ngeretelor secuiesti" ce va avea loc la sf?rsitul acestei saptam?ni la Sfantu Gheorghe.
Presedintele Asociatiei Unitatilor Hoteliere si Restaurantelor din Sfantu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan a declarat ca a decis sa organizeze acest eveniment gastronomic împreuna cu Camera de Comert Covasna dupa ce a aflat ca Festivalul sarmalelor de la Praid (judetul Harghita), care avea o traditie de 18 ani, nu se va mai tine.
Acesta a mentionat ca fiecare echipa participanta va trebui sa plateasca o taxa de 300 de lei în care intra materia prima pentru prepararea bucatelor, iar înscrierile se mai pot face pâna sâmbata dimineata la ora 9, cu o ora înainte de începerea festivalului.
Juriul va premia reteta, gustul bucatelor, decoratiunile, modul de servire, costumatia si popularitatea participantilor. Premiul cel mare va fi un week-end în localitatea turistica Morahalom din Ungaria pentru o echipa formata din 4-5 persoane.
Anul acesta în judetul Covasna s-au organizat mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada C?rnatilor, Festivalul florilor comestibile, Festivalul cartofului, Festivalul racilor si Festivalul v?natorilor care au avut drept scop atragerea turistilor si promovarea traditiilor locale.