AmaTur: Turneu B TURNEU B - PITESTI simbata 24 septembrie

Cu mare regret ca n-am putut sa fim prezenti ,va dorim o zi placuta .
Va multumim pentru urari si va asteptam data viitoare.
Nu de alta, dar de fiecare data cind au venit brasovenii, locul I a fost cistigat de ei.
Turneul s-a terminat, au fost 12 participanti la OPEN si 35 la AMATORI
Am experimentat si o schema noua de joc, pe care o sa o dezvolt in alt post
Rezultatele finale si clasamentul, un pic mai tirziu

Clasamentele finale pe prima pagina
Cu ocazia acestui turneu, Sorin a venit cu o noua schema de joc, pentru reducerea timpului de asteptare si anume:cei 35 de participanti la AMATORI au fost impartiti in 7 grupe de 5, din care primii 3 s-au calificat ca si pina acum, in grupele superioare, iar ultimii 2 s-au calificat pentru un turneu de consolare.
Astfel s-au format in faza urmatoare 4 grupe de 5, de unde s-au calificat in eliminatorii primii 3, iar pentru turneul de consolare s-au format 3 grupe de 5 . In acest fel grupele fiind de 5 participanti, numarul de jocuri a fost mai mic si timpul de asteptare mai redus, in schimb fiecare participant a jucat cel putin 7 meciuri.

Ultima editare:
Nu e convenabil sa cheltuiesti o gramada de bani pentru transport, pentru a juca doar 4 meciuri.
Cand o sa mai practicati aceasta schema de joc, va rog sa o anuntati in timp util pe forum, pentru a sti sa nu vin pina acolo degeaba.

Multumesc !

Nu e convenabil sa cheltuiesti o gramada de bani pentru transport, pentru a juca doar 4 meciuri.
Cand o sa mai practicati aceasta schema de joc, va rog sa o anuntati in timp util pe forum, pentru a sti sa nu vin pina acolo degeaba.
Multumesc !
Nea Titi, te rog sa citesti cu mare atentie ultima propozitie a d-lui Toma si apoi sa te pronunti!

Fiecare participant in maxim 6 ore a jucat minim 8 meciuri.
FELICITARI organizatorilor pt aceasta decizie.
Au fost competitii in care am jucat 6 meciuri in 9 ore asa ca aveti incredere in organizatori dl DUMITRU sa gaseasca
d sii solutii pt . ca participantii sa fie multumiti. Au fost numeroase competitii la care s au anuntat si CONSOLARE si
nu s a mai disputat.

Multumesc !
Sunt de acord cu dvs, ca nu este normal sa cheltuiesti bani si timp, ca sa joci doar 4 meciuri.
Dar dupa aceasta schema de joc, fiecare a jucat in prima grupa de 5 cite 4 meciuri, iar in a doua grupa, tot de 5, inca 4 meciuri, deci in total 8 meciuri.Minimum!!
Si toate in decurs de 6 ore, cit a tinut concursul. Ca sa nu vorbim de cei care s-au calificat apoi in eliminatorii, si au jucat mult mai multe.
Spre deosebire de vechea schema, in care dupa ce jucai in grupele inferioare 5-6 meciuri, timp de 8-9 ore, si nu te calificai, plecai acasa.
Interesul fiecarui organizator, este ca participantii care-l onoreaza cu prezenta sa joace cit mai multe meciuri, si timpul de asteptare sa fie cit mai mic.
Si daca Sorin, ca si coorganizator a gasit aceasta schema, ne-am gindit sa o si aplicam, cel putin la un turneu B, unde numarul de participanti este mai mic decit la un turneu A.

Ultima editare:
Nea Titi, te rog sa citesti cu mare atentie ultima propozitie a d-lui Toma si apoi sa te pronunti!

Este, doar, punctul meu de vedere si, nu este nimeni obligat sa tina cont de el.
Cand l-am exprimat, am tinut cont de urmatoarele ipoteze :
1. Pentru mine nu e sigur niciodata daca ma calific in grupele superioare, deci, trebuie sa mizez doar pe meciurile care se disputa in grupele inferioare.
2. Cand joci intr-un turneu de consolare, moralul de concurs este foarte scazut, este , ca si cand joci un meci amical. Pentru mine nu mai are nici un farmec.
3. De cate ori s-a anuntat ca se face turneu de consolare, niciodata nu s-a facut. ( cel putin, acolo unde am participat eu )
La Pitești a fost o exceptie.

Nea Titi daca nu-ti place cum suna ''consolare'' se poate numi pentru clasare ,locurile 4 si 5 mai joaca pentru clasament .
A mai fost testat tot la Pitești si a avut succes ,toti au fost multumiti ,altfel locurile 5/6 nu mai jucau nimic .
Sa auzim de bine .

Cei care nu s-au calificat in superioare nu au jucat turneu de consolare. S-a jucat o grupa de 5 pentru clasament. Astfel, rezultatele care s-au inregistrat in grupa de clasament conteaza in alcatuirea rezultatului final. Cred ca acest sistem are multe avantaje fata de cel cugrupe inferioare de 7-8 jucatori:
- numar mai redus de meciuri
- jocurile se comprima si timpul de asteptare pana la meciul urmator se reduce
- posibilitatea ca jucatorii mai slabi sa-si masoare fortele intre ei in grupa de clasament si nu cu adversari mult mai buni
CONCLUZIA: ACEST SISTEM SE VA APLICA SI LA CAMPIONATUL NATIONAL A+ DE PESTE 3 SAPTAMANI DE LA TOPOLOVENI! SA VEDEM CUM FUNCTIONEAZA SI PENTRU MAI MULTI PARTICIPANTI!

Nea Titi daca nu-ti place cum suna ''consolare'' se poate numi pentru clasare ,locurile 4 si 5 mai joaca pentru clasament .
A mai fost testat tot la Pitești si a avut succes ,toti au fost multumiti ,altfel locurile 5/6 nu mai jucau nimic .
Sa auzim de bine .

La fel cum s-a separat open-ul de amatori, ar trebui sa nu se mai treaca prin grupele inferioare ( sa mai pierdem timpul ), ci sa se faca direct grupe de consolare.!!!
---------- Post added 25-Sep-2011 at 16:50 ----------
Cei care nu s-au calificat in superioare nu au jucat turneu de consolare. S-a jucat o grupa de 5 pentru clasament. Astfel, rezultatele care s-au inregistrat in grupa de clasament conteaza in alcatuirea rezultatului final. Cred ca acest sistem are multe avantaje fata de cel cugrupe inferioare de 7-8 jucatori:

- posibilitatea ca jucatorii mai slabi sa-si masoare fortele intre ei in grupa de clasament si nu cu adversari mult mai buni

CONCLUZIA: ACEST SISTEM SE VA APLICA SI LA CAMPIONATUL NATIONAL A+ DE PESTE 3 SAPTAMANI DE LA TOPOLOVENI! SA VEDEM CUM FUNCTIONEAZA SI PENTRU MAI MULTI PARTICIPANTI!

Bine ca ne-ai anuntat, ca sa stiu sa nu mai vin

La fel cum s-a separat open-ul de amatori, ar trebui sa nu se mai treaca prin grupele inferioare ( sa mai pierdem timpul ), ci sa se faca direct grupe de consolare.!!!

---------- Post added 25-Sep-2011 at 16:50 ----------

Bine ca ne-ai anuntat, ca sa stiu sa nu mai vin

nu mai vi pe naiba !
Asa carcotesti tu ca ai timp liber prea mult,dar vede-ti de treaba ta,ca intotdeuna au sa apara pro si contra la decizii noi de organizare,asa ca fi deschis pentru nou,asa poate mai treci si tu in superioare,fie ele si la consolare ! :)

Am participat, aproape, la toate turneele B de la Pitești. Acesta turneu a fost cel mai bine organizat ca timp si a reflectat exact si pozitia jucatorilor participanti. Am jucat 8 meciuri in mai putin de 5 ore, si in inferioare si in superioare, iar la ora 18:30 eram deja plecat. Consider ca noua schema de joc este superioara celei vechi. In concluzie, pauzele dintre meciuri sunt mai scurte, iar clasamentul reflecta mai corect valoarea jucatorilor.

Abia astept sa vad cum functioneaza noul sistem

---------- Post added 25-Sep-2011 at 18:30 ----------

felicitari castigatorilor si organizatorilor

Back
Sus