elefantel_roz a spus:
Cat sa tai fetele ? Am inteles ca tb sa las 1-2 mm ca se mai strang dar intrebarea e cand se intampla fenomenul asta ? In timp sau la o ora doua dupa ce le-am lipit ?
Salutari iubitorilor TT. Din pacate debutez in acest topic cu critici aduse modului defectuos de desfasurare al convorbirilor,datorate lipsei unei discipline elementare a conversatiilor fapt ce aduce deservicii celor interesati care urmaresc discutiile fara a intervenii (si fiti siguri ca sunt mult mai multi decat cei care "presteaza", si nu numai.. Iata un prim exemplu: Urmaresc discutiile, fiind exact in faza post-achizitionare paleta / fețe si foarte interesat de modul de asamblare al acestora. Gasesc acest topic ( cum sa "faci" o paleta de la A la Z) si normal, consider ca am dat exact peste ceea ce-mi trebuia, dar surpriza: Legat de acest subiect informatii mult prea putine si unele chiar gresite (vezi exemplul de mai sus) si necombatute de ceilalti. In urma "informatiei" sus amintite, ma apuc de treaba, tai un sablon de tabla, caruia-i las 1-2mm in plus fața de dimensiunile paletei si... Noroc ca mai citesc si alte topicuri din site-uri straine, unde gasesc informatia exact pe dos: Fetzele pe care se aplica adezivul proaspat, au tendintza de a se
expanda (largii) uneori chiar cu pana la un cm....
http://www.tabletennis.se/glues/glues.htm# (dati click pe glueing instructions).
De unde a luat elefantelul roz informatia lui , nu stiu, dar curios ca ceilalti sunt prea preocupati cu subiecte care nu fac obiectul acestui topic, pentru a corecta graseala.
Unde sunt informatiile legate de instrumentele si tehnica necesare taierii fețelor la dimensiune,despre sealing care protejeaza lama de desprinderi de aschii in momentul dezlipirii fețelor, despre modul de aplicare al adezivului mai ales la inceput, despre cantitatea de adeziv ce trebuie aplicata pe lemn si pe fețe, despre tehnica lipirii propriuzise a fețelor pe lama ?
De valoare ar fi daca unul dintre cei care au trecut de mult (cu bine)

de acest stadiu, si astia-s foarte multi, ar detalia pas cu pas, metoda sa. Salutari seniorilor pe care-i urmaresc de mult si poate voi avea candva onoarea de a fi putin "umilit" in scop didactic, la o masa in IDM, de unul sau mai multi dintre acestia.