Uite cum tai eu fețele: Prima data asez lemnul peste ele si marchez conturul pe burete, cu un pix, fara ca ele sa fie date cu adeziv. Dupa aia dau cu adeziv pe toata suprafata din interiorul marcajului "calcand" si peste linie. Las sa se absoarba un pic adezivul si sa aibe timp sa "lucreze" fețele. Dupa aproximativ un sfert de ora nu mai este nici un pericol sa se lipeasca lemnul de ele, asa ca-l asez din nou peste fața sa vad care este coeficientul de dilatare (pentru ca nu toate fețele reactioneaza la fel la adeziv). Daca coeficientul de dilatare este in limite "normale", adica aprox. 4 mm, atunci voi taia fețele la doi milimetri sub linie sau si mai bine la un milimetru ca sa am loc si de ajustari cu hartie abraziva (fețele mele arata de parca ar fi taiate cu laser). Daca dilatarea este mare (de 5-8 mm), tai la 2,5-4 mm sub linie, adica intotdeauna la jumatatea coeficientului de dilatare. Astfel fețele sunt putin mai mici cand sunt fara adeziv si putin mai mari cand sunt date cu adeziv.
Daca esti foarte pretentios trebuie sa tii cont si de ceea ce a spus Sfinxu, adica de faptul ca in timp fețele reactioneaza la adeziv din ce in ce mai putin, pana nu mai rectioneaza deloc. Astfel ca este bine sa te mentii cu taietura mai aproape sau chiar pe linia de demarcatie. In acest caz fețele vor fi cam mari la inceput, dar dupa mai multe relipiri ele vor ramane cat paleta si te vei bucura de ele mult timp avand dimensiunea "ideala". Daca "te mananca" sa le reajustezi dupa prima lipire, rezista tentatiei macar 5-6 relipiri, si dupa aia ajusteaza jumatate din cat esti tentat
. Sper ca am fost de ajutor multor jucatori care au aceiasi dilema. :roll:
Daca esti foarte pretentios trebuie sa tii cont si de ceea ce a spus Sfinxu, adica de faptul ca in timp fețele reactioneaza la adeziv din ce in ce mai putin, pana nu mai rectioneaza deloc. Astfel ca este bine sa te mentii cu taietura mai aproape sau chiar pe linia de demarcatie. In acest caz fețele vor fi cam mari la inceput, dar dupa mai multe relipiri ele vor ramane cat paleta si te vei bucura de ele mult timp avand dimensiunea "ideala". Daca "te mananca" sa le reajustezi dupa prima lipire, rezista tentatiei macar 5-6 relipiri, si dupa aia ajusteaza jumatate din cat esti tentat