Probleme de logica

Domnule Teodor1 ,dupa cum spuneam, felicitari si buna ziua pot fi considetate defaimare daca esti pus pe cearta.Daca vi se pare contrastul de varsta prea mare intre cl.II-a si varsta celor care le rezolva este problema dumneavoastra.Cand copilul care vine de la scoala ii propune bunicului o astfel de problema si-i spune FELICITARI,nu cred ca o considera defaimare,dar ma repet ,daca exista multa vointa,se poate considera si felicitari defaimare.
Buna ziua.

Nu este o defaimare.
Domnule Teodor1 ,era o problema de cl a II-a oferita spre rezolvare ,aratand astfel gradul mare de dificultate al acestei probleme.Nici eu nu am reusit sa o fac din prima,am considerat-o interesanta.
Defaimare sau nu,depinde de fiecare cum priveste lucrurile,si buna ziua poate fi considerat o defaimare daca esti pus pe cearta.
Buna ziua.

Va rog sa discutați în privat, dacă exista neînțelegeri în privința clasificării anumitor probleme în clasa x sau y.
Nu cred ca este o întrebare sau un răspuns logic (defăimare sau nu).
?mi cer scuze pentru intervenție, dar cred ca este mai bine MP, deoarece o sa deranjeze mai multe persoane și nu cred ca e necesar..

O zi buna

Mulțumesc,

- - - Actualizat - - -

Domnule Lilian,DACA ati fi scris in acel post ceea ce ati scris acum,era clar pentru toata lumea,de la clasa a 2-a in sus,ce doriti sa ne comunicati.Dar nu ati facut altceva decat sa scrieti o propozitie, pe care va las pe dumneaostra si pe cititori sa o analizati :"felicitari,era o problema de clasa a 2-a". Mi se pare ca este ironica si persiflanta si este de natura sa deranjeze pe cei ce se straduiesc sa rezolve aceste frumoase probleme de logica.Poate ca ar fi fost mult mai intelept sa va abtineti de la aceasta nefericita remarca.Claritatea si limpezimea exprimarii este de natura sa inlature orice interpretare nedorita de autor,drept pentru care va sugerez sa fiti mai atent cu acest aspect si atunci veti constata, cu surprindere si bucurie,sper,ca nimeni nu este pus pe cearta. Sanatate !

@Teodor
Va rog sa discutați în privat, dacă exista neînțelegeri în privința clasificării anumitor probleme în clasa x sau y.
?mi cer scuze pentru intervenție, dar cred ca este mai bine MP, deoarece o sa deranjeze mai multe persoane și nu cred ca e necesar..

O zi buna

- - - Actualizat - - -

Domnule Teodor1 ,dupa cum spuneam, felicitari si buna ziua pot fi considetate defaimare daca esti pus pe cearta.Daca vi se pare contrastul de varsta prea mare intre cl.II-a si varsta celor care le rezolva este problema dumneavoastra.Cand copilul care vine de la scoala ii propune bunicului o astfel de problema si-i spune FELICITARI,nu cred ca o considera defaimare,dar ma repet ,daca exista multa vointa,se poate considera si felicitari defaimare.
Buna ziua.

O zi buna

- - - Actualizat - - -

Continuam cu:

Care sunt următoarele doua litere?

N X S E Q ? ?

Vad mereu o femeie la masa de tenis de la Top Tenis Arena. Este o mama bruneta,inalta si azi este imbracata intr-o bluzita galbena. Are cu 21 ani mai mult decat copilul sau roscat si pistruiat. Peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tanar decat mama. Unde este tatal cu freza tepoasa a acestui copil ?

C P sau S T romana sau F F sau S N in engleza

Ultima editare:
Vad mereu o femeie la masa de tenis de la Top Tenis Arena. Este o mama bruneta,inalta si azi este imbracata intr-o bluzita galbena. Are cu 21 ani mai mult decat copilul sau roscat si pistruiat. Peste 6 ani copilul va fi de 5 ori mai tanar decat mama. Unde este tatal cu freza tepoasa a acestui copil ?

Mama are 20 de ani si 3 luni si va naste copilul peste 9 luni. Peste 6 ani mama va avea 26 ani si 3 luni, iar copilul va avea 5 ani si 3 luni.
Se pare ca azi e momentul conceptiei; daca esti pe aproape, ai putea fi chiar tu, ai parul tepos si parca un pic roscat. Pistruii apar de la soare.

In acest caz, intuitia dvs. d-nul Dan, este o aptitudine spirituala care nu doar explica ci indica si calea :)

Continuam cu:

Care sunt următoarele doua litere?

N X S E Q ? ?

Sper ca nu o dai cu franceza : uN, deuX ,troiS, etc
Daca da, atunci X,T urmatoarele

- - - Actualizat - - -

Mai pun odata problema cu mincinosii, poate nu ati luat-o in serios :)) :

Se dau doua sate.
Primul sat este populat de canibali mincinosi iar al doilea sat este populat de oameni buni si sinceri.
Se stie deci ca oamenii buni spun adevarul tot timpul iar canibalii mint tot timpul.
Te afli la intersectia dintre cele doua sate si te intalnesti cu doi oameni din cele doua sate, pot fi din acelasi sat sau din sate diferite.

Il intrebi pe cel mai inalt , daca amandoi sunt "buni si sinceri" .
Ala raspunde ceva , dar nu ai cum sa-ti dai seama care cum e.
Atunci il intrebi pe al doilea daca cel mai inalt e "bun si sincer" .
Dupa raspunsul celui de-al doilea iti dai seama din ce sat e fiecare.
Care cum era?

Sper ca nu o dai cu goagal.

N X S E Q X T' T

De ce?
- uN, deuX, troiS, ...

Cum in orice limba domnule Ionut?(NU este o defaimare).

Domnule Lilian,cu respect doresc sa va atrag atentia ca in toate posturile anterioare in care v-ati exprimat punctul de vedere in legatura cu reactia mea generata de o anumita formulare pe care ati avut-o,ati fololosit ,citandu-ma eronat,un cuvant pe care eu nu l-am scris . Cuvantul citat eronat este DEFAIMARE, in loc de DESCONSIDERARE, asa cum l-am folosit eu :"Ne desconsiderati pe toti ...".Regret faptul ca nici macar nu ati citit cu o cuvenita atentie cele 2 propozitii ale mele.Din nefericire,fara a citi sau a retine cu atentie aceste propozitii,si domnul Rosetionut a preluat de la dumneavoastra acelasi cuvant care NU imi apartine,s i pe care d-voastra il folositi in continuare,facand o referire voalata(chiar daca intre paranteze !) la un subiect pe care am convenit ,la sugestia binevenita a domnului Rosetionut,sa-l incheiem sau sa-l continuam in MP.Cu stima,Teodor

Trei cărți sunt plasate pe o masă.
Nu avem posibilitatea de a vedea fetele lor.

1) în partea st?ngă a reginei, există un valet.
2) în partea st?ngă a inimei negre (verde, negru, frunza) există un romb (toba, caro, doba).
3) în dreapta inimii rosii, există un rege.
4) în dreapta regelui, exista o inima neagra (verde, negru, frunza).

Identificați cărțile.

Soluția corecta: 1113213211

- - - Actualizat - - -

Cum continuam aceasta serie?

5 - 2 - 8 - 9 - 4 - ... ?

Cand eram in scoala generala(O,tempora !) si aveam "Lucrare scrisa la matematica",daca "trageam cu ochiul" la un coleg(care invatase mai mult si jucase fotabal mai putin ...:) ) si luam rezultatul unei probleme fara a trece in lucrarea mea si rezolvarea acelei probleme,doamna invatatoare imi dadea ca nota,drept rasplata pentru "stradania" mea,un "scaunel"(4...). Si asta pentru ca,domnule Rosetionut,rezultatul sau solutia este importanta doar daca este validat(a) de o rezolvare corecta, demonstrata prin sirul logic al rationamentului.De aceea va rog atat pe dumneavoastra,in cazul de fata,cat si pe toti cei care vor posta probleme de logica in viitor,oricat de usoare sau grele or fi,sa dea in final nu un rezultat sec, ci si rationamentul rezolvarii care a dus la acel rezultat.Aceasta cred ca ar fi in beneficiul tuturor celor care urmaresc aceste probleme,incercand sa le rezolve,cu un succes mai mare sau mai mic.Eu recunosc cu sinceritate ca nu am reusit sa rezolv aceasta problema dar nici nu am inteles cum ati ajuns la acest rezultat,1113213211 !?! Toate cele bune !

Back
Sus