AmaTur: Turneu A+ Turneu A+ "Dunărea Noastră... Descoperă Bucovina", Galați - 18.06.2016

Dan Chiru! Dar ce știu eu la ora asta?
Bună e palinca la Chiatra! :crazy:

Dan Chiru! Dar ce știu eu la ora asta?
Bună e palinca la Chiatra! :crazy:
Locul IV - pentru ca oricum ajunge acasa... MARICEL GIOSAN !!! apropo am avut onoarea de a canta cu Miroslav Dziubinski alias GIUBI - un om deosebit...
Locul I Pintilie N
Locul II Corcoz Constin
Locul III Zosim / Noro

Imaginea muzicală a zilei - Day 17

Imaginea muzicală a zilei - Day 17

Mocănița Huțulcă:
Last Winter Dance!

Descoperă Bucovina - Question nr. 10!

Descoperă Bucovina - Question nr. 10!

Tradiția spune că în Bucovina, la marile sărbători de peste an - dar mai ales la Paște - gospodinele pregătesc acasă inclusiv băutura cu care-și vor omeni oaspeții.
Bucovinenii nu obișnuiesc să bea băuturi tari (palinca însăși e motiv de sărbătoare în Țara Fagilor :)), dar fiind oameni ai muntelui, care trăiesc - ca și ardelenii, de altfel - în bun respect față de bucatele împărătești ale porcului (slănina afumată și ținută în saramură fiind prietenul cel mai bun al cosașului bucovinean), duc mult. Drept pentru care se servește din belșug "secărica"!
Dar băutura de gală rămâne berea. Berea de casă. Preparată din ingrediente simple: apă de izvor, zahăr, orz prăjit pe plită, hamei, cafea (cicoare pe vremea comuniștilor) și drojdie.
O adevărată "șampanie" montană, din aceiași familie cu "braga" dunăreană, dar cu mai multe stele pe etichetă.

Care este centrul AmaTur bucovinean unde se fabrică bere de casă la nivel industrial, centru reprezentat la nivelul organizatorilor AmaTur de Dl. Mihai Țigănaș? Și cum se numește această bere de casă?

Ultima editare:
Din motive personale se retrage IVAN ADRIAN -AVANSATI ! Multumesc pentru intelegere ! Un concurs cat mai placut tuturor participantilor!

Back
Sus