Turneu A la Brașov - sambata, 23.05.2009

Re: Turneu A la Brașov - sambata, 23.05.2009

Razvan a spus:
Cei care sunt capi de serie nu cred ca nu s-au calificat in grupele superioare la vreun concurs. Noi nu ii trimitem direct in eliminatoriu, ci in grupele superioare. Acolo se pot intalni cu jucatori buni, dar slab cotati din cauza ca nu au multe turnee, si care pot face surpriza sa ii elimine.
Exact. Iar cum am aratat la turneul de la Reghin jucatorii noi si buni au fortat unii capi de serie sa intre in grupele inferioare de pe locul 3, automat au rezultat grupe unde un favorit a fost eliminat.
Sa luam alt exemplu. La Bistrița care e turneul unde cei mai multi din lista prezentata au dat chix si nu au ajuns in eliminatoriu .... nu am toate rezultatele (poate ma ajuta Florin), dar am fost acolo si banuiesc ca domnii Farkas, Bauer si Andreicut au fost cei responsabili.
Iar in legatura cu clasamentul ..... diferenta intre a fi eliminat in grupele superioare si a ajunge in eliminatoriu este de 3-6 puncte ..... iarasi subliniez ca sistemul de punctaj ignora cel mai slab rezultat care de multe ori este rezultatul unui accident ..... aceste puncte nu au cum sa schimbe radical clasamentul ...... din contra sistemul cu capi de serie va produce schimbari mai rapide in clasament decat sistemul actual.

Kantor Imre-Zoltan a spus:
Sunt trimisi in grupele superioare , pentru a nu se intilni ei intre ei acolo. Ei trebuie sa evite intilnirile de gradul trei pentru a accede in tabloul de 32. Din grupele inferioare riscau sa se intalneasca in cele superioare. Asta se vrea, evitarea jocurilor dintre capii de serie.
SE vrea ca ei sa se intalneasca numai pe tabloul eliminatoriu.Trebuie zis clar si raspicat, nu sa ne ascundem dupa deget. Nimeni nu a comentat pana acum ca se prelungeste turneul pana la ore adanci. Acum acest lucru este un pretext, dar adevaratele motive sunt altele.
Cum adica nimeni nu a comentat fata de orele la care se termina turneele ??
Ori traiti intr-o realitate paralela ori ar fi cazul sa mergeti la un consult ORL.
Problema timpului de joc foarte mare este principala problema a turneelor Amatur ..... din acest motiv s-a incercat varianta cu open + amatori ..... din acest motiv in loc sa avem grupe de 10-12 avem mai multe grupe dar de 6-7 ..... din acest motiv am facut programul pentru generarea grupelor inferioare pentru a mai reduce din timpii morti si sa nu mai fie turnee care sa inceapa la ora 11 sau mai tarziu ..... sunt o gramada de persoane care s-au exprimat foarte clar ca se joaca prea mult, sunt prea multe meciuri, prea mari pauzele dintre meciuri, iar in fazele finale cand trebuie sa dai ce ai mai bun nu mai poti pentru ca esti rupt de oboseala.
Tot din acest motiv s-a sugerat varianta ca in grupele inferioare sa se joace 2 din 3, varianta care a fost respinsa la vot. Tot din acest motiv s-a sugerat si nu o data ci in multe randuri ca durata turneelor sa se prelungeasca pe 2 zile, dar problemele logistice si de timp fac aceasta varianta, cel putin pentru moment foarte greu de pus in practica.
E adevarat ca incepand cam de pe la locurile 40-50 clasamentul nu reflecta foarte exact valorile individuale, iar jucatorii din aceasta zona care ajung capi de serie nu sunt considerati "foarte buni" sau "greu de batut" ..... initial s-a vorbit ca un singur cap de serie / grupa superioara sa vina dupa amiaza, numai ca numarul de mese de la Topoloveni fiind mic, turneul incepand nu la 9 ci la 12 si avand deja inca un legitimat in plus in grupa superioara s-a ajuns la varianta cu 2 capi de serie / grupa dar numai pentru ca Sorin era fortat de timp. Galațiul a copiat ideea, dar din nou pentru niste motive intemeiate ..... s-a intamplat ca sa fie desemnati capi de serie cei care de regula ajutau la organizare si astfel pentru a se evita balamucul de rigoare in cazul in care s-ar fi jucat 12 sau 16 grupe pe 10 mese s-a mers pe varianta cu 10 grupe, deci grupa si masa ..... asta evident a generat mai multe meciuri, iar daca inca 10 jucatori ar fi fost prezenti de dimineata timpul de joc ar fi crescut considerabil .... in plus la Galați sala este mica si cu tot aerul conditionat se formeaza condens ..... tot la Galați dl Dragomir pregateste mult mai mult decat niste simple sandwich-uri care se pot manca oriunde si in concluzie masa de pranz produce intarzieri suplimentare, cum s-a intamplat si la Reghin (nu prea aveai cum sa stai la coada la mancare, sa iei farfuria plina si sa o mananci intre 2 meciuri).
La Brașov se poate experimenta cu 1 singur cap de serie / grupa superioara si vedem ce iese .... evident e decizia organizatorilor. Aceasta varianta mi se pare personal mai potrivita momentan. De altfel daca se vor face 16 grupe inferioare .... 32 de capi de serie sunt clar prea multi.

premiul pt cea mai logica gandire ii este acordat luiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii RFLASH ALIAS CRISTI RUSU ALIAS WALDNERRRRRRRRR.APLAUZE!!!

Sunt trimisi in grupele superioare , pentru a nu se intilni ei intre ei acolo. Ei trebuie sa evite intilnirile de gradul trei pentru a accede in tabloul de 32. Din grupele inferioare riscau sa se intalneasca in cele superioare. Asta se vrea, evitarea jocurilor dintre capii de serie.
SE vrea ca ei sa se intalneasca numai pe tabloul eliminatoriu.Trebuie zis clar si raspicat, nu sa ne ascundem dupa deget. Nimeni nu a comentat pana acum ca se prelungeste turneul pana la ore adanci. Acum acest lucru este un pretext, dar adevaratele motive sunt altele.
Daca un favorit se califica din inferioare de pe un alt loc decat 1, inseamna ca a intalnit 1 sau mai multi jucatori care l-au batut. Cu acei jucatori se vor intalni in superioare si in cazul cel nou. Deci pot fi eliminati nu numai de catre alti colegi favoriti, ci si de catre cei care vin din urma. Ca organizator, prefer sa reduc numarul de jucatori din inferioare. Ca jucator, prefer sa joc in inferioare cu un favorit, pentru ca dupa amiaza imi scade foarte mult capacitatea de joc.
Cel mai probabil vor fi 16 grupe cu 16 capi de serie. Oricum, sigur 1 favorit/grupa.

Buna ziua.
As dori sa stiu cati jucatori vor fi in grupele inferioare. In cazul in care noi cei mai slabuti la tenis si care venim aproape turneu de turneu jucam numai 5 meciuri, preferam sa stam acasa la sala noastra si sa va lasam sa incepeti poate direct cu superioarele.

MERSI CRISTI! CAND NU AI ARGUMENTE CONCRETE VII CU ATAC LA PERSOANA. TIPIC BALCANIC. SPER SA TE VAD DE CURAND IN PARLAMENT. NU AI REUSIT SA-MI COMBATI IDEEA SI AI TRECUT LA ALTA STRATEGIE. FELICITARI.

MERSI CRISTI! CAND NU AI ARGUMENTE CONCRETE VII CU ATAC LA PERSOANA. TIPIC BALCANIC. SPER SA TE VAD DE CURAND IN PARLAMENT. NU AI REUSIT SA-MI COMBATI IDEEA SI AI TRECUT LA ALTA STRATEGIE. FELICITARI.
Am postat o tona de argumente, variante si solutii ..... sunt convins ca sunt persoane care s-au plictisit cand vad posturile mele care au juma de pagina sau mai mult.
Nu mi se pare atac ..... chestia cu nu s-a discutat ora la care se termina turneele e o aberatie si o minciuna ..... reactie e normala mai ales ca la Reghin ati fost prezent la o astfel de discutie.

eu zic ca actualu sistem cu capi de serie face ca adevarati amatori sa nu prea mai vina la aceste turnee ... sa bata juma de tzara sa joace 4 mecirui si sa plece acasa nu prea e rezonabil...

totusi daca se alege varianta cu capii de serie 16 sunt suficienti

negria a spus:
eu zic ca actualu sistem cu capi de serie face ca adevarati amatori sa nu prea mai vina la aceste turnee ... sa bata juma de tzara sa joace 4 mecirui si sa plece acasa nu prea e rezonabil...
Arunca o privire pe capii de serie de la Topoloveni si Galați si spune-mi si mie cine se potriveste cu descrierea ta.
Pana acum, in cele 2 turnee doar 1 singur cap de serie nu s-a dus mai departe.
La Galați, deoarece s-a castigat timp cu sitemul capilor de serie s-au jucat mai multe meciuri ca de obicei in grupele inferioare ..... ai vreo problema cu acest fapt ?
Cine e cap de serie isi asuma riscul de a se intoarce acasa dupa doar 4 meciuri ...... mi se pare normal sa existe si riscuri legate de avantajul de a veni la pranz.

negria a spus:
E ceva ce nu ai inteles bine; numarul minim la un turneu A este de 5 jocuri, este garantat de organizator, iar in cazul Galați numarul celor care au beneficiat de calificarea in turul II a fost mai mare decat in celelalte situatii. Nimeni nu a fost dezavantajat. Din totalul de 91 de participanti, in turul II au participat 60, fata de 40 sau 48 care ar fi participat in prima varianta!
Faza I 71 participanti in 10 grupe
Faza II 40 participanti din turul I+20 din turul II=60 participanti in 10 grupe.
Faza III eliminatoriu de 32.
31 din 91 au jucat 5 jocuri (34%) eliminati in turul I
27 din 91 au jucat 10 meciuri(30%) eliminati in turul II
1 din 20 a jucat 5 meciuri (1%) eliminat in turul II
In eliminatorii au jucat 13 din 71 de amatori si 19 din 2o avansati.
Cei 31 de eliminati din turul I au jucat 6 meciuri si au plecat acasa mult mai devreme decat alta data.
In turul II au fost grupe de cate 6, nimeni nu a fost dezavantajat, toti au avut de castigat! Poate doar D-l Pitac, care ar fi putut participa la dorinta sa si in turul I (e drept, nu se stabilise inca o procedura).
Domnilor, mai studiati o data schema de joc!

Mama, ce de mesaje... Tonul mi se pare totusi cam inflamat...
Haideti sa ne gandim putin la ceea ce vrem cu aceste concursuri. In primul rand, sa apuce orice jucator sa joace macar 5 meciuri (de obicei mai multe). Apoi, jucatorii cei mai buni sa se "cearna" in mod corect. Si, desi se pare ca de asta am cam uitat, sa ne simtim bine la concurs si sa venim cu placere la urmatorul.
Din punctul meu de vedere (jucator mediu spre bunishor), la varsta de 45 de ani cu conditia fizica aferenta si cu timpul liber limitat, modul in care s-a desfasurat concursul de la Galați a reprezentat un real pas inainte. In primul rand, in grupele inferioare au fost 7-8 jucatori (deci toti au apucat sa se joace) dar pt ca au fost capii de serie pusi deoparte partidele au fost mult mai echilibrate. Apoi, in grupele superioare (cu cate 6 jucatori, poate ca numarul de 5 ar fi fost mai nimerit, greu de spus...) am jucat cu Cristi Rusu si cu Farkas, deci nu ma pot plange ca nu am avut portia mea de jucatori cu adevarat tari, desi mi-au cam pus masa in cap ;-) Problema mea (si cred ca nu numai) este ca pana in eliminatorii am jucat deja 11 meciuri. Pana au reusit sa ma scoata din eliminatoriu, am mai jucat 3 partide, deci in total 14 si ultimele deloc usoare... Atunci, intreb si eu, daca mai intrau si ceilalti (cate) 2 capi de serie inca din grupele inferioare, cu ce ajuta asta concursul? Pe ei sigur nu-i ajuta, pe noi ne tinea inca minim 2-4 ore in plus in grupele inferioare, ne apuca ora 1-2 noaptea si ajungeam acasa pe la 3, ca liliecii... Oare asta vrem?
Ar mai fi destul loc de mai bine, totusi, daca s-ar respecta un algoritm (care, culmea, exista!...) la repartizarea in grupele superioare si apoi la eliminator. Tragerea asta la sorti care place asa mult unora nu mi se pare deloc normala. De ce sa nu tragem la sorti si rezultatul? Asa s-a facut ca Enciu si Farcas sa iasa din primul tur, si trebuie sa recunoasteti ca sunt ca valoare peste destui de pe locurile 9-16 sau chiar mai sus.
Oricum, insusi faptul ca se cauta schimbari IN BINE este un semn ca spiritul AmaTUR-ului se pastreaza...

Imi pare rau dar nu mai pot veni la concurs.
Banu Mihai

Din Brăila se mai inscriu:
Eugen Vachente si
Mihai Giol :evil:

Lista provizorie cu cei 16 favoriti ce vor intra direct in grupele superioare (daca vor):
Carpovici Boris Fălticeni
Apian Florin Bistrița
Florescu Eleodor Deva
Rusu Stefan Cluj Napoca
Erdos Ferenc Miercurea Ciuc
Bondoc Alexadru Brașov
Cozma Catalin Fălticeni
Panaitescu Stefan Izvoarele
Ciobanu Gabriel Vatra Dornei
Szakacs Bela Deva
Tecuschi Dan Brașov
Pal Zoltan Miercurea Ciuc
Mos Florin Filipestii de Targ
Toncean Mircea Reghin
Pitac Ovidiu Brașov
Rusu Calin Cluj Napoca
Pana acum avem 101 inscrisi. Lista definitiva va fi publicata joi, 21 mai, ora 20. Dupa aceasta data daca se va mai inscrie vreun potential cap de serie, el va juca in inferioare!

De la Miercurea-Ciuc nu mai vine Borbely Karoly, insa in locul lui vine Incze Levente

Capii de serie care vor sa joace in inferioare ii rog sa-si exprime aceasta optiune. Pana acum Pal, Erdos si Pitac au anuntat. Ceilalti va rog sa ajungeti la sala cel tarziu la ora 15.

Back
Sus